Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή η Σίτι με… βόλτα και τεσσάρα στο Μπράιτον

Δίχως καν να ιδρώσει η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε την Μπράιτον στο «Άμεξ» (4-0) και συνεχίζει ακάθεκτη στο κυνήγι του τίτλου, βάζοντας από κάτω της τη Λίβερπουλ και αναπνέοντας για τα καλά πια στον σβέρκο της πρωτοπόρου Άρσεναλ.

Δεν χρειάστηκε καν να… ανάψει τις μηχανές της στο φουλ η Μάντσεστερ Σίτι για να πατήσει γερά στη 2η θέση της Premier League και να βρεθεί μια ανάσα από την κορυφή! Οι Πολίτες συνέχισαν πιστοί στις ράγες της κούρσας τους για τον τίτλο και με… άνετη τεσσάρα στη – χτυπημένη από τραυματισμούς – Μπράιτον (4-0) προσπέρασαν τη Λίβερπουλ και μείωσαν την απόστασή τους από την πρωτοπόρο Άρσεναλ στον έναν βαθμό, έχοντας ακόμα ένα ματς στο χέρι τους. Καθάρισε από το ημίχρονο επί της ουσίας η ομάδα του Πεπ, που έκανε και συντήρηση δυνάμεων εν όψει της συνέχειας.

— Manchester City (@ManCity) April 25, 2024

Το χαμηλό τέμπο της εκκίνησης έσπασε με «ζωγραφιά» ο Κέβιν Ντε Μπρόινε. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν απειλήσει μέχρι εκείνο το σημείο, ωστόσο στο 17′ ο Βέλγος έτρεξε στον κενό χώρο και μετά τη σέντρα του Γουόκερ με φοβερή κεφαλιά-ψαράκι από τα όρια της περιοχής άνοιξε το σκορ. Οι Γλάροι είχαν την ευκαιρία να μειώσουν αλλά δύο λεπτά μετά ο Ντανκ ολομόναχος από την περιοχή δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μετά το κόρνερ του Μπάρκο και η… τιμωρία ήρθε με σκληρό τρόπο.

Στο 26′ ο Φόντεν εκτέλεσε το φάουλ από τα όρια της περιοχής και η μπάλα κόντραρε στον Γκρος για να αιφνιδιάσει τον Στιλ και να καταλήξει στα δίχτυα. Ούτε το 2-0 πάντως ήταν αρκετό για τους απόλυτα κυρίαρχους Σίτιζενς που στο 34′ βρήκαν ακόμη ένα τέρμα. Ο Φόντεν είπε «ευχαριστώ» στο λάθος-ασίστ του Μπάρκο και με άψογο πλασέ έκανε το 3-0.

Οι Γλάροι επιχείρησαν να αντιδράσουν μα δεν τα κατάφεραν σε κανένα σημείο του ματς και οι πρωταθλητές φρόντισαν να «σκοτώσουν» γρήγορα κάθε τρελό όνειρό τους για επιστροφή στο παιχνίδι. Ο Άλβαρες προειδοποίησε δις στην αρχή του δεύτερου μέρους και στο 62′ σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά την προσπάθεια του Γουόκερ από τα δεξιά.

Οι Πολίτες έσβησαν τον αγώνα μετά το 4-0, οι αλλαγές δεν βοήθησαν στον ρυθμό και ο Γκουαρδιόλα βρήκε την ευκαιρία να κάνει απόλυτη συντήρηση για να κρατήσει την ομάδα όσο το δυνατόν πιο φρέσκια για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Μπράιτον: Στιλ, Φέλτμαν (46’ Οφάια), Φαν Χέκε, Ντανκ, Μπάρκο, Μπαλέμπα, Γκρος, Μόντερ (56’ Ίγκορ), Λαλάνα (46’ Αντίνγκρα), Ζοάο Πέδρο, Γουέλμπεκ (75’ Ο’ Μάχονι)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ(78’ Λιούις), Άκε, Ακάντζι, Γκβάρντιολ, Ρόδρι (78΄Σέρχιο Γκόμεθ), Κόβασιτς, Φόντεν (72’ Νούνιες), Σίλβα (78’ Ντοκού), Ντε Μπρόινε (72 Γκρίλις), Άλβαρες

Η βαθμολογία της Premier League

Η βαθμολογία της Premier League

Subscribe

Related articles

Προηγούνται στη «μάχη» του τοπ σκόρερ οι παίκτες των play out

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα Cyta, τον τίτλο...

Η Αλαβές… ψαλίδισε τα φτερά της Βαλένθια για Ευρώπη

Η Αλαβές συνέχισε το σερί της και επικράτησε...

Ματσάρα αλλά γκέλα για τη Μίλαν, 3-3 με τη Τζένοα

Σε ένα ματς για γερά νεύρα Μίλαν και...

Γνωρίζοντας τον… Άρη της Αυστραλίας!

Περίπου 15.000 χιλιόμετρα μακριά από το θρυλικό Χαριλάου...

Εκκωφαντική επιστροφή στις νίκες για τη Λεβερκούζεν

Μετά από δυο σερί ισοπαλίες η Λεβερκούζεν ξέσπασε...

Ο Μασεράνο εξετάζει την κλήση του Έσε στην ολυμπιακή ομάδα της Αργεντινής

Ο Σέρχιο Μασεράνο εξετάζει την κλήση στην ολυμπιακή...