Μαρσέιγ 1-1: Ανοιχτοί λογαριασμοί στο Βελοντρόμ

EUROPA LEAGUE

-

Ο Τζιανλούκα Σκαμάκα της Αταλάντα μονομαχεί με τον Λεονάρντο Μπαλέρντι της Μαρσέιγ για τα ημιτελικά του Europa League 2023-2024 στο
Ο Τζιανλούκα Σκαμάκα της Αταλάντα μονομαχεί με τον Λεονάρντο Μπαλέρντι της Μαρσέιγ για τα ημιτελικά του Europa League 2023-2024 στο “Βελοντρόμ”, Μασσαλία | Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 © 2024/DANIEL COLE/AP IMAGES

Μαρσέιγ και Αταλάντα αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο “Βελοντρόμ” για τον πρώτο ημιτελικό του Europa League.

Η Μαρσέιγ δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της, η Αταλάντα πήρε αυτό που ήθελε και το 1-1 στο “Βελοντρόμ” κρατάει τα πάντα ανοιχτά ενόψει Μπέργκαμο στα ημιτελικά του Europa League.

Οι Ιταλοί ήταν πιο αποτελεσματικοί και προηγήθηκαν με τον δήμιο της Λίβερπουλ στον προηγούμενο γύρο, Τζιανλούκα Σκαμάκα, μόλις στο 11ο λεπτό της συνάντησης. Το γκολ αυτό τους οδήγησε στα μετόπισθεν, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τα ηνία του αγώνα και να απαντούν άμεσα με τον Σανσέλ Μπεμπά.

Οι Γάλλοι ήταν πιο φλύαροι, σπατάλησαν πολλά κόρνερ και στο 42′ ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του θεσμού, Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, είχε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει την ανατροπή, αλλά πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Το μομέντουμ ήταν με το μέρος των παικτών του Ζαν-Λουί Γκασέ, οι οποίοι είχαν κλείσει τους Ιταλούς στο γήπεδό τους στο 2ο μέρος και απειλούσαν από κάθε απόσταση. Η αστοχία μετέτρεψε τον Χουάν Μούσο σε θεατή, ενώ στο 73′ όλα θα είχαν αλλάξει αν ο Αζεντίν Ουναχί δεν έστελνε το σουτ του στο δοκάρι.

Ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι φρέσκαρε την ομάδα του στα τελευταία λεπτά και κατάφερε να κρατήσει το ισόπαλο σκορ χωρίς περαιτέρω αγώνα, με το εισιτήριο για τον τελικό να κρίνεται πλέον στο Μπέργκαμο.

  • ΜΑΡΣΕΙΓ: Λόπεθ, Κλος (65′ Μερλέν), Μπαλέρντι, Μπεμπά, Κοντογκμπιά, Μουρίγιο (72′ Ουναχί), Βερτού, Χαρίτ (72′ Εντιάιγ), Ενρίκε, Σαρ (65′ Μουμπανιά), Ομπαμεγιάνγκ
  • ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Μούσο, Τζιμσίτι, Σκαλβίνι, Κολάσινατς (16′ Πάσαλιτς), Τζαπακόστα (84′ Χάτεμπορ), Ντε Ρον, Έντερσον, Ρουτζέρι, Κοπμάινερς, Ντε Κετελάρε (85′ Μιραντσούκ), Σκαμάκα (59′ Λούκμαν)

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Μαρσέιγ – Αταλάντα 1-1 (20′ Μπεμπά / 11′ Σκαμάκα)
  • Ρόμα – Λεβερκούζεν 0-2 (28′ Βιρτς, 73′ Άντριχ)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 09/05 22:00 Αταλάντα – Μαρσέιγ
  • 09/05 22:00 Λεβερκούζεν – Ρόμα

Το πρόγραμμα του τελικού (Αβίβα)

  • 22/05 22:00 Μαρσέιγ ή Αταλάντα – Ρόμα ή Λεβερκούζεν

Subscribe

Related articles

Όλα έτοιμα για τον σπουδαιότερο αγώνα στην ιστορία της Πάφου!

Λίγες ώρες απέμειναν μέχρι τον μεγάλο τελικό κυπέλλου...

Η… τραμπάλα με τους Κβιλιτάια και Ντάλσιο στον ΑΠΟΕΛ

Ημέρα έντονων διεργασιών είναι η σημερινή για τον...

Στο MEGA ο ιστορικός τελικός Ολυμπιακός – Φιορεντίνα

Το MEGA δίνει το παρών στο κορυφαίο γεγονός στην...

Πολύ κοντά στον Κόλμαν η ΑΕΛ

Ένα βήμα από την υπογραφή του Κόλμαν η...