Παπαπέτρου στο Gazzetta: «Μας ξενέρωσε αλλά και μας πείσμωσε η ήττα στο Game 1»

Μετά τη καλύτερη εμφάνιση τη φετινή σεζόν, ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στο Gazzetta και αφού υπογράμμισε ότι η σειρά «τώρα αρχίζει», εξήγησε ότι το «Game 3 είναι το πιο κομβικό» ενώ στάθηκε και στην… αποστολή του απέναντι τον Κόλσον.

  • «To Game 3 θα είναι το πιο κομβικό της σειράς»
  • «Ήθελα να είμαι επιθετικός απέναντι στον Κόλσον»

Ναι. Ο Κώστας Σλούκας ήταν εκείνος που «κουβάλησε» τον Παναθηναϊκό AKTOR στο δεύτερο ματς της σειράς απέναντι στην Μακάμπι με τους 29 πόντους, το ρεκόρ καριέρας και την εν γένει ηγετική του παρουσία στο παρκέ.

Όσο κομβικός και αν είναι ένας παίκτης όπως ο αρχηγός των «πρασίνων», συνήθως «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη» και χρειάζονται άλλοι παίκτες προκειμένου να τον συμπληρώνουν ιδανικά. Απόδειξη; Το Game 2 της σειράς των play off απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

  • Η τελευταία φάση, ο οδηγός για το Βελιγράδι: Τίποτα εύκολο!

Ο Παναθηναϊκός είχε βρεθεί στα… σχοινιά μετά το break και το 0-1 των Ισραηλινών. Δεν υπήρχαν περιθώρια για άλλη απώλεια. Και αν μη τι άλλο ένας παίκτης ο οποίος γνωρίζει από τέτοιες καταστάσεις και είναι μπαρουτοκαπνισμένος στη διαδικασία των play off, έπρεπε να βγει μπροστά. Και ας μην αποτελούσε σταθερό μέλος του «πράσινου» rotation λόγω και του τραυματισμού που τον είχε ταλαιπωρήσει.

Ο λόγος για τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος πήρε «άριστα» στην ειδική αποστολή για τον περιορισμό του (δήμιου του Παναθηναϊκού στο Game 1) Μπόνζι Κόλσον, ενώ παράλληλα ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικός και στα επιθετικά του καθήκοντα έχοντας 15 πόντους με 0/1 δίποντο, 4/7 τρίποντα, 3/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος σε σχεδόν 28 λεπτά συμμετοχής.

«To Game 3 θα είναι το πιο κομβικό της σειράς»

«Μπήκαμε πολύ πεισμωμένοι. Βρισκόμασταν με την πλάτη στον τοίχο. Θέλαμε πάρα πολύ αυτήν την τη νίκη. Δώσαμε το 100% και είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε» είπε αρχικά στο Gazzetta ο υπαρχηγός των «πρασίνων» ο οποίος δεν έκρυψε ότι υπήρξε απογοήτευση μετά την ήττα στο πρώτο ματς της σειράς: «Ναι όλοι είχαμε αυτό το ξενέρωμα μετά το Game 1. Ξενερώσαμε γιατί ξέραμε ότι δεν δώσαμε το 110% μας. Ξέραμε ότι δώσαμε δικαιώματα. Σε αυτά τα ματς των play off πρέπει να καταθέσεις και την ψυχή σου σε κάθε ματς. Είχαμε μια πικρή γεύση καθώς πιστεύαμε ότι δεν κάναμε αυτά που πραγματικά μπορούσαμε να κάνουμε. »

  • Αυτός ο Σλούκας θέλει να τον πάει Βερολίνο!

Τι ήταν αυτό που έκανε διαφορετικά ο Παναθηναϊκός στο Game 2 και το οποίο είχε λείψει από το Game 1; «Αμυντικά ήμασταν πολύ συμπαγείς .Στο προηγούμενο παιχνίδι δεχθήκαμε πολλά χαζά καλάθια τα οποία προήλθαν από δικά μας λάθη. Φάσεις που παραλίγο να κλέψουμε την μπάλα, δεν την κλέψαμε με αποτέλεσμα να σκοράρουν. Αρκετά τέτοια τα οποία αδικούν τη συνολική εικόνα. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι παίξαμε με πολύ περισσότερο πάθος, πολύ μεγαλύτερη αυταπάρνηση, οποιοσδήποτε και αν έπαιξε έδωσε και από κάτι. Τον καλύτερό του εαυτό. Θεωρώ ότι τώρα ξεκινάει η σειρά για εμάς. Το επόμενο παιχνίδι, κατά τη γνώμη μου, είναι το πιο κομβικό.»

«Ήθελα να είμαι επιθετικός απέναντι στον Κόλσον»

Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ με «μείον ένα» κορμί από τη στιγμή που απουσίαζε ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένο και βέβαιο ότι ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα έπαιρνε χρόνο συμμετοχής και ότι θα αποτελούσε κομμάτι του παιχνιδιού. Και έχοντας μια σημαντική αποστολή. Τον περιορισμό του Μπόνζι Κόλσον, ο οποίος στο Game 1 είχε κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στην ελληνική ομάδα:

«Ήξερα από τη πρώτη στιγμή ότι έπρεπε να μπω και να βοηθήσω άμεσα την ομάδα. Γνώριζα πολύ καλά τι είχε κάνει ο Κόλσον στο πρώτο ματς και το πόσο καθοριστικός ήταν. Προφανώς υπήρχε στο μυαλό μου να μπω στο παρκέ και να τον σταματήσω. Προφανώς και ήθελα να είμαι επιθετικός απέναντί του και να μην του έδινα τίποτε εύκολο Από εκεί και πέρα στην επίθεση απλά και μόνο να έκανα το παιχνίδι μου» είπε ο Παπαπέτρου, ο οποίος μετά βίας κρατούσε τη συγκίνησή του όταν μίλησε για τον κόσμο και το γεγονός ότι 18.000 φίλαθλοι αποθέωσαν τραγουδώντας το όνομά του:

  • Αταμάν: «Ένας από το σταφ της Μακάμπι μου είπε ‘θα δεις στο Ισραήλ τι θα σου κάνουν οι Σιωνιστές’»

«Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Ξέρω ότι με στηρίζουν και στις καλές, αλλά και στις άσχημες στιγμές. Πραγματικά μέσα από την καρδιά μου τους ευχαριστώ πολύ» σχολίασε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε και για τα παιχνίδια που έρχονται στο Βελιγράδι: «Ο στόχος είναι μόνο το επόμενο ματς. Να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο επόμενο παιχνίδι, να παλέψουμε για να πάρουμε τη νίκη και να κάνουμε το break. Και είναι πολύ σημαντικό να επικεντρωθούμε μόνο σε αυτό το παιχνίδι. »

Subscribe

Related articles

Μπέρδεμα με την στέψη της Ρεάλ για το 36ο πρωτάθλημα

Ο σύλλογος ζητά, από σεβασμό προς τη Γρανάδα,...

Κανένα θέμα με Παναθηναϊκό και Μπουλούτ

Αβάσιμα είναι τα σενάρια που κυκλοφόρησαν από την...

Ο Ζάχοβιτς αποθέωσε Σπόραρ και Ζίβκοβιτς

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Ζλάτκο Ζάχοβιτς, «έβγαλε...

«Συνάντηση Αλαφούζου με Μπουλούτ για να αναλάβει τον Παναθηναϊκό»

Σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα, ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού,...

Δουλειά με τον φυσιοθεραπευτή της εθνικής Αργεντινής για τον Εμιλιάνο Μαρτίνες

Η συμμετοχή του Εμιλιάνο Μαρτίνες παραμένει ερωτηματικό για...

Κατέκτησε το πρωτάθλημα της Serie B με την Πάρμα ο Ζαγαρίτης

Ο Βασίλης Ζαγαρίτης αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Serie B...

Ο Εμανουέλ Μακρόν παρεμβαίνει και πάλι στο μέλλον του Μπαπέ

Ο Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαιώνει ότι ο Κιλιάν Μπαπέ...

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: Ένας «μάγος» στο λιμάνι!

Όσοι δεν πιστεύουν στα θαύματα καλό είναι να το...

Αυτοί σφυρίζουν το Game 5 στο ΟΑΚΑ

Αυτή είναι η διαιτητική ομάδα που θα κληθεί...