Το επιβεβλημένο διπλό στην πρεμιέρα των play off και οι λύσεις του Αλμέιδα από τη μέση και μπροστά

Η ΑΕΚ θέλει τουλάχιστον να παραμείνει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή και για να το πετύχει αυτό πρέπει να ξεκινήσει νικηφόρα από τη Λαμία τη διαδικασία των play off. Η πιθανή κοινή παρουσία των Λιούμπισιτς και Πινέδα στο αρχικό σχήμα και ο ρόλος του αντι-Τσούμπερ.

Η ΑΕΚ μπαίνει ως δεύτερη στη διαδικασία των play off καθώς οι δύο χαμένοι βαθμοί την περασμένη εβδομάδα στο φινάλε της αναμέτρησης με τον Άρη την έριξαν από την κορυφή και το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα καλείται να κάνει ό,τι και πέρυσι για να επαναλάβει στο τέλος την κατάκτηση του τίτλου.

Η νικηφόρα πρεμιέρα το απόγευμα της Κυριακής (10/3, 17:00) στη Λαμία είναι απολύτως αναγκαία -δεδομένης και της απώλειας βαθμών που θα προκύψει από το ντέρμπι στο Φάληρο- με τον «Πελάδο» να προετοιμάζει την ομάδα του μέσα στην εβδομάδα με κάποιες δεδομένες απουσίες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Όπως αυτές των Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ, Πάολο Φερνάντες, Ζίνι, αλλά και του Τσούμπερ, με τον τελευταίο να απουσιάζει λόγω καρτών.

Ο ρόλος του αντι-Τσούμπερ πίσω από τον επιθετικό συγκεντρώνει ενδιαφέρον πώς θα καλυφθεί. Αν δηλαδή πίσω από τον Πόνσε, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει στην κορυφή παρά την επιστροφή του Λιβάι στις προπονήσεις, τοποθετηθεί ο Μάνταλος, όπως στο τελευταίο παιχνίδι με τον Άρη, ή ξεκινήσει εκεί ο Λιούμπισιτς, με τον Γιόνσον και τον Πινέδα στο κέντρο της μεσαίας γραμμής και τους Ελίασον δεξιά και Πισάρο αριστερά.

Η κοινή παρουσία των Λιούμπισιτς και Πινέδα στο αρχικό σχήμα είναι πιθανή, κάτι που μπορεί να γίνει φυσικά και με τον Κροάτη στον άξονα και τον Μεξικανό στην αριστερή πλευρά, θέση στην οποία ξεκινούσε συχνά πέρυσι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μεσοβδόμαδα ο Αλμέιδα σε ένα διπλό με ανακατεμένες ομάδες χρησιμοποίησε ακόμα και τον Πήλιο μπροστά και αριστερά. Όσον αφορά τα μετόπισθεν, ο Στάνκοβιτς θα είναι στην εστία, ένας εκ των Χατζισαφί και Πήλιου αριστερά, ο Ρότα δεξιά, ενώ ο Μουκουντί είναι πιθανό να επιστρέψει πλάι στον Βίντα στο κέντρο της άμυνας.

Subscribe

Related articles

Με Ερνανγκόμεθ ο Παναθηναϊκός στο Game 5 με τη Μακάμπι

Ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε ότι ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ...

Τεν Χαγκ: «Δεν έχω δει ξανά τόσα προβλήματα τραυματισμών»

Στους πολλούς τραυματισμούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στάθηκε ο...

Ο… loco Μπιέλσα καλεί στην εθνική Ουρουγουάης ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή!

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα απέδειξε ξανά την αντισυμβατική του...

Μπράουν: «Η πίεση είναι στον Παναθηναϊκό»

Η Μακάμπι θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Final...

Κάτας: «Θα είναι μια τρελή ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ»

Η προημιτελική σειρά ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη...