Σάλβα Φερέρ: «Παλεύω κάθε μέρα για να θεραπευτώ από τον καρκίνο, η καριέρα μου δεν έχει τελειώσει»

Ο Σάλβα Φερέρ παραχώρησε μία εκ βαθέων συνέντευξη σε ισπανικό μέσο, μιλώντας για τη σοβαρή ασθένεια που τον έχει αφήσει εκτός γηπέδων, για την τωρινή κατάσταση της υγείας του καθώς και για το αν ο καρκίνος θα σταθεί εμπόδιο στη συνέχεια της καριέρας του.

Έχουν περάσει λίγοι μήνες από τότε που έγινε γνωστό ότι ο παίκτης της Ανόρθωσης, Σάλβα Φερέρ, διαγνώσθηκε με μία σπάνια μορφή καρκίνου.

Ο ίδιος πλέον ακολουθεί θεραπεία για το λέμφωμα Χότζκιν, το οποίο αντιμετωπίζει και παραμένει εκτός δράσης. Ο Ισπανός σέντερ μπακ μίλησε στην «Relevo» για την κατάσταση της υγείας του, για τη μάχη που δίνει προκειμένου να βγει νικητής από αυτή τη δοκιμασία, καθώς και το αν η διάγνωση αυτή θα σημάνει και το τέλος της ποδοσφαιρικής του πορείας.

Αναλυτικά όσα είπε για τον καρκίνο:

«Δύο-τρεις μέρες πριν από έναν αγώνα παρατήρησα ένα εξόγκωμα στο λαιμό μου. Αμέσως είπα στον εαυτό μου πως δεν θα φοβηθώ, θα αφήσω να περάσουν λίγες μέρες κι αν συνεχίσει να είναι εκεί θα κάνω εξετάσεις. Βλέποντας ότι δεν πέρασε, έκανα έναν υπέρηχο και σκέφτηκα τι μπορεί να πάει στραβά; Δεν θα μπορούσα ήμουν τόσο άτυχος. Τα αποτελέσματα έφεραν τα χειρότερα νέα αλλά στάθηκα τυχερό! Από όλους τα σημεία του σώματός μου που επηρεάστηκαν, ο μεγαλύτερος ήταν αυτός στον λαιμό μου και μπορούσα να τον δω ψηλαφώντας τον. Είναι λες και μου είπε το σώμα μου ‘’θα το βάλω εδώ για να το συνειδητοποιήσεις και να το εντοπίσεις νωρίς’’. Όταν διαγνώστηκα δεν μπορούσα να σταματήσω να αναρωτιέμαι γιατί συνέβη σε εμένα και πώς θα μπορούσε να είναι. Πάντα είμαι ένα άτομο που φροντίζω τον εαυτό μου και προσπαθώ να έχω καλές συνήθειες. Μετά από αυτή τη σκέψη, ανησύχησα για το πως θα το πάρει η οικογένειά μου. Όταν έφτασα στην Ισπανία έλεγα στον εαυτό μου ‘’να είσαι προετοιμασμένος για τα χειρότερα και να δεχτείς όλα τα νέα που θα ακούσεις’’»

Για το διάστημα που έχει μείνει εκτός γηπέδων:

«Δεν ήταν δύσκολο να χρειαστεί να φύγω από το ποδόσφαιρο γιατί, αυτή τη στιγμή υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από αυτό και είναι η υγεία μου. Ο στόχος μου δεν είναι πλέον να γνωρίζω με ποιον θα παίξω αυτό το Σαββατοκύριακο ή πώς πρέπει να αντιμετωπίσω τον αντίπαλο επιθετικό. Ο στόχος μου τώρα είναι να θεραπεύσω τον εαυτό μου και γι’ αυτό παλεύω κάθε μέρα».

Για τη συνέχεια στην καριέρα του μετά τις θεραπείες:

«Δεν βλέπω καν την καριέρα μου να έχει τελειώσει. Ελπίζω να παίξω ποδόσφαιρο για πολλά χρόνια ακόμη. Γι’ αυτό παλεύω. Το να συνεχίσω την καριέρα μου θα με βοηθήσει πολύ γιατί δεν θα μου αφήσει με σωματικές συνέπειες αυτή η αρρώστια, ενώ ψυχολογικά θα με βοηθήσει να διαχωριστώ πολλά πράγματα που πριν από αυτό δεν θα είχα μάθει ποτέ να διαχειρίζομαι».

Subscribe

Related articles

Χωρίς Μπάλντγουιν η Μακάμπι

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Γουέιντ Μπάλντγουιν δεν ήταν...

Το πρόγραμμα της ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα

Μετά το θρυλικό 4-2 του πρώτου ματς, ο Ολυμπιακός...

Σε δημοπρασία η «Χρυσή Μπάλα» του Μαραντόνα

Η «Χρυσή Μπάλα» που είχε πάρει ο Ντιέγκο...

Η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ για την ετήσια και την έκτακτη καταστατική συνέλευση

Οι «γαλαζοκίτρινοι» προέβησαν σε ανακοίνωση σχετικά με την...