Σε δημοπρασία η «Χρυσή Μπάλα» του Μαραντόνα

Η «Χρυσή Μπάλα» που είχε πάρει ο Ντιέγκο Μαραντόνα ως MVP του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 θα τεθεί σε δημοπρασία στις 6 Ιουνίου.

Ένα από τα πιο ξεχωριστά βραβεία της τροπαιοθήκης του Ντιέγκο Μαραντόνα θα τεθεί σε δημοπρασία. Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (7/5) ο οίκος δημοπρασιών Aguttes στις 6 Ιουνίου θα δημοπρατηθεί η «Χρυσή Μπάλα» του «Θεού» και παρόλο που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη η τιμή εκκίνησης αναμένεται να κοστίζει αρκετά εκατομμύρια.

Προφανώς μιλάμε για το βραβείο που είχε πάρει ο Ντιεγκίτο ως MVP του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986, το οποίο έχει την ονομασία «Golden Ball» και είναι τελείως διαφορετικό βραβείο από το «Ballon d’Or» του France Football, το οποίο μέχρι το 1995 πήγαινε μόνο σε Ευρωπαίους ποδοσαφαιριστές.

Diego Maradona’s Golden Ball trophy won for being named the best player at the 1986 World Cup is expected to be sold for millions when it is goes to auction next month

Read more ⬇️https://t.co/7fxnlPvKWE

— Times Sport (@TimesSport) May 7, 2024

Το βραβείο αυτό είχε κλαπεί το 1989 από τη μαφία από μια τράπεζα της Νάπολης και επανεμφανίστηκε το 2016 όταν αγοράστηκε από έναν Γαλλοαλγερινό επιχειρηματία σε μια άλλη δημοπρασία. Όπως είναι προφανές το βραβείο έχει περάσει από ελέγχους για να πιστοποιηθεί η αυθεντικότητα του.

O Μαραντόνα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Μουντιάλ του 1986 που έγινε στα γήπεδα του Μεξικού και οδήγησε την Αλμπισελέστε στην κορυφή του κόσμου κάνοντας μυθικές εμφανίσεις. Ο αρχηγός της Αργεντινής τελείωσε το τουρνουά με πέντε γκολ και ισάριθμες ασίστ στα επτά παιχνίδια της διοργάνωσης.

Subscribe

Related articles

Χρύσης Μιχαήλ: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλους τους αγώνες»

 Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της τελικής φάσης...

Η ανάρτηση της Πάφου για τον τελικό

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ COCA COLA ΠΑΦΟΣ ...

«Δρακόντεια μέτρα»: Η φράση των ημερών – Πώς προέκυψε

Είναι αναμφισβήτητα η φράση των ημερών με αφορμή τον...