Όταν τρεις διαφορετικές ομάδες προετοιμάζονται για να παίξουν εναντίον σου

Μοιάζει παράξενο. Την ίδια στιγμή όμως μοιάζει με έναν τρόπο και η ίδια η επιβεβαίωση της επιτυχίας για όσα συμβαίνουν εδώ και δύο μήνες στον Ολυμπιακό. Στις θαυμάσια μέρες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Και ενώ οι φίλοι των Ερυθρόλευκοι δικαιολογημένα δεν μπορούν να περιμένουν μετρώντας αντίστροφα ως το βράδυ της Πέμπτης και κάνοντας έναν σωρό διαφορετικές σκέψεις; Τρείς διαφορετικοί προπονητές, τρία διαφορετικά τεχνικά τιμ και τρία διαφορετικά ρόστερ ξεκίνησαν την προσπάθεια τους αναζητώντας «αντίδοτο» για τους Πειραιώτες.

Διαβάστε επίσης: Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Τζαντζαράς – Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (pics)

Η Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι που προφανώς δεν έχει πει την τελευταία της λέξη και που θα κάνει ότι περνά από το χέρι της για να αρπάξει το εισιτήριο του τελικού.

Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου που ξέρει καλά πως την Κυριακή κόντρα στον Ολυμπιακό, στην Τούμπα, παίζει τα… ρέστα του για τον τίτλο.

Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα που με τη σειρά της μετρά αντίστροφα ως την επόμενη Τετάρτη για τη δική της «εμπειρία» στο Φάληρο με την υποσημείωση ότι θα αναζητήσει και εκείνη πιθανότατα το αποτέλεσμα εκείνο που θα της δώσει τον τίτλο.

Τα έφερε έτσι το ποδόσφαιρο; Ναι και όχι. Κυρίως τα έφερε έτσι ο Ολυμπιακός και το όμορφο φετινό ταξίδι του στο Conference League. Αυτό βάζει τα δεδομένα στο «καλεντάρι».

Μόνο που σε αντίθεση με τους άλλους, οι Ερυθρόλευκοι δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ανοίξουν τον ορίζοντα τους και να δουν συνολικά αυτό που έρχεται. Δεν μπορούν να κάνουν λογαριασμούς. Τους απασχολεί αποκλειστικά το αντάμωμα με τους Άγγλους. Και πολύ καλά το σκέφτονται.

Στο απόγευμα της 7ης Μαϊου ο Ολυμπιακός τα έχει όλα και τίποτα. Δύο μεγάλους στόχους. Το πιο μεγάλο κίνητρο που του έτυχε ποτέ.

Μπορεί σε λίγο να τον περιμένει για πρώτη φορά μια θέση σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μπορεί σε τρεις εβδομάδες να συναντηθεί ακόμη και με το τρόπαιο.

Μπορεί πριν τον τελικό του Conference League να πάρει και το πρωτάθλημα.

Μπορεί Πέμπτη-Κυριακή να τα χάσει όλα. Μπορεί να μείνει ακόμη και εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων την επόμενη σεζόν.

Ότι και να συμβεί όμως, ότι και αν ακολουθήσει, μάλλον κανείς δεν θα θυσίαζε αυτή την ιδιαίτερη αναμονή: Την προσμονή για το αντάμωμα με την ίδια την Ιστορία.

Ο σοφός Βάσκος Σάββατο και Κυριακή επέλεξε να στείλει τους πάντες στη… θάλασσα. Μια προπόνηση παραπάνω, μια προπόνηση λιγότερη τώρα δεν έχει σημασία. Η δοκιμασία που περιμένει τον Ολυμπιακό είναι πριν από όλα πνευματική, άρα το πρώτο που χρειάζονταν ξεκούραση μετά το «Βίλα Παρκ» ήταν το μυαλό.

Ξέρουν ήδη ποιοι θα σηκώσουν το βάρος τη Πέμπτη. Ξέρουν ήδη πως η διαχείριση του ματς δεν θα επιτρέψει δεύτερες σκέψεις αλλά ένα καθαρό σενάριο «νίκης» μιας και κάθε άλλη προσέγγιση μπορεί να αποδειχθεί καταστροφή.

Μεταξύ μας: Ξέρουν επίσης ότι αν κάνουν τη δουλειά απέναντι στην Άστον Βίλα τότε θα είναι πιο εύκολο να ψάξουν το 3Χ3 Κυριακή (ΠΑΟΚ), Τετάρτη (ΑΕΚ), Κυριακή (Παναθηναϊκό) για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αν έχεις «ξεμπερδέψει» με την 4η καλύτερη ομάδα της Αγγλίας προφανώς και όλα τα μπορείς…

«Βόμβα» στα θεμέλια της Euroleague: Ποια πρωτοκλασάτη ομάδα κινδυνεύει να μείνει εκτός

Το θέμα λοιπόν δεν είναι πόσοι προετοιμάζονται για να σε αντιμετωπίσουν, αλλά πόσο έτοιμος είσαι να τους αντιμετωπίσεις εσύ. Έναν-έναν. Με τη σωστή σειρά. Στον Μάη που υπόσχεται να αφήσει σημάδι εμφατικό στο μεγάλο λιμάνι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Subscribe

Related articles

ΓεροΓιοβάισα: Ποια Premier League; Το φινάλε της Superleague ραγίζει καρδιές!

Η μέρα της στέψης του πρωταθλητή Ελλάδας έφτασε...

Στο ΣΕΦ ο ιστορικός τελικός του Ολυμπιακού με την Βαλούρ

Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια Βάλουρ, στον πρώτο τελικό...

Οι πιθανοί αντίπαλοι της Ομόνοιας στα προκριματικά του Conference League

Μετά τον τελικό Κυπέλλου, έγιναν γνωστά τα ευρωπαϊκά...

Ο Ρανιέρι οδήγησε την Κάλιαρι στη σωτηρία και υποβίβασε τη Σασουόλο

Η Κάλιαρι του Κλαούντιο Ρανιέρι επικράτησε 2-0 στην...

«Ο Ολυμπιακός αγόρασε το 70% των δικαιωμάτων του Κοστίνια από την Ρίο Άβε»

Παίκτης του Ολυμπιακού θεωρείται ο Κοστίνια καθώς, όπως...

Ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ

Η μέρα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα είναι η...