Ο μαέστρος Μανού και οι εκτελεστές Μορόν

Ο Μορόν αφού έχασε την ευκαιρία της χρονιάς, μερικά λεπτά μετά βρήκε δίχτυα, ο Ανσαριφάρντ έκανε… σεφτέ με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα και ο Άρης με τον σούπερ Μανού νίκησε 2-0 τον Βόλο. Δύο δοκάρια οι Θεσσαλονικείς με Μορόν και Ζαμόρα.

  • Έτσι έπαιξαν…
  • Ο Άρης είχε την υπεροχή με τον… μαέστρο Μανού
  • Ο Μορόν έχασε την ευκαιρία της χρονιάς και μετά εξιλεώθηκε
  • Ο… βολεμένος και ο ανούσιος
  • Το τρομερό σουτ του Ζαμόρα

Η δημιουργία του Μανού Γκαρθία μαζί με την εκτέλεση του Λορέν Μορόν αλλά κι ένα… απλό τσίμπημα της μπάλας από τον Καρίμ Ανσαριφάρντ οδήγησαν τον Άρη στη νίκη (2-0) επί του Βόλου στο «Κλ. Βικελίδης» στην επιστροφή των φίλων της ομάδας έπειτα από τρεις μήνες.

Ο Ισπανός βιρτουόζος της μπάλας ήταν και πάλι απολαυστικός καθώς οι «κίτρινοι» πάτησαν πάνω στη δημιουργία και τις επινοήσεις του για να βρουν το πρώτο γκολ τους με τον Λορέν Μορόν στα τελειώματα του πρώτου ημίχρονου για να ακολουθήσει η έξυπνη εκτέλεση του Καρίμ Ανσαριφάρντ ο οποίος σημείωσε το παρθενικό γκολ του με τη φανέλα του Άρη.

Έτσι έπαιξαν…

Η επιλογή του Φραν Βέλεθ σε ρόλο βασικού αμυντικού χαφ ήταν η έκπληξη από την πλευρά του Άκη Μάντζιου καθότι οι υπόλοιπες επιλογές στο δικό του 4-3-3 ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες. Η αλλαγή ρόλου του Ισπανού εξασφάλισε θέση στην 11αδα στον Λίντσεϊ Ροζ ο οποίος μαζί με τους Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Φεράρι συνέθεσαν την αμυντική τετράδα και στην αντίστοιχη στην επίθεση ήταν οι Μανού Γκαρθία, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο και Μορόν.

Στο ντεμπούτο του στην τεχνική ηγεσία στον Βόλο, ο Χρήστυος Κόντης δεν προχώρησε σε αλλαγή προσώπων καθώς με εξαίρεση την αναγκαστική αντικατάσταση του Μύγα με τον Λούνα δεν άλλαξε τίποτε στην 11αδα σε σχέση με τον αγώνα με τον ΠΑΣ.

Ο Άρης είχε την υπεροχή με τον… μαέστρο Μανού

Ο Μανού Γκαρθία μπορεί να χρειάστηκε 10-15 αγωνιστικά λεπτά για να μπει στο παιχνίδι αλλά όταν έκανε αισθητή την παρουσία του, ο Άρης απέκτησε ένταση και δημιουργία από τον άξονα. Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να είχε σκοράρει νωρίτερα (11’) στην πρώτη στιγμή του Λορέν Μορόν – έπειτα από έξυπνη κομπίνα στην εκτέλεση φάουλ – αλλά ο Κόβακς σταμάτησε τον Ισπανό. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα αλλά με δυσκολία στη διάσπαση της διπλής άμυνας ζώνης του Βόλου. Γι’ αυτό οι ευκαιρίες ήταν περιορισμένες σαν αυτή του 33ου λεπτού όπου ο Κόβακς σταμάτησε τον Νταρίντα μετά την όμορφη συνεργασία από την αριστερή πλευρά.

Ο Μορόν έχασε την ευκαιρία της χρονιάς και μετά εξιλεώθηκε

Ο Μανού Γκαρθία άλλαξε τη λογική του παιχνιδιού του από το 35’ και μετά καθώς πήγαινε κατά μέτωπο της άμυνας του Βόλου και ουσιαστικά διασπούσε τη ζώνη. Αυτό έκανε στο 42ο λεπτό όπου στη δική του εκτέλεση ο Κόβακς απομάκρυνε την μπάλα. Ο Μορόν βρέθηκε ολομόναχος με την εστία και σε απόσταση… τριών μέτρων από τα δίχτυα αλλά σημάδεψε το δοκάρια χάνοντας την ευκαιρία της χρονιάς. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Μανού έκανε κάθετη κίνηση και πάσα με το τακούνι στο κατάλληλο timing. Αυτή τη φορά ο Μορόν δεν αστόχησε (1-0) καθώς η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του Κόβακς. Κι έτσι ο Άρης πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα, κάτι που αντικειμενικά άξιζε βάσει της εικόνας του αγώνα καθώς ο Βόλος δεν είχε να επιδείξει κάτι ουσιαστικό σε ολόκληρο ημίχρονο πέραν της αποτελεσματικότητας της διπλής άμυνας ζώνης για σχεδόν ένα 40λεπτο και μερικές απόπειρες να βρει ευκαιρίες (τελικώς δεν είχε ούτε τελική προσπάθεια!) είτε από τη δική του δεξιά πλευρά είτε με μεγάλες μπαλιές στο transition παιχνίδι.

Ο… βολεμένος και ο ανούσιος

Ο Άρης στρογγυλοκάθισε στο προβάδισμά του ή τουλάχιστον αυτή την εντύπωση έδωσε στα πρώτα 15 λεπτά του δεύτερου μέρους καθώς δεν είχε ένταση στο παιχνίδι του – παρότι ο Βόλος προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός με συνέπεια να δώσει περισσότερους χώρους – και δεν ήταν απειλητικός με εξαίρεση ένα δυνατό σουτ του Μανού Γκαρθία (57’). Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν πιο απαιτητικοί αλλά και ανούσιοι, παρά τις όμορφες μπαλιές του Μπαριέντος στην πλάτη της άμυνας του Άρη. Ενδεχομένως αυτό να οδήγησε τον Χρήστο Κόντη στην αντικατάσταση των υπολοίπων του άξονα και στη χρησιμοποίηση των Μπερτόγλιο, Τσοκάνη καθώς η ομάδα του έκανε την πρώτη τελική της στο 60’ με τον Ασενούν.

Τα αντανακλαστικά του Κόβακς στη φάση του 68ου λεπτού – στο σουτ του Σουλεϊμάνοφ – αλλά και το άστοχο σουτ του Νταρίντα κράτησαν το 1-0. Ο Τσέχος απείλησε και δύο λεπτά αργότερα με γυριστή κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Το τρομερό σουτ του Ζαμόρα

Ο Άρης φρέσκαρε την ομάδα του πριν τη συμπλήρωση 70 λεπτών αγώνα αναζητώντας το δεύτερο γκολ. Στο 73’ ο Άλβαρο Ζαμόρα ρόλαρε εξαιρετικά γύρω από το σώμα του Άλχο, έκανε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα τράνταξε το δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κόβακς σταμάτησε τον Ανσαριφάρντ ο οποίος προσπάθησε να σκοράρει με το κεφάλι ενώ και ο κίνδυνος απομακρύνθηκε με την παρέμβαση του Λούνα. Ο Βόλος ρίσκαρε περισσότερο στα τελευταία δέκα λεπτά και πολύ λογικά καθώς έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 84’ ο Μπερτόγλιο στάθηκε τυχερός σε μια κόντρα αλλά η εκτέλεσή του δεν ήταν αυτή που θα ήθελε από πολύ πλάγια θέση εντός περιοχής.

Ο Ανσαριφάρντ… έδιωξε το άγχος

Αυτό έγινε στο 88ο λεπτό και αντικειμενικά το άξιζε ο Άρης έχοντας χάσει νωρίτερα ένα σωρό ευκαιρίες. Η αλήθεια είναι ότι το δεύτερο γκολ ήρθε με ανορθόδοξο τρόπο ή μάλλον λόγω της οξυδέρκειας του Καρίμ Ανσαριφάρντ καθώς έπειτα από μια βαθιά μπαλιά και κακό διώξιμο (με το κεφάλι) από τον Άλχο ο Ιρανός κινήθηκε στην πορεία της μπάλας και μ’ ένα απλό «τσίμπημα» πρόλαβε τον Κόβακς κάνοντας το 2-0.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Τζούρασεκ Ανσαριφάρντ (Άρης), ΝτεΚαμπς, Τρουιγιέ, Γκαρσία, Ολιβέιρα (Βόλος)

Ο MVP: Ο Μανού Γκαρθία έσπασε την άμυνα ζώνης του Βόλου στο πρώτο ημίχρονο, σέρβιρε το γκολ στον Μορόν και γενικώς ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του Άρη στην επίθεση

Στο ύψος τους: Για τη δουλειά που τον ήθελε ο Βέλεθ έκανε καλό παιχνίδι ως αμυντικός χαφ μαζί με τους δύο στόπερ. Ο Κόβακς κράτησε τον Βόλο και ο Μπαριέντος ήταν αυτός που «έφτιαξε» επιθέσεις για τους Θεσσαλούς.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Βόλος δεν πήρε πολλά από τον άξονα (Τρουιγιέ, ΝτεΚαμπς).

Η «γκάφα»: Προφανώς η χαμένη ευκαιρία του Λορέν Μορόν στο 42’ όπου «κατάφερε» να αστοχήσει σε άδεια εστία από απόσταση τριών μέτρων!

Το «στραγάλι»: Καλή διαιτησία από τον Ανδρέα Γκάμαρη.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης ήταν συντριπτικά ανώτερος του Βόλου μετά το πρώτο 20λεπτο. Στηρίχθηκε στην ποδοσφαιρική ευφυΐα του Μανού Γκαρθία και την εκτέλεση του Μορόν για το 1-0 και αφού πέταξε στα σκουπίδια ένα σωρό ευκαιρίες, ήρθε ο Ανσαριφάρντ ο οποίος του πρόσφερε ένα άνετο τελείωμα παιχνιδιού κάνοντας το 2-0. Ο Βόλος ήταν δραστήριος αλλά και ανούσιος.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Ροζ, Μπράμπετς, Φεράρι, Βέλεθ (81’ Ζουλ), Νταρίντα, Μανού Γκαρθία (69’ Τζούρασεκ), Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (69’ Ζαμόρα), Μορόν (69’ Μορόν).

ΒΟΛΟΣ (Χρήστος Κόντης): Κόβακς, Άλχο, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα, ΝτεΚαμπς (62’ Τσοκάνης), Γκλάβτσιτς (36’ Μπαριέντος), Τρουϊγιέ (62’ Μπερτόγλιο), Κόμπα, Ασενούν (76’ Ολιβέιρα), Γκαρσία (75’ Μωραΐτης)

Subscribe

Related articles

Χωρίς Μπάλντγουιν η Μακάμπι

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Γουέιντ Μπάλντγουιν δεν ήταν...

Το πρόγραμμα της ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα

Μετά το θρυλικό 4-2 του πρώτου ματς, ο Ολυμπιακός...

Σε δημοπρασία η «Χρυσή Μπάλα» του Μαραντόνα

Η «Χρυσή Μπάλα» που είχε πάρει ο Ντιέγκο...

Η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ για την ετήσια και την έκτακτη καταστατική συνέλευση

Οι «γαλαζοκίτρινοι» προέβησαν σε ανακοίνωση σχετικά με την...