Ολυμπιακός: Ο Πετρούσεφ και τα… τρικ του Μπαρτζώκα στη Βαρκελώνη

Γιώργος Βασίλης 26.04.2024-15:25

Ο Ολυμπιακός έκανε το… καθήκον του στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με την Μπαρτσελόνα. Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν στο πολυπόθητο «σπάσιμο» της έδρας των Καταλανών και απέκτησαν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Euroleague. Για να συμβεί αυτό, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έπρεπε να ψάξει βαθιά στο… καπέλο του ώστε να εμφανίσει ορισμένα «τρικ». «Τρικ» που έκαναν τη διαφορά μπερδεύοντας τον Ρότζερ Γκριμάου και τους συνεργάτες του.

Πλέον, ο Έλληνας τεχνικός καλείται να κάνει κάτι παρόμοιο στο Game 2. Αυτή τη φορά όμως με ένα ερωτηματικό που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης. Αυτό της συμμετοχής του Φιλίπ Πετρούσεφ. Το πλάνο των Πειραιωτών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το αν ο Σέρβος ψηλός πατήσει παρκέ ή όχι. Αν ναι, τότε θα κριθούν πολλά από τις μπάλες που θα πάρει. Αν όχι, τότε θα κληθούν άλλοι να είναι οι… άσοι στο μανίκι του Μπαρτζώκα.

  • Διαβάστε επίσης: Τα απίστευτα νούμερα του Γιώργου Μπαρτζώκα στη Εuroleague

Το ερωτηματικό με τον Πετρούσεφ

Η υπόθεση του Πετρούσεφ είναι λεπτή. Τα καλά νέα έχουν να κάνουν με το ότι η μαγνητική ήταν καθαρή. Ωστόσο από την στιγμή που δεν προπονήθηκε βάζουν σε σκέψεις το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού. Η απόφαση αναμένεται να παρθεί στην τελευταία στιγμή. Το μόνο βέβαιο είναι πως οι Ερυθρόλευκοι θα ήθελαν όσο τίποτα άλλο να είναι διαθέσιμος. Ο Σέρβος έχει δείξει πολλές φορές από τότε που έπιασε λιμάνι πως είναι από τους πιο ταλαντούχους και ικανούς ψηλούς στη Euroleague.

Στο πρώτο παιχνίδι έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Σκόραρε 12 πόντους και το Net Rating του (η διαφορά μεταξύ πόντων υπέρ και κατά ανά 100 κατοχές)  ήταν στο +17,9, την ώρα που πήρε πολλές ευθύνες, αφού ήταν κύριος εκφραστής του 28% των επιθέσεων των Πειραιωτών όσο ήταν στο παρκέ. Παράλληλα «καθάρισε» το 20% των συνολικών διαθέσιμων ριμπάουντ, επίσης όσο ήταν εντός των τεσσάρων γραμμών. Βοηθώντας έτσι σε έναν τομέα που η ελληνική ομάδα δεν ήταν και στο καλύτερο βράδυ της. Συνεπώς η ενδεχόμενη απουσία του θα στερήσει κάποια από τη δυναμική του Ολυμπιακού.

Τα άλλα… τρικ του Μπαρτζώκα

Από την αρχή της σειράς ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδειξε πως θα εκμεταλλευτεί στο έπακρον την απουσία του Κώστα Παπανικολάου. Ήταν μια ευκαιρία να δοκιμάσει κάτι που δεν περίμενε ο Ρότζερ Γκριμάου. Έτσι πολλοί πίστευαν πως στο Game 1 θα ξεκινούσε βασικός ο Μπραζντέικις. Αντ’ αυτού ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Λουκ Σίκμα στο «4» και τον Πίτερς στο «3». Ο πρώην παίκτης της Άλμπα απέδωσε πολύ καλά και έδωσε πολύτιμες βοήθειες.

Έτσι στην περίπτωση που ο Πετρούσεφ δεν αγωνιστεί, τότε μπορεί να δούμε κι άλλα «τρικ». Μια πιθανότητα είναι να δούμε τον Μόουζες Ράιτ να παίρνει χρόνο στο «4». Ο Αμερικανός θα μπορούσε να καλύψει εν μέρει το κενό του Σέρβου, αφού διαθέτει την απαραίτητη ευκινησία και υπό προϋποθέσεις το μακρινό σουτ. Μια ενδεχόμενη χρησιμοποίηση του Ράιτ στο «4» ανοίγει τον δρόμο στον Νίκολα Μιλουτίνοφ για περισσότερα λεπτά. Ο έμπειρος σέντερ πήρε λίγο χρόνο και είχε θετική παρουσία.

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Φυσικά, κάτι που δεν θεωρείται τρικ είναι να επανεμφανιστεί στο «4» ο Πίτερς. Με δεδομένο λοιπόν αυτό, η… διαφοροποίηση θα γίνει στο «3». Ο Μπαρτζώκας έδειξε πως εμπιστεύεται αρκετά σχήματα με τρία γκαρντ. Συνεπώς αν ο Γουόκαπ είναι σε καλύτερη κατάσταση (θυμίζουμε έπαιξε με ένεση) τότε θα πάρει αρκετά λεπτά, αφού έπαιξε μόλις 18 στο πρώτο ματς. Ο Γκος ήταν πολύ καλός, ενώ και ο Κάνααν που έγραψε τον περισσότερο χρόνο από κάθε άλλον αποτελεί βασική επιλογή. Τρεις παίκτες δηλαδή που είναι πιθανό να περάσουν αρκετή ώρα μαζί. Στο κάδρο βεβαίως παραμένει και ο Μπραζντέικις, ο οποίος αγωνίστηκε μόλις 8′.

Γράψτε το σχόλιο σας

Subscribe

Related articles

Βαρύ πένθος στην «ασπρόμαυρη» οικογένεια του ΠΑΟΚ

Βαρύ πένθος στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και στο...

Απρόοπτο με Στεπίνσκι στην Ομόνοια

Ο Μάριους Στεπίνσκι υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα στην προπόνηση...

Με ισοβαθμία στην τσέπη και έδρα στο χέρι, αλλά με πέντε ήττες εντός

Δυο πλεονεκτήματα έχει ο ΑΠΟΕΛ ενόψει του τελικού...

Παραμένει το -4 για τη Νότιγχαμ: Απορρίφθηκε η έφεση

Η επιτροπή εφέσεων απέρριψε την έφεση της Νότιγχαμ...

Το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι ο x-factor της σειράς...

Τα βρίσκει με ΑΕΚ ο Παναγιώτης Γιάννου και πάει Λεμεσό να δώσει τα χέρια

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Λάρνακας, Παναγιώτης Γιάννου,...

Ο elite Φέλιξ Τσβάιερ ορίστηκε στο Ολυμπιακός

Ο elite Γερμανός Φέλιξ Τσβάιερ ορίστηκε στο παιχνίδι...