Η δύσκολη εβδομάδα του Ρέτσου και η απόλυτη στήριξη του Μεντιλίμπαρ

Ο χειρισμός της φάσης του Ελίασον έβαλε στο επίκεντρο της κριτικής τον Έλληνα σέντερ μπακ όμως ο προπονητής του δεν… χαμπαριάζει από κριτικές και σχόλια και τον στηρίζει απόλυτα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παναγιώτης Ρέτσος έχει αντιμετωπίσει δύσκολες στιγμές στην καριέρα του. Δυσκολίες που είχε όχι μόνο στον Ολυμπιακό αλλά και με τους τραυματισμούς του. Για τον διεθνή σέντερ μπακ η πιο δύσκολη βέβαια στιγμή του στον Ολυμπιακό ήταν στις 2 Απριλίου του 2023 όταν μετά το εντός έδρας 2-2 με τον Αρη – όπου είχε ευθύνη στη φάση του 2-1 των φιλοξενούμενων και ενώ ήταν μέσα και στο 2-2 – ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο στο Καραϊσκάκη αλλά αποδοκιμάστηκε έντονα.

Ερχόμενοι στο σήμερα η δύσκολη εβδομάδα για τον Παναγιώτη Ρέτσο ήταν μετά το 1-0 με την ΑΕΚ και τη συμμετοχή του στη φάση του γκολ του Ελίασον. Εκεί όπου – όπως φάνηκε από τη φάση – υπό τον φόβο του να να κάνει φάουλ στον Ελίασον δεν αντέδρασε ανάλογα και στη συνέχεια και αυτός και ο Ορτέγα έχασαν τον παίκτη των γηπεδούχων. Μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι ο 25χρονος στόπερ έγινε εκ νέου αντικείμενο κριτικής.

Πλην όμως ο Μεντιλίμπαρ τον στήριξε και τον προφύλαξε αγωνιστικά χωρίς καν να ξέρει το τι γράφεται στα ΜΜΕ ή στα social media. Μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ τον εμπιστεύθηκε ως βασικό και στο Ολυμπιακός – Αρης (3-0), ένα ματς όπου πήγε ιδιαίτερα καλά.

Η δήλωση άλλωστε του Βάσκου τεχνικού στη COSMOTE TV για τον Ρέτσο δείχνει και τη στάση του για το θέμα: «Ούτε όταν καταλαβαίνω τι γράφεται ασχολούμαι με τον Τύπο. Πόσω μάλλον τώρα που δεν γνωρίζω και την γλώσσα. Αυτό που κάνω εγώ στη δουλειά μου είναι να μην στέκομαι σε μια φάση ή σε ένα γκολ ή σε μια στιγμή του αγώνα. Αναλύω τι γίνεται στα 90 λεπτά ενός αγώνα.

Όπως και στον επιθετικό δεν στέκομαι στα πόσα γκολ θα βάλει αλλά στο τι δουλειά θα προσφέρει γενικότερα μέσα στον αγώνα, έτσι και με τον Ρέτσο δεν χρειάζεται να σταθώ σε ένα λεπτό του αγώνα αλλά στο τι προσφέρει σε ολόκληρο τον αγώνα. Γενικά είναι κάτι που συμβαίνει. Στον δικό μας άνθρωπο να κάνουμε πολύ περισσότερη επίθεση από ότι σε έναν ξένο. Εγώ είμαι ευχαριστημένος με την δουλειά που κάνει ο Ρέτσος μέσα στο γήπεδο και για αυτό συνεχίζω να τον θέλω μέσα στον αγωνιστικό χώρο στα παιχνίδια μας». Πρακτικά αυτό και το σωστό ασχέτως των λαθών που έχει κάνει ο συγκεκριμένος στόπερ και που φυσικά μπορεί να κάνει ξανά. Το ποδόσφαιρο άλλωστε είναι και παιχνίδι λαθών.

Ο πλέον αρμόδιος για να κρίνει τον Ρέτσο και το εάν πρέπει να αγωνίζεται ή όχι ως βασικός είναι ο προπονητής του. Ο Ρέτσος φέτος έχει 36 συμμετοχές στον Ολυμπιακό με 1 γκολ και 1 ασίστ. Συνολικά στους Πειραιώτες έχει 90 συμμετοχές στην ποδοσφαιρική του πορεία.

Subscribe

Related articles

Για «αγγαρεία» στο «Δάσος» η ΑΕΛ

Στα πλαίσια της προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α΄...

Ξέγνοιαστη η Καρμιώτισσα δίνει το τελευταίο εντός έδρας ματς για τη σεζόν

Μετά που εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της...

Ο Γκουαρδιόλα διαψεύδει τα σεναρία περί επιστροφής στη Μπάγερν

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, διά των εκπροσώπων του, βάζει...

«Μάχη» για τον τελικό: Παρί για ανατροπή και Ντόρτμουντ για το… όνειρο

Παρί Σεν Ζερμέν και Ντόρτμουν μετρούν αντίστροφα για...