Κάϊλ Γκάϊ στο Gazzetta: «Αν κι έπαιξα λίγο, ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα με την οποία δέθηκε περισσότερο!»

O μεγάλος πρωταγωνιστής του πρώτου ημιτελικού που «εκτέλεσε» το Περιστέρι με 34 πόντους, εύχεται μέσω του Gazzetta καλή επιτυχία στον Παναθηναϊκό και δηλώνει ότι όχι απλά θεωρεί τον εαυτό του παίκτη επιπέδου Euroleague, αλλά πιστεύει ότι ανήκει στο ΝΒΑ!

Το ξεκίνημα της σεζόν τον βρήκε στην Αθήνα, να κάνει όνειρα για το πρώτο Final 4 της ευρωπαϊκής του καριέρας με τον Παναθηναϊκό. Η πρώτη του εμπειρία από μία τελική φάση που στην Αμερική υπάρχει μόνο στο κολεγιακό μπάσκετ, άλλωστε, ήταν ίσως η καλύτερη στιγμή της έως τώρα μπασκετικής του πορείας, με τον ίδιο να αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης στην κατάκτηση του τίτλου με το Βιρτζίνια (2019).

Ο λόγος για τον Κάιλ Γκάι, που αν και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς επελέγη στο draft του NBA (νο55) από τους Σακραμέντο Κινγκς, στην Καλιφόρνια δεν πήρε ποτέ τις ευκαιρίες που ήθελε και το μόνο που κατάφερε στον «μαγικό κόσμο» του αθλήματος, ήταν να πάρει χρόνο στο Mαϊάμι (μ.ο. 13,9π., 2,9ρ. & 1,9ας. σε 29αγ.) την σεζόν 2021-22, χωρίς όμως να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Κάπως έτσι, ο δρόμος του τον έφερε στην Ισπανία και στην Μπανταλόνα, όπου η καλή του παρουσία στην ACB και ένα εκπληκτικό νικηφόρο παιχνίδι που έκανε με την «Πένια» στην Μαδρίτη απέναντι στην Ρεάλ, αποτέλεσε το διαβατήριό του για την Euroleague και την συνεργασία με τον Παναθηναϊκό. Που όμως δεν διήρκεσε πολύ, γιατί δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του Εργκίν Αταμάν και γι’ αυτό και περνούσε τον περισσότερο χρόνο του στην άκρη του πάγκου.

Η πρόταση της Τενερίφης τον περασμένο Δεκέμβριο τον έστειλε στους Κανάριους Νήσους και πλέον μετά την εκπληκτική του απόδοση (34π., 5ρ. & 6λ. με 6/11 τριπ.) στον ημιτελικό (97-93) με το Περιστέρι, την Κυριακή (28/04), θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο.

«Παίξαμε δυνατά, αλλά δεν θα χαρακτήριζα το παιχνίδι μας απόλυτα “καθαρό” και στο τέλος κάναμε κάποια λάθη, που λίγο έλλειψε να μας κοστίσουν τη νίκη, οπότε κρατάμε το καλύτερο για τον τελικό! Έπαιξα πολλές φορές με το Περιστέρι, στην προετοιμασία και στο πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό και άλλα τρία παιχνίδια στο BCL, οπότε μου ήταν ένας πολύ οικείος αντίπαλος, γιατί ήξερα την αντιμετώπισή τους. Όμως ήταν ένας πολύ δυνατός αντίπαλος με πολύ άξιο προπονητή. Η νίκη είναι αυτό που κρατάω, έστω κι αν αυτή ήρθε με μένα να σκοράρω πολύ. Αυτό συνέβη γιατί οι συμπαίκτες και ο προπονητής μου με πιστεύουν και όταν όλοι στην ομάδα έχουν εμπιστοσύνη σε σένα, τότε μόνο καλά πράγματα μπορούν να συμβούν.», μας είπε αρχικά στην μικτή ζώνη και συνέχισε απαντώντας για το αν αισθάνεται παίκτης επιπέδου Euroleague.

«Το BCL είναι μακράν η δεύτερη πιο ποιοτική ευρωπαϊκή διοργάνωση, μετά την Euroleague, έχει πολλούς ταλαντούχους και πολύ δυνατές ομάδες. Σε όλη μου την ζωή, έχω ακούσει πολλές φορές ότι δεν μπορώ να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο, οπότε έχω μάθει να αποκτώ κίνητρο απ’ όσους δεν με πιστεύουν. Ξέρω καλά μέσα μου, ότι όχι απλά είμαι παίκτης της Euroleague, αλλά ότι ανήκω στο ΝΒΑ. Tο ότι δεν παίζω εκεί τώρα, έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν μου έχει παρουσιαστεί η κατάλληλη ευκαιρία. Οπότε για την ώρα, θα συνεχίσω να απολαμβάνω το μπάσκετ στην Τενερίφη.», σχολίασε πριν μας μιλήσει για τον καιρό που πέρασε στην πατρίδα μας.

«Ήταν μία δύσκολη και μακριά η διαδρομή μου στην Ελλάδα, αλλά πέρασα υπέροχα στην χώρα σας και ανέπτυξα εξαιρετική σχέση με τους συμπαίκτες μου στον Παναθηναϊκό. Θα είμαστε φίλοι για πολλά χρόνια! Σήμερα θα γιορτάζαμε τα γενέθλια του Μάριους Γκριγκόνις, οπότε του στέλνω τις ευχές μου. Κρατάω ακόμη επαφή με τα περισσότερα παιδιά γιατί ταιριάξαμε πολύ και γι’ αυτό ήταν δύσκολος ο αποχαιρετισμός. Αλλά ένιωσα ότι πήρα την σωστή απόφαση για να πάω κάπου να παίξω, γιατί είμαι στην καλύτερη φάση της καριέρας μου και δεν ήθελα να περάσω όλον τον χρόνο στον πάγκο. Παρ’ όλο που δεν με πείραζε που δεν έπαιζα, από την στιγμή που κερδίζαμε! Αλλά όταν προέκυψε η ευκαιρία της Τενερίφης, την άρπαξα και να ‘μια στον τελικό του BCL!», υπερθεματισε ο γεννημένος στην μπασκετομάνα Ιντιάναπολις, Αμερικανός guard που αποκάλεσε τον Παναθηναϊκό ως την ομάδα με την οποία δέθηκε περισσότερο στην Ευρώπη.

«Όταν έμαθα ότι ο Παναθηναϊκός θα έπαιζε στο Βελιγράδι με την Μακάμπι, έψαξα να δω τις ημερομηνίες μήπως ταιριάξουν και πάω να τους επισκεφτώ. Δυστυχως, θα τα πούμε τηλεφωνικώς! Είμαι 100% μαζί τους, επικοινωνούμε συχνά, ξέρουν ότι τους αγαπάω και πιστεύω ότι θα πάνε στο Final 4. Αν και έπαιξα λίγο, ήταν η ομάδα με την οποία δέθηκα περισσότερο στην Ευρώπη. Σου ξαναλέω ότι μου ήταν δύσκολο να φύγω, αλλά έπρεπε να είμαι εγωιστής για τον εαυτό μου και να κοιτάξω την οικογένειά μου!», κατέληξε ο Κάιλ Γκάϊ μιλώντας στο Gazzetta.

— gazzetta.gr (@gazzetta_gr) April 26, 2024

Subscribe

Related articles

Η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ για την ετήσια και την έκτακτη καταστατική συνέλευση

Οι «γαλαζοκίτρινοι» προέβησαν σε ανακοίνωση σχετικά με την...

Η ανανέωση με τη Λάτσιο και το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Σίτι για Μανδά

O ατζέντης του Χρήστου Μανδά, Ντιέγκο Ταβάνο, μίλησε...

Το «αντίο» της οικογένειας του ΠΑΟΚ στον Νίκο Τζαντζαρά

Η «ασπρόμαυρη» οικογένεια αποχαιρέτησε τον Νίκο Τζαντζαρά, ο...

Η Θύρα 13 ανακοίνωσε συλλαλητήριο: «Αλαφούζο πούλα»

Η Θύρα 13 με ανακοίνωση της έκανε γνωστό...