Ο επιδραστικός Ελίασον σε δημιουργία και εκτέλεση συνεχίζει ακάθεκτος

Ο Νίκλας Ελίασον αποτελεί τον πιο επιδραστικό παίκτη του Ματίας Αλμέιδα και στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του, διατηρώντας τη διάρκειά του, μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στην κρίσιμη τελική ευθεία για την ΑΕΚ.

  • Η μεγάλη ικανότητα του Ελίασον οι προσωπικές ενέργειες

Όταν ο Νίκλας Ελίασον υπέγραφε στην ΑΕΚ το προπέρσινο καλοκαίρι, βάσει βιογραφικού οι κιτρινόμαυροι αποκτούσαν έναν παίκτη με τρομερή ικανότητα στη δημιουργία. Η ευκολία με την οποία μοίραζε τις ασίστ με το εξαιρετικό αριστερό του πόδι ήταν εμφανής από τα στατιστικά του που έπιαναν διψήφιο νούμερο στη συγκεκριμένη κατηγορία. Άλλωστε όπως είχε πει και ο ίδιος ο Σουηδός εξτρέμ σε παλιότερη συνέντευξή του: «Συνήθως όταν ήμουν στην Αγγλία και στη Σουηδία στο παρελθόν, πάντα είχα περισσότερες ασίστ από γκολ, αλλά είναι ωραίο συναίσθημα και όταν σκοράρω. Ελπίζω να μπορώ να το κάνω. Αλλά είμαι χαρούμενος όταν δίνω ασίστ στους συμπαίκτες μου».

Σχεδόν πάντα τα νούμερά του στα γκολ ήταν λιγότερα από τις ασίστ, κάτι που αποδείχθηκε πέρυσι στην πρώτη του σεζόν στην ΑΕΚ, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με εννιά ασίστ και μηδέν γκολ. Με τον Ματίας Αλμέιδα, όμως, ο Ελίασον έχει εξελίξει το παιχνίδι του καθώς συγκλίνει περισσότερο προς την περιοχή παίζοντας με το αντίθετο πόδι και εκτελώντας με το αριστερό. Κάτι που έχει δουλέψει αρκετά στις προπονήσεις και βγαίνει και στο γήπεδο. Κάπως έτσι ο 28χρονος Σουηδός ακραίος έχει φτάσει φέτος τα έξι γκολ με την ΑΕΚ. Η αγαπημένη του… συνήθεια όμως, το να «ταΐζει» τους συμπαίκτες του, δεν κόβεται μετρώντας παράλληλα 12 ασίστ σε Ελλάδα και Ευρώπη τη φετινή σεζόν και αποτελώντας τον πιο επιδραστικό παίκτη της ΑΕΚ.

Η μεγάλη ικανότητα του Ελίασον οι προσωπικές ενέργειες

Εκτός από το γλυκό άγγιγμα που έχει στις εκτελέσεις φάουλ, φέρνοντας την μπάλα ιδανικά μέσα στην αντίπαλη περιοχή, όπως το έκανε για άλλη μια φορά στο δεύτερο γκολ του Πόνσε με τον Άρη, ο Ελίασον όπως αποδεικνύεται και μέσα από τα στοιχεία του Wyscout έχει μεγάλη ικανότητα στις προσωπικές ενέργειες. Το ένας εναντίον ενός αποτελεί ένα από τα στοιχεία που θέλει στους παίκτες του ο Αλμέιδα και ο Σουηδός εξτρέμ είναι πολύ δυνατός σε αυτό το κομμάτι με φετινό μέσο όρο 6,45 ντρίμπλες και επιτυχία 66,5%. Οι ενέργειες αυτές τις περισσότερες φορές οδηγούν σε σέντρες με μέσο όρο σχεδόν 6 και επιτυχία 35%. Παράλληλα περνάει 4,3 προωθητικές μπαλιές ανά παιχνίδι με 62,6% ακρίβεια και 4,4 πάσες μέσα στην περιοχή του αντιπάλου με επιτυχία 48,6%.

Το γεγονός ότι έχει σκοράρει έξι γκολ φέτος, χαρακτηριστικό που δεν το είχε πέρυσι στο παιχνίδι του, αποτυπώνεται και από τα στατιστικά του στο Wyscout σε αυτό το κομμάτι όπου έχει ανεβάσει τις τελικές του ανά παιχνίδι συγκριτικά με πέρυσι και μάλιστα αρκετά. Φέτος για παράδειγμα ο Ελίασον έχει μέσο όρο 1,33 σουτ ενώ πέρυσι είχε 0,59 ενώ πατάει πολύ περισσότερο μέσα στο «κουτί» έχοντας φέτος σχεδόν 4 επαφές με την μπάλα μέσο όρο μέσα στην περιοχή του αντιπάλου, ενώ πέρυσι είχε 2,63.

Ο Ελίασον συνεχίζει ακάθεκτος έχοντας καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία της ΑΕΚ και με ακόμα μια ασίστ θα ισοφαρίσει το ρεκόρ των 13 που είχε βγάλει στην καριέρα του ως παίκτης της Μπρίστολ Σίτι τη σεζόν 2019-2020 και ως παίκτης της Νόρκεπινγκ τη σεζόν 2016-2017. Στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του φέτος με τη φανέλα της ΑΕΚ παρουσιάζει συνέπεια καθώς δεν έχει διακυμάνσεις στην απόδοσή του και έχοντας συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια των κιτρινόμαυρων σε όλες τις διοργανώσεις με εξαίρεση μόλις ένα, τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Άρη όταν ήταν εκτός αποστολής. Και στην κρίσιμη τελική ευθεία των play off για την ΑΕΚ, έχοντας ήδη κρίνει τη νίκη με τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena με δικό του γκολ και έχοντας μοιράσει δύο ασίστ, μπορεί να αποτελέσει από τα πιο σημαντικά «όπλα» του Αλμέιδα στη μάχη για τον back to back τίτλο.

Subscribe

Related articles

Τιμωρήθηκε με πρόστιμο ο ΠΑΟΚ από την λίγκα για το ματς με την ΑΕΚ

Με χρηματικό πρόστιμο τιμωρήθηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από...

Πρώτο βήμα και πληρώνει 100.00 ο Ολυμπιακός!

Η πιο μεγάλη ώρα έφτασε για τον Ολυμπιακό!...

Ο μήνας της κρίσης! | Blog

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο...

All in για break ο Παναθηναϊκός και να μείνει… ζωντανός για πρόκριση

Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με τη Μακάμπι στο Βελιγράδι...