Ρούντιγκερ μετά τη χειρονομία με την οποία συνδέθηκε με το ISIS: «Απέχω από κάθε είδους εξτρεμισμό»

Ο Γερμανός διεθνής στόπερ της Ρεάλ Μαδρίτης, Αντόνιο Ρούντιγκερ, δίνει λεπτομέρειες για την καταγγελία που έκανε σε δημοσιογράφο ο οποίος τον κατηγόρησε ότι προέρχεται από το ISIS!

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ, κεντρικός αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης και διεθνής με τη Γερμανία, κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία του Βερολίνου κατά του δημοσιογράφου Γιούλιαν Ράιχελτ επειδή ο τελευταίος συνέδεσε μια χειρονομία σε μια φωτογραφία του, με την τρομοκρατική ομάδα ISIS!

«Για όλους εκείνους που δεν θέλουν να αναγνωρίσουν τον ισλαμιστικό χαιρετισμό του Ρούντιγκερ ως ισλαμιστικό χαιρετισμό: η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος αποκαλεί αυτή τη χειρονομία “το δάχτυλο του ISIS” και βλέπει στον δείκτη ένα σαφές σημάδι του ισλαμισμού», δημοσίευσε ο Ράιχελτ στα κοινωνικά του δίκτυα.

Η εικόνα για την οποία διαμαρτύρεται ο Ράιχελτ είναι μια ανάρτηση του Ρούντιγκερ ως χαιρετισμός για το Ραμαζάνι: «Είθε ο Παντοδύναμος να δεχτεί τη νηστεία μας και τις προσευχές μας», έχει σχολιάσει ο έμπειρος αμυντικός.

Ο παίκτης των Μαδριλένων μιλώντας στη «Bild» όπου εξηγεί τι συνέβη. «Η χειρονομία που χρησιμοποίησα ονομάζεται “ταουχίντ”. Στο Ισλάμ, αυτό θεωρείται σύμβολο της ενότητας και της ενότητας του Θεού. Η χειρονομία είναι ευρέως διαδεδομένη μεταξύ των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο και μόλις τις τελευταίες ημέρες το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών την έχει χαρακτηρίσει ως μη προβληματική», τονίζει.

«Ως ευσεβής μουσουλμάνος, ασκώ την πίστη μου, αλλά παίρνω σαφείς αποστάσεις από κάθε είδους εξτρεμισμό και κατηγορίες για ισλαμισμό. Η βία και η τρομοκρατία είναι απολύτως απαράδεκτες. Υπερασπίζομαι την ειρήνη και την ανεκτικότητα», πρόσθεσε.

«Πολλά από τα μέλη της οικογένειάς μου ανήκουν σε διαφορετικές θρησκείες. Ωστόσο, σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και γιορτάζουμε μαζί τις θρησκευτικές γιορτές. Ο σεβασμός και η ανεκτικότητα είναι θεμελιώδεις αρχές που όλοι εκπροσωπούμε στην οικογένειά μας», υπογράμμισε.

Και κλείνοντας ανέφερε: «Ωστόσο, αναγνωρίζω επίσης ότι λόγω της ανεπαρκούς προσοχής, έδωσα σε τρίτους την ευκαιρία να παρερμηνεύσουν σκόπιμα την ανάρτησή μου για να διχάσουν και να πολώσουν. Δεν θα προσφέρω όμως βήμα για διαίρεση και ριζοσπαστικοποίηση, γι’ αυτό και αποφάσισα να κάνω μια ξεκάθαρη δήλωση μετά τους δύο επιτυχημένους διεθνείς αγώνες μας. Ταυτόχρονα, δεν θα επιτρέψω να προσβληθώ και να συκοφαντηθώ ως ισλαμιστής. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να καταθέσω μήνυση. Πρόκειται για προπαγάνδα και διχασμό- θα υπερασπίζομαι πάντα τον εαυτό μου αποφασιστικά απέναντι σε αυτό. Ελπίζω ότι αυτή η διευκρίνιση θα βοηθήσει να ξεκαθαριστούν οι παρεξηγήσεις και να έρθει στο φως η αλήθεια. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την DFB [γερμανική Ομοσπονδία], η οποία με στήριξε ανά πάσα στιγμή σε αυτό το θέμα».

On March 11, Antonio Rüdiger posted a photo of himself on a prayer mat, pointing the index finger of his right hand towards the sky with a greeting for Ramadan

On Sunday, journalist Julian Reichelt wrote on X that Rüdiger’s gesture was ‘an Islamist salute’ and that the… pic.twitter.com/ccMcc9pmH3

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) March 25, 2024

Subscribe

Related articles

«Πάρτι γενεθλιών» για τον Διγενή Ακρίτα Μόρφου

Ο Διγενής Μόρφου συμπληρώνει 93 χρόνια από την...

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ντέρμπι «αιωνίων» με φόντο την κούπα του πρωταθλητή!

Με στόχο την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος αγωνίζονται η...

Σούπερ τριάδα παραμονής που πληρώνει στο 13,70!

Η μάχη κορυφώνεται στα πλέι-οφ της Super League...

Προσφορά με 25 δώρα* κάθε μέρα χωρίς κατάθεση στη Νovibet!

Ατελείωτες δυνατότητες στο χέρι σου με το ανανεωμένο...

Μοσκέρα: «Ο Δέλλας μας είπε από την αρχή ότι θέλει πάντα τη νίκη»

Ο Σαντιάγκο Μοσκέρα μίλησε για το παιχνίδι κόντρα...

Η Λέστερ επέστρεψε στην Premier League

H ΚΠΡ διέλυσε με 4-0 τη Λιντς κι......