Οργιαστικός και στην Ευρώπη: Οι απίθανες πρωτιές του Φορτούνη στο Europa League

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του και στην Ευρώπη

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΛΗΣ

Ο Κώστας Φορτούνης
Ο Κώστας Φορτούνης EUROKINISSI SPORTS

Οι πρωτιές και οι εντυπωσιακοί αριθμοί του αρχηγού του Ολυμπιακού, Κώστα Φορτούνη στους ομίλους του Europa League.

Ο Κώστας Φορτούνης και ο Ντανιέλ Ποντένσε συμπεριλήφθηκαν στην κορυφαία ενδεκάδα της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League (με βάση την ειδική βαθμολογία της Opta), ο αρχηγός του Ολυμπιακού για τις τρεις ασίστ και την απόδοσή του (είχε 9.5 στο Average Rating) και ο δεύτερος (9.2) για τα δύο γκολ που πέτυχε απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα.

Σε ό,τι αφορά τον Φορτούνη, τα πεπραγμένα του στους έξι αγώνες στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης εντυπωσιακά και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους:

  • Βρίσκεται στην κορυφή στο Average Rating με 7.92 (Opta) ανάμεσα σε παίκτες από 32 ομάδες, οι οποίοι έπαιξαν τουλάχιστον το 60% των λεπτών συμμετοχής της διοργάνωσης. Δεύτερος ήταν ο Βιτσέντζο Γκρίφο της Φράιμπουργκ (7.90), τρίτος ο Τζέιμς Γουόρντ-Πράους της Γουέστ Χαμ (7.68), τέταρτος ο Ράιν Γκράβενμπερχ της Λίβερπουλ (7.64) και πέμπτος ο Μάγκνους Βολφ Έικρεμ της Μόλντε (7.64).
  • Είναι επίσης πρώτος σε ασίστ (5) και ακολουθούν οι Κλάους (Μαρσέιγ), Γουόρντ Πράους (Γουέστ Χαμ), Χαρίτ (Μαρσέιγ) και Βιρτζ (Λεβερκούζεν) με 4.
  • Είναι πρώτος σε γκολ+ασίστ (6), μαζί με τους Ζοάο Πέδρο (Μπράιτον), Λουκάκου (Ρόμα), Γκρίφο (Φράιμπουργκ) και Βιρτζ (Λεβερκούζεν)
  • Είναι πρώτος σε δημιουργία μεγάλων ευκαιριών (6), μαζί με τον Κράους (Μαρσέιγ).
  • Είναι πρώτος σε δημιουργία μεγάλων ευκαιριών σε ένα αγώνα (3), στο Ολυμπιακός – Φράιμπουργκ 2-3.
  • Είναι δεύτερος σε Key passes έχοντας κατά μέσο όρο 3.2 ανά αγώνα -πρώτος είναι ο Γουόρντ-Πράους της Γουέστ Χαμ με 3.5 ανά παιχνίδι.
  • Είναι δεύτερος σε σέντρες (46) πίσω από τον Στεφάνοβιτς (50) της Σερβέτ και τρίτος σε επιτυχημένες σέντρες (13) πίσω από τον Γουόρντ-Πράους (19) της Γουέστ Χαμ και τον Μπάρισιτς (15) της Ρέιντζερς.
  • Και είναι ο ένας από τους δύο μόλις ποδοσφαιριστές που είχαν 3 ασίστ σε ένα παιχνίδι (Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα 5-2), μαζί με τον Βιρτζ (Λεβερκούζεν – Καραμπάγκ 5-1).

Από εκεί και πέρα, ο Φορτούνης έχει συνολικά τρία γκολ και επτά ασίστ σε δέκα αγώνες στα προκριματικά και στον όμιλο του Europa League. Αν προσθέσει δε κάποιος και τις επιδόσεις του στο πρωτάθλημα, τότε ο έμπειρος μεσοεπιθετικός έχει 8 τέρματα και 12 ασίστ σε 21 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις στην περίοδο.

Οι κορυφαίες επιδόσεις του και στο πρωτάθλημα

Ο Κώστας Φορτούνης πρωταγωνιστεί και στη Stoiximan Super League. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος είναι ο κορυφαίος σε συμμετοχές σε επιθέσεις στο open play ανά 90′ με 2,8 τελικές, τρεις key passes και 2,2 συμμετοχές στο build up.

Με λίγα λόγια εκτελεί σαν φορ, δημιουργεί ευκαιρίες όσο κανείς και λειτουργεί όταν χρειάζεται και σαν κεντρικός μέσος, χτίζοντας επιθέσεις από πίσω. Το σύνολό του είναι 8 open play involvements ανά παιχνίδι, ένας εξωφρενικός αριθμός.

Σαν να μη έφτανε αυτό είναι και ο πρώτος ντριμπλέρ του πρωταθλήματος με 2,9 πετυχημένες ανά 90′.

Subscribe

Related articles

Ο Ποντένσε του έφτιαξε το κέφι πριν από τον ιστορικό ημιτελικό

Με ηγέτη τον Ντάνιελ Ποντένσε που σκόραρε και...

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής

Με μοναδικό ενδιαφέρον όσον αφορά την άνοδο στον...

Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ: Οι ενδεκάδες του «αιώνιου» ντέρμπι

Γνωστές έγιναν οι αρχικές ενδεκάδες για το αποψινό...