Απίστευτοι τελικοί, επική ανατροπή για Παναθηναϊκό | Blog

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-2 μέσα στο Ρέντη του Ολυμπιακού και κάνοντας την ανατροπή από 0-2 νίκες πήρε το 26ο πρωτάθλημα, με τον Φώτη Καρακούση να γράφει για τους απίστευτους τελικούς και την επική ανατροπή των «πράσινων».

Μετά το Final-4 του Λουτρακίου και το κυρίως το 2-0 στις νίκες του Ολυμπιακού στους τελικούς του Πρωταθλήματος, για να μην πούμε κανείς, σίγουρα ελάχιστοι περίμεναν πως ο Παναθηναϊκός είχε τύχη να κάνει την ανατροπή και να πάρει το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα και 26ο στην ιστορία του. Και δεν το περίμεναν όχι μόνο γιατί η εικόνα των «ερυθρολεύκων» ήταν εξαιρετική, αλλά και γιατί οι «πράσινες» αρχικά του Γιάννη Καλμαζίδη και στην συνέχεια του Ντράγκαν Νέσιτς αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στην χρονιά, με αποκορύφωμα την απώλεια της Πέννυς Ρόγκα από τα παιχνίδια που έκριναν τον τίτλο. Δεν έχασαν μια οποιαδήποτε παίκτρια, αλλά την ψυχή της ομάδας όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι και την λίμπερο που μάζευε τα πάντα στην πίσω ζώνη.

Και όμως εκεί που όλοι τις είχαν «τελειωμένες», οι «πράσινες» έβγαλαν απίστευτη αντίδραση και σε μια από τις καλύτερες σειρές τελικών εδώ και πολλά πολλά χρόνια, κατάφεραν να κάνουν την επική ανατροπή και να πάρουν το πρωτάθλημα. Το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα και το 26ο και σίγουρα ένα από τα πιο δύσκολα που έχουν κατακτήσει. Και το έκαναν γιατί όλες ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους.

Μπροστά στο φάσμα στο να βρεθούν να χάνουν άνετα έναν τίτλο, τον δεύτερο της χρονιάς, με την αντίδρασή τους έδειξαν πως η περιβόητη ατάκα του Γιάννη Ιωαννίδη για την καρδιά του πρωταθλητή, στην δική τους περίπτωση ταιριάζει γάντι. Αυτή η καρδιά κέρδισε την σειρά, κάνοντας το 0-2 νίκες σε 3-2. Αυτή η καρδιά κέρδισε μέσα στο Ρέντη την στιγμή που το «τριφύλλι» βρέθηκε πίσω με 2-1. Αυτή η καρδιά και η ψυχή που έβγαλαν όλα τα κορίτσια του Νέσιτς, έκαναν και τις «ερυθρόλευκες» να νιώσουν πως τελικά δεν θα έκαναν… περίπατο στο πρωτάθλημα, γεμίζοντάς τες με άγχος. Ένα άγχος που στον πέμπτο τελικό φάνηκε ξεκάθαρα στα δύο τελευταία σετ τα οποία ήταν σαν υγιεινός περίπατος για τις νικήτριες.

Ο Σέρβος με το που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό μετά την αποτυχία στο Λουτράκι, έριξε το βάρος στο ψυχολογικό κομμάτι και αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα, το πέτυχε και με το παραπάνω. Ειδικά μετά το 2-0, εκεί που όλα έδειχναν τελειωμένα, έθιξε τον εγωισμό των «πράσινων» και αυτές αλλάξαν κατακόρυφα την απόδοσή τους. Δίπλα στις Άτκινσον και Καρκάσες που όλη την χρονιά τραβούσαν το κουπί, προστέθηκε η Σάμανταν που είχε κάνει μια εξαιρετικά μεγάλη κοιλιά και η Γκρόθες. Η Ολλανδέζα ξεπερνώντας τους τραυματισμούς ήταν κομβικότατη στο να γίνει αυτή η μεγάλη ανατροπή και η κατάκτηση του τίτλου τόσο στην επίθεση όσο φυσικά και στην πίσω ζώνη.

Φυσικά για να μπορέσει ένα 0-2 να γίνει 3-2 και μιλάμε για νίκες, όχι μόνο σε έναν αγώνα. Όλοι προσπάθησαν και τα έδωσαν όλα. Από τον Νέσιτς που ανέλαβε στη θέση του Γιάννη Καλμαζίδη, μέχρι την Φουμάκη που έμπαινε για ένα σερβίς, όλοι και όλες έδωσαν τα πάντα για να κατακτηθεί το 26ο πρωτάθλημα. Μια ανατροπή που θα θυμούνται για χρόνια, μια ανατροπή από αυτές που έκαναν μεγάλο αυτό το τμήμα όταν αγωνιζόταν η σπουδαία Ρούξι Ντουμιτρέσκου που έφυγε τόσο άδοξα από την ζωή. Μια ανατροπή που έδειξε με τον πλέον πειστικό τρόπο πως τον πρωταθλητή δεν πρέπει να τον ξεγράφει κανείς…

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, οι «ερυθρόλευκες» μετά το 2-0 ίσως να περίμεναν πως θα έκαναν περίπατο και θα επέστρεφαν μετά από δύο χρόνια στην κορυφή. Ίσως να μην περίμεναν τέτοια αντίδραση από τις «πράσινες». Το σίγουρο είναι πως ο Λορέντζο Μιτσέλι δεν προετοίμασε με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα του και από το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο, έπεσε θύμα μιας από τις μεγαλύτερες ανατροπές που έχουν γίνει στην Volley League Γυναικών.

Για το παιχνίδι και το που κρίθηκε δεν χρειάζεται πολύ ανάλυση. Κρίθηκε στην ψυχή και στην αντίδραση που έβγαλαν οι φιλοξενούμενες. Μια αντίδραση που στον Ολυμπιακό φαίνεται πως δεν την περίμεναν, ειδικά μετά το 2-1 στα σετ. Φυσικά έπαιξαν ρόλο και τα διπλά μπλοκ (6-12) και το καλύτερο ποσοστό στην επίθεση (33%-42%), αλλά τέτοια παιχνίδια τα γυρίζουν η καρδιά και η ψυχή και μετά όλα τα άλλα…

ΥΓ: Για την Ρούξι που χάθηκε τόσο άδοξα και για την ψυχάρα την Πέννυ που στο τέλος θα βγει όχι απλά νικήτρια, αλλά θριαμβεύτρια. Εκεί αφιερώνουν το πρωτάθλημα όλοι στον Παναθηναϊκό..

ΥΓ1: Κλήθηκε να αντικαταστήσει την σπουδαία Πέννυ Ρόγκα και έκανε εμφανίσεις καριέρας στους τελικούς. Ο λόγος για την Μαριάννα Μπελιά μια από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες του Παναθηναϊκού στην τεράστια αυτή ανατροπή.

ΥΓ2: Είδαμε μια επική σειρά τελικών που δυστυχώς δεν μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Είναι απίστευτο κρίμα παιχνίδια που θα φέρουν ακόμα περισσότερο κόσμο στο άθλημα, να μεταδίδονται από το YouTube και την συνδρομητική πλατφόρμα του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού αντίστοιχα. Όταν ένα άθλημα δεν μπαίνει στα σπίτια του απλού κόσμου, χαμένο είναι το ίδιο το άθλημα…

ΥΓ3: Μιλώντας για προβλήματα και απουσίες, θα είναι λάθος να μην γίνει αναφορά και στην αποχώρηση της Νίζετιχ. Η Αργεντίνα τραυματίστηκε στο 13-20 του 4ου σετ με τον Ολυμπιακό να παίζει στο τάι μπρέικ χωρίς την βασική της ακραία.

Subscribe

Related articles

Μέρος της προπόνησης ο Σένκεφελντ, συνέχισε το ατομικό ο Ιωαννίδης

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ έβγαλε μέρος του ομαδικού προγράμματος,...

Τα πέντε πράγματα που είναι υποχρεωμένος ο Παναθηναϊκός να διορθώσει

Τρία παιχνίδια, όλα τα λεφτά για τον Παναθηναϊκό...

Μπιλίρης: «Υπάρχει χρόνος για να γίνει ο τελικός με κόσμο»

Ο Παναγιώτης Μπιλίρης υποστήριξε ότι υπάρχει χρόνος για...

Από το γύρω γύρω στον τελικό – O ορισμός της αμπαλοσύνης

Aυτό που κατάφερε ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ αφορά κατά...

Το «ευχαριστώ» της Ανόρθωσης στον κόσμο για την στήριξη

Με ανάρτηση στους επίσημους λογαριασμούς της στα social...

Πίκρα, στεναχώρια αλλά στο τέλος… απόλυτη περηφάνια

Η ΑΕΚ Λάρνακας «πάλεψε» κυριολεκτικά μέχρι το τελευταίο...

Ο Πινέδα και οι επιλογές του Αλμέιδα στον άξονα στα ντέρμπι του Φαλήρου

Ο Ματίας Αλμέιδα στις τέσσερις αναμετρήσεις με τον...