«Κανονιά» τίτλου στο ντέρμπι η Άρσεναλ και αέρας… αστεριών για την Άστον Βίλα

Η Άρσεναλ έκανε πάρτι στο πρώτο μέρος κόντρα στην Τότεναμ με τρία γκολ, άντεξε στην αντεπίθεσή της στο δεύτερο και πήρε το ντέρμπι (3-2) για να μείνει ολοζώντανη στο κυνήγι του τίτλου και να… χαρίσει στην Άστον Βίλα τον πρώτο λόγο για την τετράδα.

  • Μαθήματα κυνισμού και αέρας τριών τερμάτων για την Άρσεναλ
  • Έμεινε… μισή η αντεπίθεση της Τότεναμ
  • Διέλυσε την Μπράιτον η Μπόρνμουθ

Έβαψε κόκκινο το Βόρειο Λονδίνο η Άρσεναλ κι έμεινε πιστή στις ράγες της για τον τίτλο της Premier League! Οι Gunners έκαναν τα εύκολα, δύσκολα, φλέρταραν με την αυτοχειρία αλλά εν τέλει πήραν τεράστιο «διπλό» στο ντέρμπι απέναντι στην Τότεναμ (3-2) και δείχνουν έτοιμοι να παλέψουν για το πρωτάθλημα μέχρι τέλους, παραμένοντας στην κορυφή (με ματς περισσότερο) και ελπίζοντας σε μια γκέλα της Μάντσεστερ Σίτι. «Επωφελημένη» από την ήττα των Σπερς και η ευρωπαϊκή αντίπαλος του Ολυμπιακού, Άστον Βίλα, που πλέον κρατά τη μοίρα της για τετράδα και έξοδο στο Champions League στα δικά της χέρια.

Μαθήματα κυνισμού και αέρας τριών τερμάτων για την Άρσεναλ

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, όμως «πάγωσαν» στο 15′. Στην πρώτη καλή φάση του ματς, οι Gunners άνοιξαν το σκορ από το… πουθενά. Ο Σάκα εκτέλεσε το κόρνερ και ο Χόιμπιεργκ πλήρωσε την κακή του αντίδραση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

Η Τότεναμ πάντως, αντέδρασε και φλέρταρε με την ισοφάριση. Στο 19′ η κεφαλιά του Ρομέρο από το κόρνερ του Μάντισον πέρασε ελάχιστα άουτ και στα… καπάκια οι δυο τους συνεργάστηκαν πανομοιότυπα, όμως η μπάλα αυτή τη φορά σταμάτησε στο δοκάρι. Το γκολ ήρθε δύο λεπτά μετά, στο 22′, όμως ακυρώθηκε για οριακό οφσάιντ στον σκόρερ Φαν Ντε Φεν.

Και στο 27′ ο Σπερς τιμωρήθηκαν. Ο – ξανά εξαιρετικός – Χάβερτς βρήκε με απίθανη μακρινή μπαλιά τον Σάκα στην πλάτη της άμυνας και αυτός με ωραία προσπάθεια και άψογο πλασέ έκανε το 2-0 για την Άρσεναλ στη δεύτερή της φάση στο ματς. Και στην τρίτη τους ευκαιρία οι κυνικοί και αποτελεσματικοί Gunners βρήκαν το τρίτο τους γκολ! Ο Ράις εκτέλεσε το κόρνερ και ο Χάβερτς ανενόχλητος με το κεφάλι νίκησε τον Βικάριο με το κεφάλι από την καρδιά της περιοχής. Η Τότεναμ θα μπορούσε να έχει μειώσει στη συνέχεια, αλλά στο 45′ ο Σον αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Έμεινε… μισή η αντεπίθεση της Τότεναμ

Η ομάδα του Αρτέτα θα μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι και να… ησυχάσει από νωρίς, όμως ο Βικάριο κράτησε ζωντανή την ομάδα του. Στο 53′ ο Χάβερτς έβγαλε εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά, ο Σάκα έπιασε το δυνατό βολέ, όμως είδε τον Ιταλό γκολκίπερ να του λέει «όχι» και στο 64′ τραγικό λάθος του Ράγια έβαλε ξανά στο ματς τους Σπερς.

Ο Ισπανός πάσαρε στον… Ρομέρο και αυτός είπε «ευχαριστώ» πλασάροντας σε σχεδόν ανυπεράσπιστη εστία για το 3-1. Η Άρσεναλ έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση και να «σβήνει» το παιχνίδι, όμως το πέναλτι που κέρδισε ο Ντέιβις από τον Ράις άλλαξε τα δεδομένα. Στο 87′ ο Σον ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έφερε την Τότεναμ μια ανάσα μακριά από την ανατροπή, η οποία ωστόσο έμεινε μισή, αφού οι παίκτες του Αρτέτα αμύνθηκαν με την ψυχή τους και έφτασαν στο τεράστιο τρίποντο!

Διέλυσε την Μπράιτον η Μπόρνμουθ

Η Μπράιτον για ακόμη μια φορά δεν μπόρεσε να θυμίσει σε τίποτα τον καλό της εαυτό και παραδόθηκε στην έδρα της εξαιρετικής Μπόρνμουθ. Τα Κεράσια έκαναν… πάρτι στο «Vitality» και διέλυσαν τους απογοητευτικούς Γλάρους με 3-0. Ο Σένεσι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 13′ και στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Ιραόλα τελείωσε τη δουλειά. Αρχικά ο Ουνάλ στο 52′ διπλασίασε τα τέραμτα της ομάδας του και στο 87′ ο Κλάιφερτ με ωραία προσπάθεια και σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η βαθμολογία της Premier League

Premier League βαθμολογία

Subscribe

Related articles

Φουλ για Europa League η Μπέτις

Η Μπέτις επικράτησε με το χορταστικό 3-2 επί...

Η Τουλούζ χάλασε με ανατροπή το πάρτι τίτλου της Παρί

Ο Κιλιάν Μπαπέ σκόραρε στο τελευταίο του ματς...

O σοβαρός Λουτσέσκου οδηγεί τον ΠΑΟΚ στον τίτλο! | Blog

Ο Σταύρος Σουντουλίδης έφυγε από την Τούμπα γεμάτος...

Αγκαλιά με το Champions League η Αταλάντα, 2-1 τη Ρόμα

Με κεκτημένη ταχύτητα η Αταλάντα, επικράτησε 2-1 της...