Νίκη παραμονής από την άσπρη βούλα για το Βόλο

Με εύστοχο πέναλτι του Γκαρσία στο 54′ ο Βόλος νίκησε 1-0 τον αξιόμαχο Πανσερραϊκό και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα, εξασφάλισε την παραμονή του στη Superleague 1.

  • Πως ξεκίνησαν οι ομάδες
  • Σβηστό 0-0 στο πρώτο
  • Ένα πέναλτι έκρινε τα πάντα στο Πανθεσσαλικό

Νίκη παραμονής για τον Βόλο. Η ομάδα της Μαγνησίας επικράτησε με 1-0 του Πανσερραϊκού και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Καισαριανή, εξασφάλισε την παραμονή του με την Κηφισιά να είναι η δεύτερη ομάδα μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα που υποβιβάζεται. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης πέτυχε ο Γκαρσία με πέναλτι.

Πως ξεκίνησαν οι ομάδες

Ο Χρήστος Κόντης ξεκίνησε με 4-2-3-1 και τον Κόβατς στο τέρμα, τον Άλχο δεξί μπακ, τον Λούνα αριστερό και τους Καλογερόπουλο και Σιέλη στα στόπερ. Αμυντικά χαφ ήταν οι Ντε Καμπς και Γκλάβτσιτς και πισω από τον Γκαρσία ήταν οι Κόμπα, Μπερτόγλιο και Ασενχούν

Και ο Πάμλο Γκαρσία ξεκίνησε με 4-2-3-1 και τον Τσομπανίδη στο τέρμα, τον Δεληγιαννίδη δεξί μπακ και τον Πεταυράκη αριστερό, με τα στόπερ να είναι οι Διαμαντής και Πηλέας. Αμυντικά χαφ για τους φιλοξενούμενους ήταν οι Στάικος και Μορέιρα και πίσω από τον Άλεξιτς ήταν οι Γούλερι, Τόμας και Ουάρντα

Σβηστό 0-0 στο πρώτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο που είχε λίγες φάσεις και αυτές μπροστά στην εστία των γηπεδούχων. Ο Βόλος ναι μεν «καιγόταν» για τους βαθμούς της νίκης, ωστόσο αυτό δεν το έδειξε στο γήπεδο με τον Πανσερραϊκό που είχε σωθεί και μαθηματικά πριν το ματς αυτό να έχει στο μεγαλύτερο μέρος τον έλεγχο του αγώνα.

Η πρώτη μεγάλη φάση έγινε στο 6′ με τον Κόβακς να σταματάει ωραία την κεφαλιά του Άλεξιτς. Ουσιαστικά αυτή ήταν και η μεγαλύτερη φάση στο πρώτο μέρος. Ο Άλεξιτς ήταν ο παίκτης που απειλούσε από τους φιλοξενούμενους αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και έτσι το 0-0 έμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου.

Ένα πέναλτι έκρινε τα πάντα στο Πανθεσσαλικό

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος ξεκίνησε σαφώς πιο δυνατά και προσπάθησε να απειλήσει, θέλοντας να εξασφαλίσει από σήμερα την παραμονή του στην κατηγορία. Τα πάντα κρίθηκαν στο 52′ όταν σε κεφαλιά του Κόμπα ο Ζαμπαλάς έδειξε πέναλτι για χέρι του Πεταυράκη. Ο Βεργέτης τον κάλεσε στο VAR έχοντας άλλη γνώμη, όμως ο Ζαμπαλάς κράτησε την δική του άπποψη, έδωσε το πέναλτι και ο Γκαρσία ευστόχησε κάνοντας το 1-0.

Ένα σκορ που οι γηπεδούχοι κράτησαν με ευκολία ως το τέλος και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα, πανηγύρισαν την παραμονή τους στην Super League.

Περισσότερα σε λίγο…

Subscribe

Related articles

Καρεμπέ: «Ολυμπιακός, ο ένας και ο μοναδικός»

Ο Ολυμπιακός έγραψε την πιο ένδοξη σελίδα της ιστορίας...

Η «προαγωγή» Κωνσταντίνου στην ΑΕΛ

Με επίσημη ανακοίνωση της η ΑΕ Λεμεσού γνωστοποίησε...

Διεκδικήστε εισιτήρια για το «Euro 2024» μέσω των «Pasp Football Awards»

 Τα «PASP FOOTBALL AWARDS» συμπληρώνουν 10 χρόνια παρουσίας...

ΑΠΟΕΛ: «Τώρα ήρθε η ώρα»

Ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει τελικού πρωταθλήματος με ΑΕΚ Λάρνακας...