Νέο διπλό πρόστιμο 83.625 ευρώ στον Παναθηναϊκό, στις 464.500 ευρώ οι συνολικές ποινές προς το ‘τριφύλλι’

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Η UEFA τιμώρησε με άλλες 83.625 ευρώ τον Παναθηναϊκό για τα δύο τελευταία παιχνίδια του στον 3ο όμιλο του Europa League με Βιγιαρεάλ και Μακάμπι Χάιφα και τα συνολικά χρήματα που έχει πληρώσει το τριφύλλι ανέρχονται στις 464.500 ευρώ.

Μπορεί η φάση των ομίλων να έχει ολοκληρωθεί εδώ κι ενάμιση μήνα, όμως τα πρόστιμα εξακολουθούν να πέφτουν από την UEFA (και) για τον Παναθηναϊκό.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας σε διπλή συνεδρίασή της στις 24 και 25 Ιανουαρίου, εκδίκασε όλες τις ανοικτές πειθαρχικές υποθέσεις που εκκρεμούσαν από την 5η και 6η αγωνιστική των ομίλων σε Champions, Europa και Europa Conference League.

Ανάμεσα λοιπόν στις υποθέσεις που εξέτασε ήταν και οι δύο τελευταίοι αγώνες του Παναθηναϊκού στον 3ο όμιλο του Europa League με τη Βιγιαρεάλ (“Ceramica”) και Μακάμπι Χάιφα (“Απόστολος Νικολαΐδης”), με το “τριφύλλι” να τιμωρείται με διπλό, ξεχωριστό πρόστιμο για κάθε ματς.

Συγκεκριμένα, στην επίσημη ανακοίνωση της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA, γνωστοποιήθηκε ότι ο Παναθηναϊκός τιμωρείται με βάση τον Πειθαρχικό Κώδικα:

Με 10.000 ευρώ για φθορές των οπαδών του στο γήπεδο της Βιγιαρεάλ με βάση το άρθρο 16(2)(f) DR, με ενημέρωση πως θα πρέπει να υπάρξει απευθείας επικοινωνία με την ισπανική ομάδα “…για την κάλυψη των ζημιών”.

Από εκεί και πέρα επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό συνολικό πρόστιμο 73.625 ευρώ για τον αγώνα με τη Μακάμπι Χάιφα για τα εξής καταγεγραμμένα περιστατικά απ’ τον παρατηρητή της UEFA:

– Μπλοκάρισμα διαδρόμων στις εξέδρες, Άρθρο 38 SSR: 22.000 ευρώ

– Χρήση δείκτη λέιζερ, Άρθρο 16(2)(δ) DR: 22.000 ευρώ

– Ρίψη αντικειμένων, Άρθρο 16(2)(β) DR: 5.875 ευρώ

– Άναμμα πυροτεχνημάτων, Άρθρο 16(2)(c) DR: 13.750 ευρώ

– Πανό με πολιτικό περιεχόμενο Άρθρο. 16(2)(e) DR: 10.000 ευρώ.

Για τον αγώνα της Λεωφόρου, τιμωρήθηκε και η Μακάμπι Χάιφα για τη συμπεριφορά των δικών της οπαδών στη Θύρα 6 για τα εξής περιστατικά:

– Άναμμα πυροτεχνημάτων (πάνω από 50 συνολικά), Άρθρο 16(2)(c) DR: 26.250 ευρώ

– Ανάρμοστη συμπεριφορά ομάδα, Άρθρο Art. 15(4) DR, 8.000 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό πως απ’ τις αρχές της εφετινής σεζόν ο Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί απ’ τα πειθαρχικά όργανα της UEFA με συνολικά 9 πρόστιμα που φτάνουν στο τελικό σύνολό τους τις 464.500 ευρώ και είναι η ελληνική ομάδα που έχει πληρώσει τα περισσότερα χρήματα σε πρόστιμα καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2023/24.

Subscribe

Related articles

«Πάρτι γενεθλιών» για τον Διγενή Ακρίτα Μόρφου

Ο Διγενής Μόρφου συμπληρώνει 93 χρόνια από την...

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ντέρμπι «αιωνίων» με φόντο την κούπα του πρωταθλητή!

Με στόχο την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος αγωνίζονται η...

Σούπερ τριάδα παραμονής που πληρώνει στο 13,70!

Η μάχη κορυφώνεται στα πλέι-οφ της Super League...

Προσφορά με 25 δώρα* κάθε μέρα χωρίς κατάθεση στη Νovibet!

Ατελείωτες δυνατότητες στο χέρι σου με το ανανεωμένο...

Μοσκέρα: «Ο Δέλλας μας είπε από την αρχή ότι θέλει πάντα τη νίκη»

Ο Σαντιάγκο Μοσκέρα μίλησε για το παιχνίδι κόντρα...

Η Λέστερ επέστρεψε στην Premier League

H ΚΠΡ διέλυσε με 4-0 τη Λιντς κι......