Η πρόκριση περνά από το… κέντρο της αρένας

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται απόψε στην Ουγγαρία με αντίπαλο τη Φερεντσβάρος, διεκδικώντας την πρόκριση στην φάση των 16 του Conference League. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να προασπιστούν το 1-0 με το οποίο επικράτησαν στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη, γνωρίζοντας όμως ότι έχουν δύσκολη αποστολή μπροστά τους.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το στοιχείο στο οποίο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, σε ότι αφορά το πλάνο που έχει καταρτίσει ο Ισπανός προπονητής για την σημαντική αναμέτρηση με τους Ούγγρους.

Διαβάστε επίσης: Τα 5.461 ποδοσφαιρικά… μίλια του Σαντιάγκο Έσε

Στο μυαλό λοιπόν του Μεντιλίμπαρ πολλά θα κριθούν από τον τρόπο με τον οποίο θα αποδώσει στο ματς η τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, καθώς όλα δείχνουν ότι ο προπονητής των πειραιωτών θα παρατάξει την ομάδα του με τρεις χαφ.

Έχει πει πολλές φορές ο Μεντιλίμπαρ ότι θεωρεί σημαντική την επιθετική πίεση και γι’ αυτό τον λόγο περιμένει και πολλά από την τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όποιοι κι αν είναι οι τρεις που θα επιλεγούν από τον προπονητή των «ερυθρόλευκων».

Είδαμε άλλωστε και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, γιατί πολύ απλά οι χαφ του έκαναν καλά τη δουλειά τους.

Είχαν καλά μαρκαρίσματα, δεν έδωσαν χώρους αλλά παράλληλα άσκησαν έντονη πίεση στους παίκτες του ΠΑΟΚ και κατάφεραν να ελέγξουν απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα.

Είναι λοιπόν βασικό ζητούμενο για τον Ολυμπιακό να πετύχει κάτι ανάλογο και στον αποψινό αγώνα κόντρα στη Φερεντσβάρος και γι’ αυτό άλλωστε ο Ισπανός τεχνικός της ομάδας του λιμανιού ζήτησε επιμόνως από τους παίκτες του να είναι σε φουλ ένταση.

Ο Ολυμπιακός στηρίζει πολλά στην μεσαία του γραμμή και ο Μεντιλίμπαρ ξέρει πολύ καλά ότι αν οι παίκτες του στον άξονα κάνουν αυτά που πρέπει, τότε θα έχει γίνει και το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του στόχου των πειραιωτών.

Είπαμε, το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο και η ουγγρική ομάδα θα προσπαθήσει να πιέσει και να αιφνιδιάσει στην αρχή του ματς τον Ολυμπιακό κι εδώ ακριβώς χρειάζεται ηρεμία και καθαρό μυαλό.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι ο προπονητής και οι παίκτες της Φερεντσβάρος θέλησαν να αυξήσουν την ένταση, με τις δηλώσεις που έκαναν πριν από το παιχνίδι, δείγμα και αυτό του τρόπου με τον οποίο βλέπουν τον αποψινό αγώνα οι Ούγγροι.

Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μια μεγάλη «μάχη» και είναι προφανές ότι δεν θα τους… χαριστεί το παραμικρό.

Τα 5.461 ποδοσφαιρικά… μίλια του Σαντιάγκο Έσε

Κι επαναλαμβάνουμε χρειάζεται μεγάλη προσοχή στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Να μπουν δηλαδή στο παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας τον απόλυτο βαθμό συγκέντρωσης. Απαγορεύεται το παραμικρό λάθος όπως επίσης απαγορεύεται και η όποια αδράνεια σε στατική φάση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Subscribe

Related articles

Χωρίς Μπερνάρ και Χουάνκαρ κόντρα στον Άρη ο Παναθηναϊκός

Με σημαντικές απουσίες θα υποδεχθεί την Κυριακή τον...

Χωρίς Μπερνάρ και Χουάνκαρ κόντρα στον Άρη ο Παναθηναϊκός

Με σημαντικές απουσίες θα υποδεχθεί την Κυριακή τον...

Ράκιτιτς: «Με τον Μεντιλίμπαρ παίζαμε θεαματικό ποδόσφαιρο» (pic)

Ο Ιβάν Ράκιτιτς αποχώρησε τον περασμένο Ιανουάριο για την...

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Ολυμπιακός: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

Ο Ολυμπιακός έγραψε άλλη μία χρυσή σελίδα στην ένδοξη...