Σόκαρε τη Γιουνάιτεντ και έμεινε «ζωντανή» για παραμονή η Μπέρνλι, στην Championship η Σέφιλντ

Η Μπέρνλι απέσπασε τον βαθμό από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» (1-1) και συνεχίζει να παλεύει για τη σωτηρία της στην Premier League. Διέλυσε τη Σέφιλντ η Νιούκαστλ (5-1) και υπέγραψε τον μαθηματικό υποβιβασμό της.

  • Πεντάρα στο ρελαντί η Νιούκαστλ, υποβιβάστηκε και μαθηματικά η Σέφιλντ
  • Ούτε στο «Μολινό» η Λούτον
  • Η βαθμολογία της Premier League

Επιστροφή στις… γκέλες για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που βλέπει το ευρωπαϊκό της status για την επόμενη σεζόν να μπαίνει πια σε κίνδυνο! Οι Κόκκινοι Διάβολοι ζορίστηκαν κόντρα στη νεοφώτιστη Μπέρνλι, πίστεψαν πως πήραν τη νίκη χάρη στο γκολ του Άντονι στο 79′ αλλά οι αλύγιστοι Κλάρετς απέσπασαν την ισοπαλία (1-1) και έδωσαν συνέχεια στο θρίλερ της παραμονής, αφού πλέον μόλις δύο βαθμοί χωρίζουν τρεις ομάδες (Νότιγχαμ, Λούτον, Μπέρνλι) στην ουρά της Premier League. Με μια νίκη – κι αυτή κόντρα στην καταδικασμένη Σέφιλντ – στα τελευταία έξι παιχνίδια πρωταθλήματος η ομάδα του Τεν Χαγκ.

Από νωρίς το ματς πήρε πολύ γρήγορο ρυθμό, στη διατήρηση του οποίου συνέβαλαν τόσο η – καθιερωμένη – αδυναμία των Κόκκινων Διαβόλων να ελέγξουν το παιχνίδι, όσο και η δίψα των φιλοξενούμενων για ένα θετικό αποτέλεσμα. Αμφότερες οι ομάδες έβρισκαν τον δρόμο προς τα αντίπαλα καρέ και άγγιξαν το γκολ ουκ ολίγες φορές. Στο 16′ ο Άντονι δεν βρήκε στόχο από θέση τετ α τετ και τρία λεπτά μετά το σουτ του Μπρούνο τράνταξε το δοκάρι του Μούριτς. Όταν συνήλθε από την κυριαρχία της Γιουνάιτεντ πάντως, η Μπέρνλι βρήκε τις δικές της καλές στιγμές. Στο 34′ ο Ονάνα με απίθανη επέμβαση είπε «όχι» στην κοντινή κεφαλιά του Φόστερ και στο 39′ σταμάτησε ξανά εντυπωσιακά το σουτ του Νοτιαφρικανού.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος και η ομάδα του Τεν Χαγκ συνέχισε να σπαταλά τις καλές της στιγμές με Άντονι, Κασεμίρο και Γκαρνάτσο, όσο οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν επίσης χώρους. Στο 79′ ο Άντονι με υπέροχο πλασέ στο επιθετικό tranistion έδωσε τη λύση και άνοιξε το σκορ, όμως οι Κλάρετς πίεσαν και δικαιώθηκαν. Στο 85′ ο Ονάνα γκρέμισε τον Αμντουνί στην περιοχή και ο Αλγερινός ευστόχησε από την άσπρη βούλα για να χαρίσει τον πολύτιμο βαθμό στην Μπέρνλι.

Πεντάρα στο ρελαντί η Νιούκαστλ, υποβιβάστηκε και μαθηματικά η Σέφιλντ

Η ουραγός της Premier League, Σέφιλντ, προηγήθηκε στο «St. James’ Park», όμως η Νιούκαστλ με ευκολία έκανε την ανατροπή, επικράτησε με το ευρύ 5-1, με τις Λεπίδες να υποβιβάζονται και μαθηματικά στη Championship. Στους 16 βαθμούς η ομάδα του Γουάιλντερ, στο -10 από τη Νότιγχαμ Φόρεστ με τρεις αγωνιστικές να απομένουν. Στην 7η θέση οι Καρακάξες με 53 βαθμούς, στο +4 από την 8η Γουέστ Χαμ.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 5′ με την κεφαλιά του Αχμέντχοτζιτς από τη μικρή περιοχή έπειτα από σέντρα του Χάμερ. Ο Ίσακ έφερε το ματς στα ίσα στο 26′, όταν ο Μέρφι έβγαλε την κάθετη πάσα, ο Σουηδός φορ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και έκανε το 1-1.

Η Σέφιλντ… κατέρρευσε στο δεύτερο μέρος και δέχτηκε τρία γκολ μέχρι το 65′. Στο 54′ ο Μπρούνο Γκιμαράες γύρισε το ματς με κεφαλιά ψαράκι έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκόρντον. Στο 58′ o Χόλγκειτ έκανε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ίσακ. Στο 65′ μετά από κόντρες η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων, με το αυτογκόλ να χρεώνεται στον Όσμπορν. Στο 72′ ο Μπαρνς έβγαλε μια φανταστική σκαφτή μπαλιά, ο Γουίλσον κατέβηκε και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Ούτε στο «Μολινό» η Λούτον

Τρίτη διαδοχική ήττα για τη Λούτον. Οι Hatters μετά τις «πεντάρες» από Μάντσεστερ Σίτι και Μπρέντφορντ έχασαν και στην έδρα της Γουλβς με 2-1. Στη ζώνη του υποβιβασμού οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι βρίσκονται στη 18η θέση με 25 βαθμούς, στο +1 από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, έχοντας όμως και ματς περισσότερο. Στη μέση του βαθμολογικού πίνακα οι 10οι Λύκοι με 46 βαθμούς.

Στο 39′ ο Χουάνγκ Χι Τσαν με ατομική ενέργεια πάτησε περιοχή, έκανε το συρτό σουτ και άνοιξε το σκορ. Στο 50′ μετά από πλασαριστή εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Λεμινά, ο οποίος σέντραρε και ο Τότι με κεφαλιά διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του. Η Λούτον κατάφερε να μειώσει με το γυριστό σουτ στην κίνηση του Μορίς έπειτα από την κεφαλιά – πάσα του Μπουρκ, όμως το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Περισσότερα σε λίγο…

Η βαθμολογία της Premier League

premier_league

Subscribe

Related articles

Αταμάν: «Σλούκας και Ερνανγκόμεθ θα παίξουν 100% στο Final 4»

Ο Εργκίν Αταμάν επιβεβαίωσε ότι ο Κώστας Σλούκας...

Η βαθμολογία του Top-6 της Basket League και τα ζευγάρια των play-offs (pic)

Ο Παναθηναϊκός  επικράτησε με 90-82 του Προμηθέα στο ΟΑΚΑ...

Η λογική των υπολογισμών είναι ριψοκίνδυνη

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο και οι παίκτες του...

«Παρακαλούν την Φιορεντίνα να τους… σώσει» (pics)

Η σπουδαία του Ολυμπιακού απέναντι στη Άστον Βίλα και...