Αράο στο Gazzetta: «Πιστεύαμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, εμφάνιση από άλλο… πλανήτη ο Ντραγκόφσκι»

Ο Γουίλιαν Αράο μίλησε στο Gazzetta μετά την επική πρόκριση του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε στην πίστη της ομάδας στην πρόκριση, στο τι κρατάει από το παιχνίδι ως πιο σημαντικό ενώ εξήρε και την τρομερή εμφάνιση του Ντράγκόφσι.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μία πρόκριση επικού χαρακτήρα απέναντι στον ΠΑΟΚ, αφού κατόρθωσε να επιστρέψει τέσσερις φορές στην… ζωή, μία με το γκολ του Λημνιού στην λήξη της παράτασης και άλλες τρεις με τα… match ball πέναλτι, που απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι στην διαδικασία, που έσπασαν καρδιές.

Ο Γουίλιαν Αράο ήταν και πάλι από τους βασικούς «πυλώνες» των «πρασίνων» στην χθεσινή τους υπερπροσπάθεια και παρ’ ότι ήταν ένας από κείνους που αστόχησε στην ρώσικη… ρουλέτα, στην κανονική διάρκεια και στην παράταση ήταν όπως πάντα από τους διακριθέντες.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος έπαιξε και πάλι στο κέντρο της άμυνας παρέα με τον Γεντβάι και βοήθησε στα μέγιστα στο να αποκρουστούν οι επιθετικές προσπάθειες του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να μην… μεταφραστει η υπεροχή που είχε ο «δικέφαλος του βορρά» στις ανάλογες τελικές. Πήρε πολλές εναέριες μονομαχίες, έκοψε κάθετες πάσες, βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας, ακόμη κι αν αυτή δεν βρισκόταν σε καλό επίπεδο χθες ενώ συμμετείχε και στο γκολ, που έσωσε την… παρτίδα δίνοντας την ασίστ.

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού» σχολίασε τον τρόπου που ήρθε η πρόκριση, με τους «πράσινους» να επιστρέφουν στο παιχνίδι, όταν όλα έδειχναν πως είχαν κριθεί, παραπάνω από μία φορά. Ο ίδιος εξήγησε πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ποτέ εκείνος και οι συμπαίκτες του δεν σταμάτησαν να πιστεύουν στην πρόκριση και γι’ αυτό έδωσαν τα πάντα και προσπάθησαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

«Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Κανονικά δεν είναι έτσι, όμως μπορεί να συμβεί. Είναι σημαντικό γιατί πιστεύαμε, πιστεύαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και δεν σταματήσαμε ποτέ να το κάνουμε, επειδή αυτό που προσπαθούσαμε να πετύχουμε μπορούσε να συμβεί».

Παραδέχθηκε πως ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλό στο χθεσινό παιχνίδι, ωστόσο κατέστησε σαφές πως το σημαντικό κι εκείνο που πρέπει να κρατήσει η ομάδα από το ματς αυτό είναι μόνο το αποτέλεσμα, που βοήθησε το «τριφύλλι» να πετύχει τον στόχο που είχε θέσει, δηλαδή να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης. Κάτι που είναι πιο ωφέλιμο από το να έκανε το κλαμπ μία καλή εμφάνιση και να μην έπαιρνε αυτό που ήθελε.

«Δεν ήταν ένα καλό παιχνίδι για μας, όμως προσπαθήσαμε. Καμία φορά δεν παίζεις καλά, αλλά πετυχαίνεις το αποτέλεσμα κι αυτό είναι το σημαντικό. Κι αυτό κάποιες φορές έχει μεγαλύτερη σημασία από το να κάνεις ένα καλό παιχνίδι και να χάσεις. Είχαμε ως στόχο να φτάσουμε στον τελικό και τα καταφέραμε. Αυτό ήταν σημαντικό».

Μάλιστα τόνισε πως σ’ αυτό το αποτέλεσμα έπαιξε ρόλο και το πόσο ομάδα και «οικογένεια» είναι ο Παναθηναϊκός, αφού οι ισχυροί δεσμοί που υπάρχουν μεταξύ των παικτών, όταν υπάρχει τόσο καλό κλίμα στην ομάδα, βοηθούν στο να δημιουργείται πίστη και εμπιστοσύνη στην προσπάθεια που καταβάλλεται, ακόμη και όταν αυτή δεν πηγαίνει καλά και η ομάδα δεν αποδίδει, όπως θα ήθελαν.

«Αυτό είναι ομάδα. Όταν παίζεις έτσι, υπάρχει πίστη, εμπιστοσύνη κι ακόμα και όταν κάνεις κακό παιχνίδι, παίρνεις το αποτέλεσμα».

Φυσικά δεν παρέλειψε να αποθεώσει και τον ήρωα της βραδιάς. Ο Μπαρτλομίεϊ Ντραγκόσφκι απέκρουσε τρία πέναλτι, όταν η ομάδα βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Κάτι πραγματικά ανεπανάληπτο. Και στην κανονική διάρκεια του αγώνα έκανε ότι μπορούσε για να προστατέψει την εστία του, με μόνο ψεγάδι ίσως το δεύτερο γκολ του «δικεφάλου του βορρά», όπου θα μπορούσε να είχε βγει για να καθαρίσει την φάση που έγινε στα όρια της μικρής περιοχής. Ο Αράο ανέφερε πως ο συμπαίκτης του έκανε εμφάνιση από άλλον πλανήτη.

«Ήταν ένα υπέροχο βράδυ για τον ”Ντράγκο”. Έκανε εμφάνιση από… άλλο πλανήτη. Και γενικά στο παιχνίδι ήταν καλός και μας βοήθησε πολύ».

Subscribe

Related articles

Η Γιουβέντους «δουλεύει» τις ανανεώσεις των Βλάχοβιτς και Κιέζα

Σύμφωνα ιταλικό δημοσίευμα, η Γιουβέντους εργάζεται ώστε να...

Πρέπει να κερδίσει αν θέλει Ευρώπη ο Άρης Λεμεσού

Το απόλυτο των νικών πρέπει να κάνει ο...

Βουνό τα προβλήματα για τον Οκκά, ανέβηκαν παίκτες από την Κ19

Εν μέσω πολλών προβλημάτων ολοκλήρωσε την προετοιμασία της...