Ο Ολυμπιακός Β, οι Πρωταθλητές Ευρώπης και το παραποδόσφαιρο που τους κλέβει

Πόσοι δεν θαύμασαν τα χρυσά παιδιά του Ολυμπιακού να κατακτούν το Youth League; Πόσοι δεν ήταν εκείνοι που ζήλεψαν το επίτευγμα των Ερυθρόλευκων και ελπίζουν να ακολουθήσουν τα ίδια βήματα; Πόσοι δεν ερωτεύτηκαν τα μοναδικά ταλέντα αυτής της ομάδας, όπως ο Κωστούλας, ο Παπακανέλλος, ο Μουζακίτης, ο Κουτσίδης, ο Σίνα, ο Μπακούλας, ο Πνευμονίτης. Πόσοι δεν θαύμασαν την τακτική αρτιότητα και την προσωπικότητα που έβγαλε ο Ολυμπιακός σε όλη τη διαδρομή, έως το τέλος του δρόμου.

Η βελτίωση που πέτυχε η Κ19 του Ολυμπιακού είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της εξαιρετικής δουλειάς του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου. Αποτέλεσμα του ταλέντου των παιδιών. Της σωστής καθοδήγησής τους. Αλλά, για να είμαστε δίκαιοι, δεν γίνεται να μην αναφέρουμε πως κομβικό ρόλο σε αυτή τη τιτάνια επιτυχία έπαιξε ο Ολυμπιακός Β. Ειδικά οι Κωστούλας, Κουτσίδης, Παπακανέλλος και Μουζακίτης, που εξελίχθηκαν σε βασικά στελέχη της ομάδας Β στη διάρκεια της σεζόν, άλλαξαν ως ποδοσφαιριστές ανταγωνιζόμενοι άνδρες, έμπειρους ποδοσφαιριστές, σε μια πολύ δύσκολη και σκληρή κατηγορία όπως η Super League 2.

Διαβάστε επίσης: Άστον Βίλα – Τσέλσι 2-2: Γλίτωσαν τα χειρότερα, αλλά έχασαν δύο παίκτες οι «χωριάτες» πριν τον Ολυμπιακό

Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε πως ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική από τις μεγάλες ομάδες που πράγματι έχει χρησιμοποιήσει την ομάδα Β ως το μεταβατικό στάδιο προετοιμασίας για τα ταλαντούχα παιδιά. Η μοναδική ομάδα που πραγματικά εξέλιξε δικούς της παίκτες μέσα από αυτό το εγχείρημα. Η μοναδική ομάδα που έχει αναδείξει πρόσωπα και που έχει συγκεκριμένο πλάνο για την αξιοποίηση.

Κι όμως, ο Ολυμπιακός Β, μια ομάδα που έχει πραγματικό στόχο την προετοιμασία/βελτίωση ποδοσφαιριστών με ταλέντο, σήμερα το απόγευμα, στις 16:00, καλείται να δώσει έναν κομβικό αγώνα για την ύπαρξή της. Δεν είναι υπερβολή, είναι η πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός Β, στην Πάτρα, κόντρα στην Παναχαϊκή, θα παίξει ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου. Εάν χάσει, το πιθανότερο θα είναι να υποβιβαστεί στη Γ Εθνική. Μια μη επαγγελματική κατηγορία, όπου η ομάδα ουσιαστικά δεν θα μπορεί να υπάρχει. Δεν θα μπορεί να δίνει ευκαιρίες σε αυτά τα διαμάντια της Κ19 που ετοιμάζονται για το βήμα παραπάνω. Στους Νέους Κωστούλες. Στους νέους «μικρούς» που θέλουν να μεγαλώσουν.

Εάν αυτή η ομάδα-πρότυπο κινδύνευε με υποβιβασμό από δικά της λάθη, δεν θα ήταν προς συζήτηση το παιχνίδι με την Παναχαϊκό. Το να πληρώνεις τα λάθη σου, συχνά είναι διδακτικό. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με μια διαφορετική πραγματικότητα. Η οποία επιβεβαιώνει πως τα σκουπίδια του παραποδοσφαίρου έχουν μολύνει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Δεν είναι κάτι που απλά το βλέπεις. Είναι τόσο βρόμικες οι πρακτικές τους, τόσο δυσώδεις και θρασείς, που η μυρωδιά μολύνει τον αέρα.

Ο Ολυμπιακός Β, παιδιά έως το 23 ετών η συντριπτική πλειοψηφία, έχει υποστεί χυδαίο, ανελέητο κυνηγητό στη διάρκεια της σεζόν. Είναι τόσο ακραία αυτά που έχουν συμβεί, που υπό φυσιολογικές συνθήκες, οι διαιτητές που έκλεψαν αυτά τα πιτσιρίκια, θα έπρεπε το μίνιμουμ να έχουν πάει σπίτι τους. Αντίθετα, το σύστημα τους αναβάθμισε. Τους έδωσε παιχνίδια Super League, τους αντάμειψε για τις «καλές υπηρεσίες τους».

Οποιος έχει παρακολουθήσει από κοντά τη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων της ομάδας του Αριέλ Ιμπαγάσα, μπορεί εύκολα να κατανοήσει τι έχει συμβεί. Πώς ο Ολυμπιακός έχει κυνηγηθεί και γιατί πλέον κινδυνεύει να μην αγωνίζεται από τη νέα σεζόν στη δεύτερη εθνική κατηγορία.

Η ντροπή του ελληνικού ποδοσφαίρου, που ονομάζεται Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αυτή που αντί για συγχαρητήρια ανακοίνωση για το θαύμα της Κ19 του Ολυμπιακού, δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της μια φωτογραφία πιξελιασμένη, από «συγχαρητήρια επιστολή» που υποστηρίζει ότι έστειλε στους Ερυθρόλευκους για την κατάκτηση του Youth League και στην οποία δεν φαίνεται καν ποιος την υπογράφει, παρακολουθεί άπραγη τους υποστηρικτές της σε αυτό το έγκλημα που διαπράττεται εναντίον αυτών των παιδιών.

Μια φορά έκανε κάτι σωστό το ελληνικό ποδόσφαιρο σε συνεργασία με το κράτος, δημιουργώντας το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για τις ομάδες Β και ήρθε το παραποδόσφαιρο και τα σκουπίδια του, να το μολύνουν. Ένα σύστημα αλήτικο, φαιδρό, που όλη τη χρονιά κυνηγάει τους «μικρούς» του Ολυμπιακού, με τρόπο λυσσαλέο. Κλέβει μικρά παιδιά. Εν ψυχρώ. Κλέβει τον κόπο τους, τα όνειρά τους. Χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται. Χωρίς κανείς να τιμωρεί την αλητεία.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην τελευταία θέση με 16 βαθμούς σε 6 παιχνίδια των Play outs. Σε κάθε ένα από αυτά τα έξι παιχνίδια, έχουν συμβεί πράγματα που χρήζουν διερεύνησης. Σε κάθε ένα από αυτά τα παιχνίδια, ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε. Και πλέον παίζει τα τελευταία του χαρτιά στα τέσσερα εναπομείναντα ματς των Play out (Παναχαϊκή έξω, Αιγάλεω έξω, Γιούχτας μέσα, ΠΑΟ έξω). Παίζει την ύπαρξή του. Παίζει το μέλλον αυτόν των παιδιών που δόξασαν τον σύλλογο και ολόκληρη την Ελλάδα.

Μονόδρομος η νίκη για τον Ολυμπιακό κόντρα στη Λαμία

Ό,τι και να γίνει ο Ολυμπιακός θα βελτιώσει, αναδείξει και δώσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα νέα του διαμάντια. Ο Κωστούλας, ο Κουτσίδης, ο Παπακανέλλος, ο Μουζακίτης και τα άλλα παιδιά, θα αξιοποιηθούν. Θα βρουν τον δρόμο τους. Θα ανθίσουν. Όσο κι αν ο βούρκος του παραποδοσφαίρου προσπαθεί να τους βρομίσει. Όπως κάνει στο πραγματικό ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Subscribe

Related articles

Η τελική βαθμολογία στα Play Out: Πρώτος ο Πανσερραϊκός

Ο Πανσερραϊκός επικράτησε με 2-0 της Κηφισιάς και...

Αποσύρθηκε ο Κρέσπο, τον τίμησε στη φιέστα ο ΑΠΟΕΛ!

«Τίτλους τέλους» στην ποδοσφαιρική του καριέρα έβαλε ο...

Πρωταθλητής ο ΑΠΟΕΛ για 29η φορά στην ιστορία του!

Ο Σα Πίντο και οι παίκτες του έγραψαν...

Συμβιβασμός στην… πρόβα του τελικού κυπέλλου

Πάφος και Ομόνοια ήρθαν ισόπαλες με 1-1 στο...