Ρέαμπτσιουκ στη Ρωσία: Σ’ ένα ματς με την ΑΕΚ που χάναμε, ο Μαρινάκης πήδηξε μέσα στο γήπεδο και άρχισε να κλωτσά μπάλες

-

02/03/2024, 17:50

Αλησμόνητη φαίνεται πως παραμένει στον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ η είσοδος του Βαγγέλη Μαρινάκη στην περυσινή ήττα (1-3) του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ στα Playoffs της Stoiximan Super League.

Ο πρώην αριστερός μπακ των Πειραιωτών παραχώρησε συνέντευξη στη Ρωσία, όπου συνεχίζει την καριέρα του με τη φανέλα της Σπαρτάκ Μόσχας. Με αφορμή λοιπόν το ντέρμπι της ομάδας του με τη Ζενίτ, απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις για την κατάσταση που είχε συναντήσει στην Ελλάδα.

«Την περασμένη σεζόν σε ένα παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ, στο οποίο χάναμε, πήδηξε μέσα στο γήπεδο και άρχισε να κλωτσάει μπάλες. Και μετά, οι οπαδοί ξεκίνησαν ένα… πογκρόμ», ανέφερε αρχικά για τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε ερώτηση σχετική με το κατά πόσο ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» γινόταν συχνά θέμα στον Τύπο.

Από εκεί και πέρα, αναφέρθηκε στην ατμόσφαιρα που συναντούσε στην Τούμπα, αλλά και στο γκολ τίτλου που είχε πετύχει στην έδρα του ΠΑΟΚ το 2022.

Τόνισε, δε, ότι ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με «τρελούς» οπαδούς και η οποία παλεύει πάντα για τον τίτλο.

Αναλυτικά, ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ μίλησε για:

-το εάν η ελληνική έκδοση των αναμετρήσεων ανάμεσα σε Σπαρτάκ και Ζενίτ είναι τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ: «Από την ώρα που φεύγεις από το ξενοδοχείο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης, το νιώθεις. Φτάνεις στο γήπεδο, δύο ώρες πριν την σέντρα και οι εξέδρες είναι ήδη γεμάτες! Τα σφυρίγματα σου τρυπάνε τα αυτιά. Την ίδια στιγμή, ένα εκτός έδρας ματς σε μια τέτοια έδρα είναι σαν μία μάχη σε ξένο έδαφος, από την στιγμή που στην Ελλάδα απαγορεύεται η μετακίνηση οπαδών στα ντέρμπι ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες. Διαφορετικά, θα είχαμε νεκρούς, είναι τόσο απλό. Κάθε φορά λοιπόν που πηγαίναμε στην Θεσσαλονίκη είχαμε χιλιάδες από οπαδούς απέναντι μας. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού βίωναν το ίδιο πράγμα στην δική μας έδρας».

-το ότι, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος της «Sport-Express», ο Ιβάν Σαββίδης γινόταν συχνά θέμα στα Μέσα της Ρωσίας από την παλιότερη του ενασχόληση εκεί και το εάν συμβαίνει το ίδιο και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην Ελλάδα: «Ναι, και αυτός (απασχολεί τον Τύπο). Την περασμένη σεζόν σε ένα παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ, στο οποίο χάναμε, πήδηξε μέσα στο γήπεδο και άρχισε να κλωτσάει μπάλες. Και μετά, οι οπαδοί ξεκίνησαν ένα… πογκρόμ. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ καυτό στην Ελλάδα».

-την πιο έντονη στιγμή που έζησε από αναμέτρηση απέναντι στον ΠΑΟΚ: «Πιθανότατα το Μάιο του 2022. Αν κερδίζαμε, θα κατακτούσαμε το πρωτάθλημα. Παίζαμε στην Θεσσαλονίκη. Ο αντίπαλος προηγήθηκε, αλλά εμείς ισοφαρίσαμε και μετά εγώ πέτυχα το νικητήριο γκολ. Στο τέλος κατακτήσαμε τον τίτλο και ξεκινήσαμε το πάρτι μέσα στο γήπεδο τους, στην καρδιά του εχθρού. Αξέχαστο συναίσθημα. Αλλά, φυσικά, δεν μπορούσαμε να χορέψουμε αρκετά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έπρεπε να επιστρέψουμε στα αποδυτήρια».

-το πόσο δύσκολο ήταν να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις της Σπαρτάκ: «Η πρώτη μου δυσκολία δεν ήταν ο νέος προπονητής ή οι νέες απαιτήσεις. Ήμουν εγώ. Γιατί πριν από τη μεταγραφή έπρεπε να δουλέψω ατομικά για δύο εβδομάδες, αφού ο πρώην σύλλογος μου ήξερε ότι έφευγα και με έβγαλε από το γενικό γκρουπ. Χρειάστηκε λοιπόν χρόνος για να μπω στην προπόνηση και να παίξω ρυθμό στη νέα ομάδα, για να επανέλθω σε φόρμα. Όσο για την προσαρμογή, πήγε καλά και γρήγορα. Με βοήθησαν πολύ οι προπονητές, οι συνεργάτες, όλοι οι υπάλληλοι της Σπαρτάκ».

-το σε ποια μετάβαση υπήρξε μεγαλύτερη πίεση, από την Πάκος Φερέιρα στον Ολυμπιακό ή από τον Ολυμπιακό στη Σπαρτάκ Μόσχας: «Νομίζω στην πρώτη περίπτωση. Εκεί η διαφορά ήταν απλά κολοσσιαία. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που παλεύει πάντα για τον τίτλο. Οι φίλαθλοι είναι τρελοί και το γήπεδο είναι πάντα γεμάτο. Στους δρόμους συνεχώς ανακάλυπταν, ρωτούσαν για κάτι, έλεγαν κάτι. Και όταν μετακόμισα στη Σπαρτάκ, ήμουν ήδη έτοιμος για αυτό. Έπαιξα περίπου 50 αγώνες σε ευρωπαϊκά κύπελλα για τον Ολυμπιακό. Ελπίζω ότι θα παίξω εκεί με τη Σπαρτάκ όταν η κατάσταση στον κόσμο επανέλθει στο φυσιολογικό».

-το ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Σπαρτάκ πλήρωσε 6 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του και τις προσδοκίες που υπάρχουν προς το πρόσωπό του: «Ξέρω τι μπορώ να κάνω και πώς μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Δεν θέλω να μιλήσω για συγκεκριμένους αριθμούς και λεπτομέρειες της συμφωνίας, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: Δεν μπορείς να αφήσεις ένα κλαμπ του επιπέδου του Ολυμπιακού για λίγα χρήματα».

Ακολουθήστε - στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

Subscribe

Related articles

Αποχωρεί από τον Πανσερραϊκό ο Πάμπλο Γκαρσία

Ο Πάμπλο Γκαρσία, όπως όλα δείχνουν, δεν θα...

Το πρόκτζεκτ Έμερι εκτοξεύει στα αστέρια στην Άστον Βίλα!

Ο Ουνάι Έμερι ανανέωσε τους δεσμούς του με...

Παλαίμαχοι Ανόρθωσης: «Συγχαίρουμε τους μαχητές, σεβαστό ποσό προς τη διοικούσα επιτροπή»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο σύνδεσμος παλαιμάχων ποδοσφαριστών της Ανόρθωσης,...

Η Νίζνι Νόβγκοροντ θέλει τον Ιλιτς του Ατρόμητου

Στη Σερβία υποστηρίζουν πως ο Σάσα Ιλιτς δεν...

Πάνω από 3.000 εισιτήρια την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του Μουσείου της ΑΕΚ

Περισσότερα από 3.000 εισιτήρια παραχωρήθηκαν την πρώτη εβδομάδα...

«Η Μακάμπι θα έχει πάνω από 1.500 φιλάθλους κόντρα στον Παναθηναϊκό»

Περισσότεροι από 1.500 φίλοι της Μακάμπι αναμένεται στην...

Απαλλάχθηκε ο Καρυπίδης για το ματς με τον Ολυμπιακό

Αθώος κρίθηκε ο Θόδωρος Καρυπίδης από τον αθλητικό...