ΑΠΟΕΛ: «Λυπούμαστε για την επιλογή της ΑΕΚ να συνοδεύσει αυτό το παιχνίδι με ένταση»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΑΠΟΕΛ, αναφορικά με το θέμα της παραχώρησης μέρους της βόρειας κερκίδας για το ματς κόντρα στην ΑΕΚ

Η ανακοίνωση:

Σε λίγες μέρες θα έχουμε ένα σημαντικό αγώνα πρωταθλήματος ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ. Ένα παιχνίδι όπου ως ΑΠΟΕΛ δεν είχαμε καμία πρόθεση να του προσθέσουμε ένταση ή οτιδήποτε άλλο. Είχαμε ένα δίκαιο αίτημα για να μας παραχωρηθεί μέρος της Βόρειας κερκίδας, μετά την ανάγκη που δημιουργήθηκε λόγω της εξάντλησης των υπολοίπων κερκίδων. Και κάναμε αυτό το αίτημα γιατί δεν συγκρούεται με κανένα κανονισμό και καμία απόφαση είτε της ΚΟΠ είτε της Αστυνομίας. Το αντίθετο, αφού θεωρούμε ποιο ασφαλές να τοποθετηθούν οπαδοί μας στις κερκίδες παρά να περιφέρονται χωρίς εισιτήριο εκτός του γηπέδου αναμένοντας το τέλος του αγώνα. Μετά την απόφαση της Αστυνομίας να μην παραχωρηθεί μέρος της Βόρειας, ξεκαθαρίζουμε ότι είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη όπως διασφαλίσει ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Πάμε τώρα στην ΑΕΚ. Η οποία αποφάσισε να αιτηθεί στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος, να αναιρεθεί το μέτρο απαγόρευσης φιλοξενούμενων οπαδών. Ένα αίτημα που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με κανονισμούς αλλά και με τα όσα ίσχυαν για όλες τις ομάδες μέχρι στιγμής. Ήταν ένα αίτημα που η ίδια, η διοίκηση της ΑΕΚ γνώριζε ότι δεν θα είχε ανταπόκριση αφού ήταν αντικανονικό. Όμως το έκανε για το θεαθήναι και ως ένα επικοινωνιακό τρικ για να χαϊδέψει τα αυτιά του κόσμου της.

Επικοινωνιακό τρικ και η επίσημη ανακοίνωση που ακολούθησε με την οποία ήθελε να βάλει πίεση για να μην γίνει αποδεκτό το δίκαιο αίτημα του ΑΠΟΕΛ. Σε μια ανακοίνωση όπου η ΑΕΚ μάλιστα καταλήγει με το εξής αμίμητο. «Ας αναλογιστούν οι υπεύθυνοι το προηγούμενο που θα δημιουργηθεί και την μελλοντική διαχείριση του.”.

Μα η ίδια η ΑΕΚ δημιούργησε το προηγούμενο όταν στις 22/05/22 στην τελευταία αγωνιστική πρωταθλήματος, στο Τσίρειο απέναντι στον Απόλλωνα, με κοινό αίτημα αποδέχθηκε να μπουν οπαδοί και των δυο ομάδων στην Ανατολική κερκίδα του Τσιρείου. Για εκείνη την μέρα, η διοίκηση της ΑΕΚ δεν εξέφρασε καμία ανησυχία για την σωματική ακεραιότητα των…εκατοντάδων οπαδών της, που πήγαν στο Τσίρειο και που διαχωρίζονταν με υποτυπώδη διαχωριστικά. Μια διευθέτηση που δεν είχε συμβεί σε κανένα άλλο παιχνίδι στο Τσίρειο (όπως κόπτονται στην ανακοίνωση τους περί της «μέχρι σήμερα πρακτικής») και αυτοί το έπραξαν σε…ντέρμπι όπου κρινόταν μάλιστα και θέση, για τα προκριματικά του UEFA Champions League. Ενώ τώρα ανησυχεί για τους 50 οπαδούς της, που θα είχαν για προστασία τους, διαχωριστικά κιγκλιδώματα, ουδέτερη ζώνη πέραν των 10 μέτρων, χώρο 1500 καθισμάτων για να κάτσουν οι 50 φίλαθλοι (ισούται με ολόκληρο το πέταλο στο «ΑΕΚ Αρένα») και εκ των οποίων ο κάθε οπαδός της, θα συνοδεύεται από ένα επιτηρητή και ένα πάνοπλο ΜΜΑΔίτη.

Τους οποίους 50, πλέον η ίδια η διοίκηση της ΑΕΚ, «συστήνει» ως τα άτομα που θα έχουν όλοι γυρισμένα τα μάτια πάνω τους.

Λυπούμαστε για την επιλογή της, να συνοδεύσει αυτό το παιχνίδι με…ένταση.

Subscribe

Related articles

Πολύ κοντά στον Κόλμαν η ΑΕΛ

Ένα βήμα από την υπογραφή του Κόλμαν η...

Ολοταχώς για sold-out η Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League

Η Φιορεντίνα αναμένεται να εξαντλήσει και τα εννιά χιλιάδες...

Ο Ισραηλινός διαιτητής Όρελ Γκρίνφιλντ στο Άρης

Η ΕΠΟ γνωστοποίησε τους ορισμούς της ΚΕΔ για...

Οι διαιτητές της τελευταίας αγωνιστικής των playoffs της Superleague

Γνωστοί έγιναν οι διαιτητές για την τελευταία αγωνιστική των...

Τέλος ο Κόντης από τον Βόλο: «Θα είναι πάντα ένας πολύ καλός φίλος»

Ο Βόλος ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας του...