Ο Μακούν τιμώρησε την ΑΕΚ στο 92′ και την στέλνει για νίκη στο ΓΣΠ

Η ΑΕΚ Λάρνακας δεν εκμεταλλεύτηκε το δώρο της Ομόνοιας (νίκη 1-0 τον ΑΠΟΕΛ), είδε την αδιάφορη Ανόρθωση να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 92′ και πλέον πάει στο ΓΣΠ στις 11 Μαϊου μόνο για τη νίκη ώστε να πάρει το πρώτο της πρωτάθλημα.

  • Σκόραρε νωρίς και… πάτησε φρένο
  • Το όνειρο που έγινε εφιάλτης!

Όλα έμοιαζαν ιδανικά μέχρι το 92ο λεπτό για την ΑΕΚ Λάρνακας, όμως ο Μακούν είχε άλλη άποψη, καθώς με ανάποδο ψαλίδι ισοφάρισε σε 1-1 το γκολ του Ράφα Λόπες (15′) και στέρησε από την ομάδα του Ραν Μπεν Σιμόν να πάει ως πρώτη στον τελικό του πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ στις 11 Μαίου στο ΓΣΠ.

Πλέον ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ (έχασε 1-0 από την Ομόνοια) έχουν από 72 βαθμούς, ωστόσο στην ισοβαθμία πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο.

Σκόραρε νωρίς και… πάτησε φρένο

Η ΑΕΚ έδειξε τις διαθέσεις της από νωρίς, με τον Φαράζ να απειλεί στο 6ο λεπτό, αλλά την μπάλα να περνάει άουτ ύστερα από το σουτ του με το αριστερό. Ούτε δέκα λεπτά δεν πέρασαν, και έγινε το 1-0. Στο 15′ ο Ντιουνκού έκανε τρομερή κάθετη, ο Πονς «έσπασε» την μπάλα, με τον Μιχαήλ να διώχνει ασταθώς και τον Ράφα Λόπες με κοντινή κεφαλιά να ανοίγει το σκορ!

Οι γηπεδούχοι με το σκορ υπέρ τους έδωσαν χώρο και κατοχή στους παίκτες του Οκκά, και έπρεπε να φτάσουμε στο 34′ για να δούμε ένα δυνατό αλλά άστοχο σουτ του Μπρούνο Γκάμα. Ο 36 ετών χαφ έκανε μια απίθανη μπαλιά στο 41ο λεπτό, ο Τόνγκια ήταν ολομόναχος στην περιοχή, όμως επιχείρησε ένα… αποτυχημένο τακουνάκι δίχως να απειλήσει. Αυτή ήταν και η τελευταία, άξια αφοράς, στιγμή του πρώτου μέρους.

Το όνειρο που έγινε εφιάλτης!

Το… χαμηλό τέμπο συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με την πρώτη τελική να έρχεται στο 63΄, όταν το εντός περιοχής πλασέ του Τόνγκια (κόντραρε κιόλας) έδιωξε δύσκολα με τα πόδια ο Μιχαήλ. Το γήπεδο πήρε… φωτιά λίγο αργότερα, όταν οι φίλοι της ΑΕΚ πληροφορήθηκαν πως η Ομόνοια σκόραρε εις βάρος του ΑΠΟΕΛ, με τον Μπεν Σιμόν να δίνει συνεχώς οδηγίες στους παίκτες του για προσεκτικές κινήσεις.

Ωστόσο οι Λαρνακείς πλήρωσαν το γεγονός πως δεν κυνήγησαν το 2ο γκολ. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων και ύστερα από εκτέλεση φάουλ, ο Μακούν έστειλε με κοντινή προβολή την μπάλα στο δοκάρι, και στη συνέχεια με ανάποδο ψαλίδι ισοφάρισε σε 1-1!

Σε συνδυασμό με το 1-0 της Ομόνοιας επί του ΑΠΟΕΛ, οι δυο διεκδικητές θα πάνε στον τελικό του ΓΣΠ (11/5) ισόβαθμοι, κατάσταση που ωστόσο βολεύει τους «γαλαζοκίτρινους».

ΑΕΚ Λάρνακας (Ραν Μπεν Σιμόν): Πίριτς, Ντιουνκού, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Γκαρσία (65′ Σάντσεζ), Πονς, Γκάμα (74′ Ναούμ), Τόνγκια, Φαράζ (56′ Γκιούρτσο), Σολ (74′ Σάντος), Λόπες (46′ λ.τ. Τρισκόφσκι).

Ανόρθωση (Γιάννος Οκκάς): Μιχαήλ, Κίκο, Κορρέα, Μακούν, Κορέια, Τεχέρα (88′ Κωνσταντίνου), Αρτυματάς, Χρυσοστόμου (72′ Τζούλιου), Γουαρίς (77′ Ε. Χαραλάμπους), Παρούτης, Καστέλ.

Subscribe

Related articles

Συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη στη Daily Mail που θα δημοσιευτεί την Τρίτη

Ο ισχυρός άνδρας των Ολυμπιακού και Νότιγχαμ Φόρεστ,...

Βαθμό για Champions League η Βίλα, 3-3 με τη Λίβερπουλ

Η Άστον Βίλα βρήκε τα αποθέματα, επέστρεψε από...

Ανατροπή με Αρτούρ και φουλ για Ευρώπη η Φιορεντίνα!

Το ξερό σουτ του Αρτούρ στο 76΄υπέγραψε τη...

Φιορεντίνα – Μόντσα 2-1: Ανατροπή Ευρώπης για τους «βιόλα»

Μεγάλη νίκη με ανατροπή για τη Φιορεντίνα που… βλέπει...

Oλυμπιακός: Με την Μπρέσια στο Παπαστράτειο

Στις… εκτός συνόρων υποχρεώσεις της επιστρέφει, μετά την κατάκτηση...

Ο δεκάλογος του Θρύλου που έφερε την εκτόξευση

Μια σειρά από λόγοι υπάρχουν που ο ΑΠΟΕΛ...