Από πότε η νομιμότητα έγινε κολάσιμη; | Blog

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για το τέλος των αβάσιμων αφηγημάτων και τη λειτουργία της ΕΠΟ ως προς τις ενέργειες προετοιμασίας της για τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου στο γήπεδο που έχει οριστεί βάσει της προκήρυξης του Κυπέλλου Ελλάδας.

  • Οι οπαδοί του Αρη και ο Μπέος
  • Γιατί η ΕΠΟ δεν έχει έτοιμο το Πανθεσσαλικό Στάδιο;

Η προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας δεν εμπεριέχει «ναι μεν αλλά», ούτε δίνει χώρο για την ανάπτυξη επικοινωνιακών τεχνασμάτων, αλλά είναι ξεκάθαρη ως προς το σενάριο συνάντησης (στον τελικό) ομάδων από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Πανθεσσαλικό Στάδιο, λέει. Αυτό το σενάριο διαφάνηκε από τα τέλη του περασμένου Γενάρη όταν ο Άρης προκρίθηκε έναντι της ΑΕΚ. Την ίδια περίοδο, ένας σοβαρός θεσμικός φορέας ή μάλλον ένας φορέας που ως στόχο θα είχε την τήρηση της νομιμότητας μέσω της εφαρμογής της προκήρυξης θα είχε προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διευθέτηση κάθε λεπτομέρειας με σκοπό την αποφυγή κάθε μορφής δυσλειτουργία.

Επιθεώρηση Σταδίου, καταγραφή των απαιτούμενων έργων, εκπόνηση οικονομικού πλάνου παράλληλα του προσδιορισμού της χρονικής διάρκειας αποπεράτωσης των έργων και πράξη αυτών. Τι απ’ όλα αυτά έκανε η ΕΠΟ; Άφησε δύο μήνες να τρέξουν σαν το νεράκι στο γλυκό ποταμάκι. Μήπως γιατί ευθύς εξαρχής ήταν υπέρ του ΟΑΚΑ αλλά δεν ήθελε να το πει; Αναρωτιέμαι. Ο Αχιλλέας Μπέος είπε μεταξύ άλλων ότι πρότεινε στην ΕΠΟ τη μοιρασιά του κόστους πραγματοποίησης των απαιτούμενων έργων αναβάθμισης του Σταδίου. Τι απάντησε η ΕΠΟ;

Οι οπαδοί του Αρη και ο Μπέος

Στο ίδιο διάστημα αναπτύχθηκαν και τα αφηγήματα. Ξαφνικό το οργανωμένο κίνημα του Άρη απέκτησε ένα σωρό υπερασπιστές οι οποίοι στάθηκαν στο πόσο πολύ θέλει να πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή εκδρομή γιατί την έχει ανάγκη ο οργανισμός. Οι αφηγητές εμφανίστηκαν βέβαιοι ότι αυτό θέλουν οι οργανωμένοι οπαδοί του Άρη και φυσικά ότι δεν γίνεται η διοίκηση της ΠΑΕ και ο Θόδωρος Καρυπίδης να τους στερήσει το όνειρο. Αυτοί δηλαδή ξέρουν καλύτερα από εμάς που ζούμε τον οργανισμό. Πάει κι αυτό το αφήγημα βάσει της χθεσινής τοποθέτησης του SUPER 3.

Μετά είχαμε το άλλο. Δηλαδή, ότι ο Αχιλλέας Μπέος δεν κάνει βήμα πίσω ως προς τις προϋποθέσεις παραχώρησης του Πανθεσσαλικού. Δεν θέλει ούτε έναν οπαδό των δύο ομάδων, απόλυτη ελευθερία ως προς το κοινό που θα παρακολουθήσει τον τελικό και παρουσία μόνο μαθητών του Δημοτικού. Κι αυτό το αφήγημα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος κι αν έχετε αμφιβολίες ρίξτε μια ματιά στις σημερινές δηλώσεις του. Για 15.000 κόσμο μίλησε, συνολικά, από τις δύο ομάδες. Μόνο που ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε τη διεξαγωγή του τελικού υπό την παρουσία 6.000 φιλάθλων του άρα και την εφαρμογή προκήρυξης του θεσμού.

Ποιος λοιπόν θα φταίει σε περίπτωση που ο τελικός γίνει σε άδειο γήπεδο; Αυτός που απαιτεί την τήρηση της νομιμότητας μέσω της εφαρμογής της προκήρυξης (Άρης) ή αυτός που δεν δέχεται την προκήρυξη διαφωνώντας ως προς τις προϋποθέσεις διεξαγωγής του τελικού (Παναθηναϊκός);

Γιατί η ΕΠΟ δεν έχει έτοιμο το Πανθεσσαλικό Στάδιο;

Όλα όσα συμβαίνουν στο τελευταίο διάστημα με ξεκάθαρο στόχο τη διεξαγωγή του τελικού στο ΟΑΚΑ αποτελεί «βιασμό» της κοινής λογικής. Από πότε είναι «κολάσιμο» το αίτημα τήρησης της νομιμότητας; Γιατί ο Άρης πρέπει ντε και καλά να δεχθεί το ΟΑΚΑ; Γιατί η ΕΠΟ δεν έκανε τίποτε ως προς τη διασφάλιση του αυτονόητου, δηλαδή, της ετοιμότητας του Πανθεσσαλικού Σταδίου για τη διεξαγωγή του τελικού; Γιατί η ΕΠΟ πρέπει να ρωτήσει τις ομάδες για την εφαρμογή της προκήρυξης; Στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν απαιτούνται έργα ούτως ώστε το Στάδιο να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις;

Εν τέλει, στη σημερινή (28/3) σύσκεψη αναδείχθηκαν οι προθέσεις του καθενός. Και η ευθύνη αρχίζει και τελειώνει στην ΕΠΟ η οποία για μια ακόμη χρονιά δεν προχώρησε στη δική της διασφάλιση. Αν ο τελικός δεν γίνει υπό την παρουσία οπαδών των δύο ομάδων, ευθύνη σίγουρα δεν θα φέρει ο Άρης που ζητάει τη νομιμότητα αλλά η ΕΠΟ που δεν φρόντισε γι’ αυτή και ο Παναθηναϊκός ο οποίος αρνείται την εφαρμογή της προκήρυξης.

Subscribe

Related articles

Με Φεράρι η αποστολή του Άρη για Λεωφόρο

Ο Φεράρι επιστρέφει στη διάθεση του Άκη Μάντζιου...

Όρθια στο Τορίνο η Μίλαν και φαβορί για τη δεύτερη θέση

Η Γιουβέντους είχε τις καλύτερες ευκαιρίες, πάλεψε να...

Νίκη γοήτρου με ανατροπή για τη Νέα Σαλαμίνα

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ...

Ο Γκρίνγουντ κράτησε τη Χετάφε στο «κόλπο» της Ευρώπης, 3-1 την Αλμερία

Η Χετάφε επικράτησε εκτός έδρας της Αλμερίας με...

Τερίμ: «Θα κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Φατίχ Τερίμ ανέφερε πως...