Αλέξης Καλογερόπουλος: Το ταλέντο του Ολυμπιακού που άνοιξε τα… φτερά του στον Βόλο και πλέον διεκδικεί να γίνει «Golden Boy»

Ο Αλέξης Καλογερόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας στη λίστα των υποψηφίων για το βραβείο του «Golden Boy 2024» και το Gazzetta σας εξηγεί πώς κατάφερε να δει το όνομά του ανάμεσα στα κορυφαία της Ευρώπης.

  • Από την Ανδραβίδα στον Αστέρα Τρίπολης
  • Οι πιέσεις του ΠΑΟΚ και η «νίκη» του Ολυμπιακού
  • Ο 6ος νεότερος ποδοσφαιριστής στη Stoiximan Superleague με τις… ευλογίες του Μαρτίνς
  • Η εξέλιξη στη Β’ ομάδα και ο δανεισμός στον Βόλο
  • Τα πεπραγμένα που τον έβαλαν ανάμεσα στα αστέρια του Golden Boy 2024

Λαμίν Γιαμάλ, Γκαρνάτσο, Ζοάο Νέβες, Ζαϊρ-Εμερί, Χάτο, Κουμπαρσί, Γκάβι… «Παρέλαση» με ονόματα που αποτελούν το μέλλον του ποδοσφαίρου και την επόμενη μέρα του αθλήματος.

Το κοινό σημείο που ενώνει τους συγκεκριμένους παίκτες είναι ότι βρίσκονται στους 100 υποψήφιους για το βραβείο του Golden Boy 2024 της Tuttosport, όπου υπάρχει και το ελληνικό στοιχείο.

Συγκεκριμένα, ο μοναδικός Έλληνας που βρίσκεται σε αυτή τη λίστα είναι το 19χρονος Αλέξης Καλογερόπουλος που βρίσκεται με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό στον Βόλο για τη φετινή σεζόν και τα πεπραγμένα του, φαίνεται πως απέδωσαν… καρπούς.

Ο Έλληνας στόπερ είδε το όνομά του στη «χρυσή» λίστα και το Gazzetta σας συστήνει τον νεαρό ποδοσφαιριστή, σας παρουσιάζει όσα έχει καταφέρει αλλά και τη φετινή πορεία του.

Από την Ανδραβίδα στον Αστέρα Τρίπολης

Είχαν περάσει 22 μέρες από την ιστορική στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπου η Εθνική Ελλάδος κατέκτησε το EURO 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Τότε ήταν που ήρθε στη ζωή ο Αλέξης Καλογερόπουλος, σε μία περίοδο όπου το «μεθύσι της επιτυχίας» καλά κρατούσε σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Γεννήθηκε στην Ανδραβίδα της Ηλείας όπου ο μόνιμος πληθυσμός δεν ξεπερνάει τους 3,5 χιλιάδες κατοίκους ωστόσο υπάρχει ιδιαίτερη αγάπη για την τοπική ομάδα που έχει το όνομα Δάφνη Ανδραβίδας.

Εκεί έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ο νεαρός αμυντικός, ο οποίος είχε ήδη ιδιαίτερα χαρακτηριστικά από μικρή ηλικία. Μέχρι το 2019 όταν και έκλεισε τα 15 του χρόνια, ο Καλογερόπουλος, ο Αστέρας Τρίπολης ξεχώρισε τις επιδόσεις του και έτσι τον πήρε στην Τρίπολη ώστε να ενσωματωθεί στο κλαμπ και συγκεκριμένα στην Κ17.

Οι πιέσεις του ΠΑΟΚ και η «νίκη» του Ολυμπιακού

Μετά από έναν χρόνο στους Αρκάδες, το όνομα του Καλογερόπουλου είχε μπει στο μπλοκάκι αρκετών ομάδων της Stoiximan Superleague με τον Ολυμπιακό να είναι η πρώτη ομάδα που τον προσέγγισε.

Την ίδια στιγμή, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να τον κάνει δικό του, ασκώντας αρκετή πίεση ώστε να φέρει τον υψηλόσωμο αμυντικό στη Θεσσαλονίκη, όμως οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν άμεσα και τον έκαναν δικό τους το καλοκαίρι του 2020.

Αν και αρχικά ήταν να ενσωματωθεί στην Κ17, τα όσα έβγαζε στις προπονήσεις, τον μετέφεραν άμεσα στην Κ19 όπου ξεδίπλωσε το ταλέντο του με τα «ερυθρόλευκα».

Ο 6ος νεότερος ποδοσφαιριστής στη Stoiximan Superleague με τις… ευλογίες του Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς από την πρώτη στιγμή έδειξε την ιδιαίτερη αδυναμία του στο ταλαντούχο στόπερ και για αυτόν τον λόγο, στα play off της σεζόν 2020/21 επέλεξε να του δώσει ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα.

Τον Μάιο του 2021, και σε ηλικία 16 ετών, ο Καλογερόπουλος πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη, όπου το ματς έληξε στο ισόπαλο 1-1.

Αυτόματα, ο Έλληνας αμυντικός έγινε ο 6ος νεότερος στην ιστορία των Πειραιωτών που κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα. Συγκεκριμένα η λίστα είναι:

  • Κυριάκος Παπαδόπουλος: 02/12/2007 (15 ετών, 9 μηνών, 9 ημερών)
  • Νέρι Καστίγιο: 04/10/2000 (16 ετών, 3 μηνών, 22 ημερών)
  • Χρήστος Λιάτσος: 15/01/2020 (16 ετών, 4 μηνών, 15 ημερών)
  • Κωνσταντίνος Αρζένης: 07/09/1986 (16 ετών, 7 μηνών, 25 ημερών)
  • Ανδρέας Βασιλόγιαννης: 31/10/2007 (16 ετών, 8 μηνών, 10 ημερών)
  • Aλέξανδρος Καλογερόπουλος: 26/07/2004 (16 ετών 9 μηνών και 10 ημερών)

Η στήριξη του Πέδρο Μαρτίνς μετά το ντεμπούτο του νεαρού στόπερ, ήταν εμφανή στις δηλώσεις του: «Ο Καλογερόπουλος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας, είναι παίκτης με πολλά προσόντα, έπαιξε για πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα. Κέρδισε την παρουσία του στην πρώτη ομάδα, γιατί δουλεύει πολύ. Είναι και αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς, όχι μόνο του ταλέντου του».

ελλάδα

Η εξέλιξη στη Β’ ομάδα και ο δανεισμός στον Βόλο

Με την έλευση των Β’ ομάδων στη Super League 2, ο Αλέξης Καλογερόπουλος έγινε γρήγορα βασικό μέλος του συγκεκριμένου γκρουπ. Στην πρώτη του κιόλας χρονιά έπαιξε σε 14 ματς έχοντας μία ασίστ στο ενεργητικό παρότι ένας τραυματισμός τον άφησε λίγο πίσω.

Στον ίδιο δρόμο κινήθηκε και στην επόμενη σεζόν, αυτή του 2022/23 όπου το πρώτο μισό το πέρασε στη Β’ ομάδα (με 13 συμμετοχές) και το δεύτερο στη Κ19 (με 11 συμμετοχές). Μάλιστα με το δεύτερο τμήμα κατέκτησε και τον τίτλο του πρωταθλητή, δείχνοντας σε μεγάλο βαθμό τα χαρακτηριστικά και το ταλέντο του.

Κάπως έτσι ήρθε το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Βόλος ήρθε σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό και απέκτησε τον 19χρονο στόπερ με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο.

Ο Έλληνας αμυντικός περίμενε στην ευκαιρία και μόλις αυτή ήρθε, την έπιασε από τα… μαλλιά. Συγκεκριμένα έφτασε τις 25 συμμετοχές μέχρι στιγμής σε όλες τις διοργανώσεις, μέτρησε 1.986 λεπτά στη μεγάλη κατηγορία και αυτά που έχει βγάλει στον αγωνιστικό χώρο, επαληθεύουν πως έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

ελλάδα

Τα πεπραγμένα που τον έβαλαν ανάμεσα στα αστέρια του Golden Boy 2024

Και φτάνουμε στην ανακοίνωση της λίστας με τους 100 υποψήφιους ποδοσφαιριστές που διεκδικούν τον τίτλο του «Golden Boy 2024». Ανάμεσα στα «διαμάντια» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, βρίσκεται και το όνομα του Αλέξη Καλογερόπουλου.

ελλάδα

Ο 19χρονος στόπερ έχει ξεχωρίσει με τις επιδόσεις του, με αποτέλεσμα να είναι εκ των βασικών στελεχών του Βόλου στη φετινή σεζόν. Με τη… γλώσσα των αριθμών, ο Καλογερόπουλος μετράει 129 επεμβάσεις σε 22 ματς, 42 κλεψίματα της μπάλας και έχει έξι κεφαλιές.

Τέλος, τον περασμένο Μάρτιο κλήθηκε στην Εθνική Ελπίδων για πρώτη φορά από τον Νίκο Παπαδόπουλο και έκανε ντεμπούτο κόντρα στην Ανδόρρα όπου κράτησε και το μηδέν στην άμυνα. Άξιο αναφοράς ότι αποτέλεσε τον αρχηγό της Κ19 και ήταν βασικός στο EURO U19 του 2023.

Subscribe

Related articles

«Σίτι και Γιουνάιτεντ ενδιαφέρονται για τον Μανδά»

«Μάχη» για τον Χρήστο Μανδά ενδέχεται να δώσουν...

Η τεράστια δίψα της Ομόνοιας, θέληση για την κούπα και το ευρωπαϊκό ρεκόρ

Στη χθεσινή μας επικοινωνία, αναλύσαμε εν πολλοίς τα...

Ορίστηκαν οι ημερομηνίες των Game 5 για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό!

Την Τρίτη (7/5) ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Μακάμπι...

Ο Ζέφτε Βιτάλ ξανά στο επίκεντρο της Ρέιντζερς

Η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει και όπως ήταν αναμενόμενο,...

Υποψήφιος για MVP της αγωνιστικής στο Conference ο Ελ Καμπί

Ο ήρωας του Ολυμπιακού στο Μπέρμιγχαμ, Αγιούμπ Ελ...

«Αποχαιρετάει» τον Κίσσα η Νέα Σαλαμίνα

Με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Σαλαμίνα,...

Υποψήφιος για δύο βραβεία ο Ελ Κααμπί (pic)

Ο Ολυμπιακός έγραψε ξανά ιστορία με την επικράτησή του...

Το βλέπει ως πρόκληση ο Γιάννου και θα το «κυνηγήσει»!

Εδώ και μέρες έχει διαρρεύσει ότι ο τεχνικός...

A Bola: «Λάμψη Τσικίνιο και Ποντένσε στη νίκη του Ολυμπιακού»

Όλη η Ευρώπη υποκλίνεται στο μεγαλείο του Ολυμπιακού και...