Έχει άλλη ενέργεια ο ΠΑΟΚ ή όχι απέναντι στο φαβορί για το πρωτάθλημα; | Blog

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον μεγάλο αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και προσπαθεί να βρει πόση ακόμη ενέργεια έχει ο Δικέφαλος του Βορρά στο πιο πολυσυζητημένο θέμα των ημερών γύρω από την ομάδα.

  • Τι λέει η ομάδα…

Ημέρα μεγάλου αγώνα σήμερα για τον ΠΑΟΚ και πριν τη σέντρα δεν γίνεται η αναμέτρηση με την ΑΕΚ να μην αντιμετωπίζεται με μία διαφορετική προσέγγιση.

Από το βράδυ της Τετάρτης και μετά γύρω από την ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ επικρατεί μία τρομερή απογοήτευση με την γνωστή για τα ελληνικά δεδομένα απαξίωση σε ότι έχει πετύχει φέτος ο Δικέφαλος του Βορρά. Και επειδή μερικοί είναι επιπόλαιοι και κρίνουν όλη τη χρονιά του ΠΑΟΚ από το τελευταίο ματς, θυμίζω για πολλοστή φορά, ότι φέτος το σύνολο του Λουτσέσκου για ΠΡΩΤΗ φορά στην ιστορία, έκανε πορεία πρωταθλητισμού σε ένα άκρως ανταγωνιστικό μαραθώνιο, έχοντας ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ παράλληλη και μεγάλη πορεία στην Ευρώπη! Όλα αυτά με εξαιρετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο σε πρωτάθλημα και Conference. Όποιος κάνει ότι τα ξεχνάει όλα αυτά από τον Ιούλιο μέχρι τα Μέσα Απριλίου είναι εμπαθής και δεν έχει καμία αξία η όποια… άποψή του. Εννοείται ότι τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζεται μία εικόνα ανημποριάς που δημιουργεί τεράστια ανησυχία για το τελικό αποτέλεσμα της χρονιάς στο πρωτάθλημα. Γεγονός το ένα για τους οκτώ μήνες, πολύ ανησυχητική και η τελευταία κατάσταση.

Τι λέει η ομάδα…

Εδώ επάνω πρέπει να σημειώσω κάτι σχετικό με τις πιο πολλές απόψεις και αναλύσεις των τελευταίων ημερών. Όλοι μας διαπιστώνουμε, λέμε και γράφουμε ότι το βασικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ τις τελευταίες εβδομάδες είναι το έλλειμα ενέργειας των παικτών που τους οδηγεί και σε όλα τα άλλα δεινά εντός γηπέδου. Προφανώς κι όταν λέμε για ενέργεια, θέτουμε σωματικό θέμα κάτι όμως που ΔΕΝ δέχεται η ίδια η ομάδα και τα στελέχη της! Όλων η άποψη έχει αξία, αλλά δεν γίνεται να μην σταθούμε και στο ότι εντός ΠΑΟΚ ΔΕΝ θεωρούν ότι έχουν σημαντικό θέμα φυσικής κατάστασης: «Στη Λαμία παίξαμε με Σάστρε, Σοάρες, Μιχαηλίδη, Σαμάτα, Μάρκος Αντόνιο, Οζντόεφ, Ντεσπόντοφ. Πώς είναι δυνατόν αυτοί οι παίκτες που οι περισσότεροι έχουν δώσει 20 περίπου ματς και έχουν 1600-1800 λεπτά συμμετοχής, χωρίς τόση επιβάρυνση τώρα τελευταία να έχουν σκάσει; Δεν στέκει, δεν γίνεται». Έτσι λένε…

Από την άλλη βέβαια και ο Λουτσέσκου για ενέργεια μίλησε, εκτός κι αν εννοούσε κάτι άλλο που δεν καταφέραμε να καταλάβουμε με τον τρόπο που ειπώθηκε. Ό τι κι αν γίνεται, ό τι κι αν λέγεται, ο τι κι αν ισχύει, η εικόνα του ΠΑΟΚ τελευταία είναι κάκιστη και δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά για το αν μπορεί να αλλάξει ενόψει των τελευταίων αγώνων. Βάζει κανείς σήμερα το πρωί της Κυριακής το χέρι του στη φωτιά; Ας το κάνει τώρα και όχι… κατόπιν εορτής.

Όταν τέλος πάντων ξημερώνει η μέρα ενός αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με τόσο μεγάλη σημασία, εδώ που φθάσαμε στη συγκεκριμένη σεζόν, δεν γίνεται να επιστρέφουμε στην απογοήτευση και την απαξίωση της Τετάρτης. Όσο δύσκολο κι αν είναι να βρει ο ΠΑΟΚ τον κανονικό του εαυτό, ε.. δεν γίνεται και να μην προσπαθήσει, να μην κατέβει να παίξει. Είναι αουτσάιντερ και παίζει με την «ομαδάρα του Αλμέιδα, τους ανίκητους που τρέχουν ασταμάτητα και παίζουν το μαν το μαν καλύτερα και από… την Λιμόζ του Μάλκοβιτς, με το μεγάλο και αδιαφιλονίκητο φαβορί του πρωταθλήματος που έβαλε και τρία γκολ στον Παναθηναϊκό, ενώ έχει να χάσει από πέρσι κόντρα στον ΠΑΟΚ, την ομάδα με τα… 12 χαφ και τους οκτώ φορ». Οκ! Όποιος θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει τύχη απέναντι σε αυτή την ομαδάρα… ας το παίξει να οικονομήσει.

Από την άλλη, οι παίκτες του ΠΑΟΚ και ο προπονητής τους που είναι σίγουροι ότι δεν έχουν σβήσει σωματικά, θα μπουν στην Τούμπα για να δείξουν στην ποδοσφαιρική Ελλάδα ότι το ποδόσφαιρο δεν έχει να κάνει με μηχανές που αν η μπαταρία πάει στο κόκκινο δεν μπορείς να λειτουργήσεις. Το ποδόσφαιρο παίζεται από ανθρώπους, τα ψυχοπνευματικά στοιχεία επηρεάζουν τα μέγιστα και σήμερα το τεράστιο κίνητρο είναι με τον ΠΑΟΚ. Κι εφόσον η ομάδα λέει ότι… «δεν έχουμε σβήσει» θα το αποδείξουν.

Μαζί με την ομάδα και οι 15-20 χιλιάδες πιστοί της Τούμπας. Όχι οι 28 χιλιάδες που έτρεχαν να γεμίσουν το γήπεδο μία μόνο φορά κόντρα στη Μπριζ, αλλά οι πιο πιστοί που πάντα όταν συγκεντρώνονται σε τέτοιες καταστάσεις δημιουργούν πολύ καλή αύρα για τους ασπρόμαυρους που αγωνίζονται.

Ο Λουτσέσκου δεν ανακοίνωσε αποστολή αφού το ίδιο κάνουν και οι αντίπαλοι, αλλά είναι βέβαιο ότι θα επαναφέρει τον κορμό της ομάδας του που έχει βγάλει τα πιο μεγάλα ματς. Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, πολλοί «αναπληρωματικοί» λύγισαν και δεν έβγαλαν την αποφασιστικότητα που έπρεπε όταν στράβωσε το ματς της Λαμίας και τώρα όλοι μαζί τρέχουν να επαναφέρουν τον ΠΑΟΚ σε τροχιά πρώτων θέσεων. Τακτικά την ξέρουν καλά την ΑΕΚ, γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν αν και από τη θεωρία στην πράξη υπάρχει απόσταση. Σε κάθε περίπτωση και η πράξη με την τελευταία εμφάνιση-αντίδραση στη Φιλαδέλφεια και στο 2-2, αποτελεί έναν παράγοντα αισιοδοξίας.

* Τίποτα από όσα βγαίνουν καθημερινά στο φως για τους ανθρώπους που δρούσαν γύρω από τον Ολυμπιακό δεν ξαφνιάζει. Τίποτα απολύτως! Το μόνο που προσωπικά με άφησε άφωνο ήταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που προχθές στον ΣΚΑΙ δήλωσε και με αυτή την αφορμή: «Το κράτος αποδεικνύει ότι… όταν θέλει μπορεί να επιβάλει την νομιμότητα». Δεν μπορεί να το είπε! Κι όμως… Αντιλαμβάνεστε;

* Ο ΠΑΟΚ στο μπάσκετ δυσκολεύτηκε φέτος να μπει στην οκτάδα, αλλά στο τέλος της πολύ παράξενης σεζόν που χάλασε σε ένα μπαρ της Θεσσαλονίκης την πρωτοχρονιά, έφερε έναν σταρ του ΝΒΑ που κάνει το δικό του σόου. Έστω κι έτσι θα ζήσουμε και ένα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός σε (όσο το δυνατό) γεμάτο γήπεδο και πάμε παρακάτω συνεχίζοντας να αναζητούμε το όραμα… Για άλλη μία φορά τιμή και δόξα στον Χατζόπουλο για την τεράστια τρέλλλα του. Έτσι, με πολλά -λ- Θεσσαλονικιώτικα, όσο μεγάλη και τεράστια είναι η τρέλα του συγκεκριμένου ανθρώπου για τον ΠΑΟΚ.

Subscribe

Related articles

Ο Όρτα στην τελική ευθεία

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το βράδυ της 29ης...

Φουλ για Europa League η Μπέτις

Η Μπέτις επικράτησε με το χορταστικό 3-2 επί...

Η Τουλούζ χάλασε με ανατροπή το πάρτι τίτλου της Παρί

Ο Κιλιάν Μπαπέ σκόραρε στο τελευταίο του ματς...