Το regalo στον Μεντιλίμπαρ και τον Ολυμπιακό με Μακάμπι και Παναθηναϊκό | Blog

Ολυμπιακός και Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ γιορτάζουν με 4 ημέρες διαφορά τα γενέθλιά τους και φυσικά θέλουν ιδανικά αποτελέσματα σε τρεις αγώνες μεγάλης σημασίας με Μακάμπι Τελ Αβίβ και Παναθηναϊκό. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

  • Η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν είναι μόνο ο Ζάχαβι και ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο πέντε παίκτες

Στις 10 Μαρτίου ο Ολυμπιακός αυτός ο πολύ μεγάλος και πολυαθλητικός σύλλογος γιορτάζει τα 99 χρόνια ιστορίας του. Μία τεράστια ιστορία γεννημένη από μεγάλες επιτυχίες και διακρίσεις αλλά και δύσκολες στιγμές. Όλοι φυσικά ξέρουμε πώς «νονός» του Ολυμπιακού – που σε έναν χρόνο από τώρα θα φτάσει τα 100 χρόνια ζωής – ήταν ο αξιωματικός του Ναυτικού και αεροπόρος Νότης Καμπέρος. Αυτό που θέλησε ήταν ο τίτλος του νέου σωματείου να εκφράζει την δύναμη, την αθλητική ισχύ, την ευγενή άμιλλα, την επικράτηση και το Ολυμπιακό ιδεώδες. Όλα αυτά τα θετικά στοιχεία μαζί δηλαδή. Ο βιομήχανος και μετέπειτα Δήμαρχος Πειραιά, Μιχάλης Μανούσκος, προσέθεσε δίπλα από τον Ολυμπιακό τις λέξεις Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς και έτσι ο πλήρης τίτλος έγινε Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς (ΟΣΦΠ).

Τέσσερις ημέρες μετά τις 10 Μαρτίου γιορτάζει τα γενέθλιά του ο γεννημένος στις 14 Μαρτίου του 1961, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Και μέσα σε αυτό το διάστημα από 7 έως 14 Μαρτίου ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει μία ακόμα ευρωπαϊκή πρόκριση και ενώ ανήμερα των γενεθλίων του θα παίζει το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Άρα το δικό του regalo (δώρο στα ισπανικά) δεν το περιμένει μόνο ο Μεντιλίμπαρ, όπως τόνισε σχετικά (πώς θέλει το δώρο του να είναι η πρόκριση της ομάδας). Το περιμένει και ο Ολυμπιακός ως Οργανισμός για τα 99α γενέθλιά του και για τα ματς με τη Μακάμπι και για τον Παναθηναϊκό. Βλέπετε έτσι ήρθε η συγκυρία. Έτσι βγήκε αυτό το timing.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν είναι μόνο ο Ζάχαβι και ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο πέντε παίκτες

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει ως ομάδα σημαντική… μελέτη του αντιπάλου, όπως κάνει κάθε φορά. Φυσικά και το βάρος πέφτει πάνω στον Ζάχαβι και τους επιθετικούς κινδύνους που δημιουργεί. Όμως όπως ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ένας παίκτης έτσι ισχύει και για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Εάν θεωρήσουμε πώς η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι πιο καλή ομάδα από τη Φερεντσβάρος και δούμε και το background των αναμετρήσεων των Πειραιωτών με τις ομάδες από το Ισραήλ σίγουρα χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή και προσήλωση. Ο Ολυμπιακός σε αυτά τα 2 ματς θα χρειαστεί να παίξει όπως στις αναμετρήσεις με τη Φερεντσβάρος και ενδεχομένως και ακόμα καλύτερα.

Το καλό όμως είναι πώς έχει φτιάξει τη… βάση του. Ότι ο Ολυμπιακός έχει το πλάνο του, πώς έχει έναν προπονητή με συγκεκριμένη μεθοδολογία και πώς για πρώτη φορά μετά το διάστημα της παρουσίας του Καρβαλιάλ έχει αποκτήσει για τα καλά… ταυτότητα και πολύ καλή νοοτροπία. Και έχει βέβαια και αρκετούς παίκτες ικανούς να του κάνουν διαφορά και όχι μόνο στο κέντρο (όπως με Εσε, Ορτα και Τσικίνιο).

Υ.Γ. Πολύ ωραία η δήλωση του Ρέτσου περί ευρωπαϊκής πορείας: «Εννοείται ότι είναι ένα όνειρο όλων των παικτών να κάνουν μία καλή ευρωπαϊκή πορεία με την ομάδα τους. Όλοι όσοι ζούμε στην Ελλάδα και ξέρουμε την πορεία και την ιστορία του Ολυμπιακού, πάντα ελπίζαμε για κάτι μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Φέτος χωρίς να θέλω να πω πολλά έχουμε δείξει ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο, εκτός από ένα-δύο παιχνίδια που δεν είχαμε αγωνιστεί καλά, και πιστεύω ότι έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία να πω ταπεινά ότι θέλουμε να δώσουμε τη χαρά στον κόσμο και την ομάδα να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην Ευρώπη. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο, γιατί όσο εμείς είμαστε καλά ψυχολογικά και σωματικά μπορούμε να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο, αυτό είναι το σχόλιο μου και ελπίζω να το καταφέρουμε».

Υ.Γ. 2 Εάν η πρόκριση με τη Φερεντσβάρος έδωσε άλλη ώθηση για τη φετινή χρονιά του Ολυμπιακού τα τρία παιχνίδια αυτά είναι ικανά να δώσουν ένα τεράστιο… μπουστάρισμα από κάθε άποψη.

Subscribe

Related articles

Παν.Συ.Φι. Ανόρθωση:« Έχουμε ξεπεράσει τις 650.000 χιλιάδες»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Παν.Συ.Φι. Ανόρθωσις όσων αφορά τον...

Προς διάθεση τα εισιτήρια για το Game 5… τελικό του Παναθηναϊκού

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού μπορούν να εξασφαλίσουν τη...

«Σίτι και Γιουνάιτεντ ενδιαφέρονται για τον Μανδά»

«Μάχη» για τον Χρήστο Μανδά ενδέχεται να δώσουν...

Η τεράστια δίψα της Ομόνοιας, θέληση για την κούπα και το ευρωπαϊκό ρεκόρ

Στη χθεσινή μας επικοινωνία, αναλύσαμε εν πολλοίς τα...

Ορίστηκαν οι ημερομηνίες των Game 5 για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό!

Την Τρίτη (7/5) ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Μακάμπι...

Ο Ζέφτε Βιτάλ ξανά στο επίκεντρο της Ρέιντζερς

Η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει και όπως ήταν αναμενόμενο,...