Τι σημαίνει ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού Β’

Ο Ολυμπιακός Β’ έπεσε στη Γ’ Εθνική, κάτι ανάλογο ενδέχεται να συμβεί και με τον Παναθηναϊκό Β’ και πλέον προκύπτουν «ερωτηματικά» για το πώς θα μπορέσουν να συμμετάσχουν την επόμενη σεζόν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Από το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού «ήπιε» σήμερα ο Ολυμπιακός Β’, καθώς το 1-1 που έφερε με το Αιγάλεω σήμανε πως «έχασε» την κατηγορία και έπεσε στη Γ’ Εθνική.

Τι όμως σημαίνει αυτό;

Φέτος λοιπόν οπότε και εκπνέει η σχετική «δέσμευση» των «μεγάλων» για την παρουσία των Β’ ομάδων τους στη Super League 2, ήταν η πρώτη σεζόν όπου θα μπορούσαν να υποβιβαστούν από το 2021/22 και έπειτα οπότε και συμμετέχουν στην κατηγορία.

Με εκείνη των «ερυθρολεύκων» συνέβη αυτό, ενώ μετά και τα τελευταία αποτελέσματα των Play Out του Νοτίου Ομίλου είναι πολύ πιθανό κάτι ανάλογο να παρατηρηθεί και για τον Παναθηναϊκό Β‘. Αυτόματα λοιπόν προκύπτει το εξής «κώλυμα» και «θέμα», καθώς βάσει των κανονισμών επαγγελματίες ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην Γ’ Εθνική.

Εάν αλλάξουν στο μέλλον ή προκύψει κάποιο παράθυρο θα αποσαφηνιστεί το επόμενο διάστημα, αλλά εφόσον παραμείνει το συγκεκριμένο status quo σημαίνει ότι εάν οι Πειραιώτες, όπως και οι «πράσινοι» εφόσον δεν αποφύγουν τον υποβιβασμό, αποφασίσουν να διατηρήσουν τις Β’ ομάδες τους στη Γ’ Εθνική, θα πρέπει οι παίκτες που τις στελεχώνουν να είναι ερασιτέχνες, κάτι που θεωρητικά δύναται να συμβεί με τους νεαρούς που παίζουν σε αυτές.

Αυτόματα όμως αποκλείεται το ενδεχόμενο να αγωνίζονται κάποιοι από τις «πρώτες», φαινόμενο που παρατηρήθηκε ορισμένες φορές και για διάφορους λόγους στο παρελθόν (π.χ. Ελ Αραμπί, Φορτούνης και Σένκεφελντ αντίστοιχα).

Ευρύτερα πάντως το «τοπίο» αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι γύρω από την επόμενη ημέρα τους είναι «θολό».

Subscribe

Related articles

«Σείεται» ο Λευκός Πύργος από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ

Οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από...

To «αντίο» του Χουάνκαρ στον κόσμο του Παναθηναϊκού

Μετά το τελευταίο του παιχνίδι στο «Απόστολος Νικολαΐδης»...

Ρόμα – Τζέονα 1-0: Επιστροφή στις νίκες

Η Ρόμα επέστρεψε στις νίκες, επικράτησε 1-0 της...

Ολυμπιακός: Πρωταθλητής στην κολύμβηση για 65η φορά στην ιστορία του

Την επίτευξη του τρεμπλ πανηγύρισε το τμήμα κολύμβησης του...