ΑΕΖ – Απόλλων Λεμεσού 1-5: Επίδειξη δυνάμεων και νίκη γοήτρου

Στο παιχνίδι που έκλεισε την προτελευταία αγωνιστική των Playout του πρωταθλήματος Cyta, ο Απόλλων Λεμεσού επικράτησε εύκολα της ΑΕΖ με, 5-1 πλησιάζοντας σιγά σιγά στο φινάλε της φετινής χρονιάς την οποία επιδιώκει να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και την καλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή.

  • Ο χαρακτήρας του ματς
  • Τέσσερα τέρματα και γεμάτο 45λεπτο
  • Ο ασταμάτητος Απόλλων
  • Οι εντεκάδες των δυο ομάδων:

Ο χαρακτήρας του ματς

Με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις σιγά σιγά να πλησιάζουν προς το τέλος, τα εναπομείναντα ματς της οποιασδήποτε ομάδας στα Playout είναι μηδενικού βαθμολογικού ενδιαφέροντος. Έτσι και ο αποψινός αγώνας ανάμεσα σε ΑΕ Ζακακίου και Απόλλων Λεμεσού δεν είχε κάποιο ουσιαστικό βαθμολογικό κέρδος για καμία από τις δύο ομάδες. Η ΑΕΖ ήδη υποβιβασμένη και ο Απόλλων εκτός τροχιάς στον οποιοδήποτε φετινό στόχο, έδωσαν έναν αγώνα αποσκοπώντας μοναχά σε μια νίκη γοήτρου. Είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι το μυαλό και των δυο αντιπάλων βρίσκεται στον σχεδιασμό της επομένης σεζόν. Για τον μεν στην Β΄ Εθνική, για τον δε σε πολύ μεταβατική περίοδο η οποία επρόκειτο να ακολουθήσει.

Τέσσερα τέρματα και γεμάτο 45λεπτο

Δίχως πίεση, καμία από τις δυο ομάδες δε δίστασε να παίξει το ποδόσφαιρό της. Οι γηπεδούχοι αναζητούσαν μια εμφάνιση η οποία θα αποδείκνυε ότι άξιζαν κάτι παραπάνω στη πρώτη κατηγορία, ενώ ο Απόλλων ήθελε απλώς να τελειώσει αυτή η εφιαλτική σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα άργησε να έρθει καθώς στα πρώτα λεπτά παρακολουθησαμε ένα παιχνίδι δίχως ρυθμό και δίχως μυαλομένο ποδόσφαιρο. Δυο ομάδες χαλαρές που έκαναν πολλά λάθη σε όλους τους χώρους. Ο Εκπολό πήρε μια κεφαλιά σε ένα κόρνερ στο 19ο λεπτό σημαδεύοντας πολύ ψηλά καταγράφοντας ουσιαστικά μια πρώτη «καλή» στιγμή. Ένα λέπτό περίπου αργότερα ωστόσο, ο Μάρκεζ ανενόχλητος στη καρδιά της αντίπαλης περιοχής πήρε μια σχετικά εύκολη κεφαλιά και άνοιξε το λογαριασμό της αναμέτρησης.

Στα επόμενα πέντε λεπτά τόσο ο Μάρκεζ ξανά όσο και ο Μαλεκκίδης έχασαν πολύτιμες ευκαιρίες να διπλασιάσουν τα τέρματα της ομάδας τους. Ο Απόλλων διήνυσε ένα τρομερό δεκάλεπτο από το 20′ μέχρι το 30′ το οποίο έκλεισε με άλλο ένα γκολ. Στο 27′ ο Πέρετζ για άλλη μια φορά μόνος του από το σημείο του πέναλτι έκανε εύκολα το 2-0, έπειτα από ατομική ενέργεια του Σαγκάλ από τα αριστερά ο οποίος του έσπασε τη μπάλα ιδανικά και σίγουρα του άνηκε το μισό γκολ.

Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ακολούθησαν άλλα δυο γκολ. Στο 39΄ ο Πέρετζ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα σουτάρωντας επι τόπου έπειτα από ριμπάουντ σε σουτ του Μαλεκκίδη. Κακή αμυντική λειτουργία από την ΑΕΖ, δωρίζοντας τρια γκολ δίχως εμπόδιο στην ομάδα της Λεμεσού. Στο 44ο λεπτό ο Κλέ έδωσε το ιδανικό φινάλε σε αυτό το πολύ γεμάτο ημίχρονο. Σε ένα ανύποπτο σουτ που έκανε, ο Δημητρίου έχασε τη μπάλα και η ΑΕΖ κατόρθωσε να μειώσει σε 1-3. Οι οιωνοί για το δεύτερο 45λεπτο ήταν πέρα για πέρα…θετικοί.

Ο ασταμάτητος Απόλλων

Με το πρώτο σφύριγμα για την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ΑΕΖ παρουσιάστηκε πολύ πιο δραστήριο και φάνηκε να αναζητούσε ένα γκολ το οποίο θα την ξαναέβαζε σε τροχιά βαθμολογικής αποκόμισης και απόσπασης αποτελέσματος. Στο 53ο λεπτό ο Πέρετζ ολοκλήρωσε το χατ τρικ του, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε καθώς η μπάλα στη κόντρα με τον Στυλιανού βρήκε στο χέρι του, διατηρώντας το σκορ ως έχει. Ένα λεπτό αργότερα όμως ο Πέρετζ θα σκόραρε ξανά και αυτή τη φορά το γκολ θα μετρούσε. Ο Μάρκεζ με ένα τακουνάκι τον βρήκε στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και εκείνος με ένα υποδειγματικό πλασέ έκανε το 4-1, σημειώνοντας αναμφίβολα το πιο όμορφο γκολ της βραδιάς, εξασφαλίζοντας ότι θα πάρει τη μπάλα του αγώνα σπίτι.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα είχε αισθητά πέσει με τις δυο ομάδες να χαλαρώνουν κάπως. Η ομάδα του Ματσίν ωστόσο εξακολουθούσε να αναζητάει ένα 5ο γκολ. Οι γηπεδούχοι στην αντίπερα όχθη δυσκολευόντουσαν εμφανώς να βγάλουν αντίδραση και να δηλώσουν εμφατικά «παρών». Στο 73ο λεπτό ο Αρτεάν έκανε το 5-1, πληγώνοντας ξανά την ομάδα του Ζακακίου, αυτή τη φορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Αυτό ήταν και το σημείο που σιγά σιγά το ματς άρχισε να εκλείπει. Με την ΑΕΖ εξουδετερωμένη και εξουθενωμένη και τους «Κυανόλευκους» να κάνουν επίδειξη δυνάμεων έναντι ενός σαφώς πολύ κατώτερου αντιπάλου. Απογοητευτική εικόνα για την ΑΕΖ που σίγουρα αναμένεται να προβληματίσει τους πάντες γύρω από την ομάδα ενόψει της επόμενης σεζόν.

Οι εντεκάδες των δυο ομάδων:

ΑΕΖ (Πέτροβιτς): Στυλιανού, Παστελλής, Χριστοφή, Σάντος, Βάλντι, Ελευθερίου, Σιφνέος, Χρίστου, Σαμπό, Κλε, Ιωσηφίδης.
Απόλλων (Ματσίν): Δημητρίου, Νταρίκουα, Εκπολό, Πεϊμπέρνς, Μαλεκκίδης, Σπόλιαριτς, Χάμπος, Πέρετζ, Φιλιώτης, Σαγκάλ, Μάρκες.

Subscribe

Related articles

Απίστευτος οπαδός του ΠΑΟΚ: Έβαψε το όνομα της ομάδας στο αμάξι του

Ένας οπαδός του ΠΑΟΚ βρήκε έναν ιδιαίτερο τρόπο...

Η Τούμπα πάλι ήταν… καζάνι!

Η Τούμπα πήρε... φωτιά από τα χιλιάδες καπνογόνα...

Τζίμας: «Απόψε γιορτάζουμε, αύριο έχω εξετάσεις στο σχολείο. Εχω διαβάσει»!

Ο Στέφανος Τζίμας πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος,...

Κουλιεράκης: «Πήραμε ένα αρ#!*@το πρωτάθλημα»

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης,...

Κουλιεράκης: «Πήραμε αρ#!*@το πρωτάθλημα»

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης,...