Σενγκέλια στο Gazzetta: «Θέλω την Ελλάδα στον τελικό των Play Off, έχουμε ίσες πιθανότητες να πάμε στο Euro»

Ο διεθνής Γεωργιανός εξτρέμ του Παναιτωλικού, Λέβαν Σενγκέλια, μίλησε στο Gazzetta για τα Play Off πρόκρισης στο Euro, εξέφρασε την επιθυμία του να αντιμετωπίσει στον τελικό την Ελλάδα και τόνισε πως οι τέσσερις ομάδες έχουν ίδιες πιθανότητες να περάσουν.

  • «Η Γεωργία θα… παγώσει στα ματς των Play Off»
  • «Ο Κβάρα είναι η ελπίδα μας, είμαστε έτοιμοι για μεγάλη διοργάνωση»
  • «Πολύ καλή ομάδα η Ελλάδα, αν δυναμώσουν ομάδες όπως ο Παναιτωλικός θα αναπτυχθεί το πρωτάθλημα»

Η Ελλάδα έχει μπροστά της τη μεγάλη πρόκληση να επιστρέψει σε μεγάλο ποδοσφαιρικό τουρνουά έπειτα από δέκα χρόνια και το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ έχει τη δεύτερη ευκαιρία να πάρει ένα εκ των τριών τελευταίων εισιτήριων για το Euro 2024 μέσω των Play Off του Nations League.

Η Εθνική θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό το Καζακστάν στη Νέα Φιλαδέλφεια και εάν προκριθεί θα δώσει τελικό, εκτός έδρας, με μια εκ των Λουξεμβούργο ή Γεωργία Mάλιστα πριν τη σέντρα θα ξέρει τον αντίπαλο της. Το ματς στην Τιφλίδα θα αρχίσει την Πέμπτη (21/3) στις 19:00, ενώ η σέντρα στην «OPAP Arena» θα γίνει την ίδια ημέρα στις 21:45.

Η Γεωργία είναι η μοναδική εκ των τριών αντιπάλων του «μονοπατιού» μας που έχει διεθνή ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στη Stoiximan Superleague. Ο λόγος για τον Λέβαν Σεγνκέλια του Παναιτωλικού. Ο 28χρονος εξτρέμ ζει στο Αγρίνιο την τελευταία διετία και μετράει 56 εμφανίσεις με τα Καναρίνια με πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ.

Ο διεθνής winger βρίσκεται κανονικά στην αποστολή της χώρας του που θα παλέψει να οδηγήσει την εθνική Γεωργίας στο πρώτο της μεγάλο τουρνουά, τέσσερα χρόνια μετά των χαμένο τελικό των Play Off του Euro 2020 κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία.

O Σεγνκέλια μίλησε στο Gazzetta για τη «μάχη» του Path C, αναφέρθηκε τόσο στο ενδεχόμενο του τελικού με την Ελλάδα, όσο και στο ποδόσφαιρο της χώρας μας, τόνισε πως η εθνική του είναι έτοιμη να αγωνιστεί σε μια μεγάλη διοργάνωση, ενώ μίλησε και για τον συμπαίκτη του, Κβίτσα Κβαρατσχέλια.

«Η Γεωργία θα… παγώσει στα ματς των Play Off»

Είσαι στην αποστολή της Γεωργίας που θα διεκδικήσει την παρουσία της στο Euro για πρώτη φορά. Πως αισθάνεσαι;

«Φυσικά όλοι θέλουν να παίξουν με την εθνική ομάδα σε Euro. Tόσο εγώ όσο και όλοι οι συμπαίκτες μου θέλουμε να αγωνιστούμε με τη Γεωργία στο τουρνουά, ειδικά από τη στιγμή που η χώρα μας δεν έχει καταφέρει ποτέ να συμμετάσχει στη διοργάνωση. Δυστυχώς την τελευταία φορά φτάσαμε κοντά στην πρόκριση αλλά χάσαμε στον τελικό των Play Off με 1-0. Ήταν μια πολύ μεγάλη απογοήτευση και όλοι θυμόμαστε πως νιώθαμε. Τώρα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε».

Τι σημαίνει το ποδόσφαιρο για τους Γεωργιανούς;

«Το ποδόσφαιρο ήταν και θα είναι το Νο. 1 άθλημα στη Γεωργία. Ο κόσμος νοιάζεται πάρα πολύ. Ακόμα και με λίγες επιτυχίες τα γήπεδα είναι πάντα γεμάτα ασχέτως με ποιον παίζουμε. Ακόμα και όταν ο Κβάρα παίζει με τη Νάπολι ή ο Μαμαρντασβίλι με τη Βαλένθια όλοι παρακολουθούν τα παιχνίδια τους. Αυτά τα δύο παιχνίδια των Play Off για την πρόκριση στο Euro θα τα δει ολόκληρη η χώρα. Η Γεωργία θα… παγώσει για δυο ώρες».

Αντίπαλός σου στον ημιτελικό είναι το Λουξεμβούργο. Ποια είναι η γνώμη σου για την ομάδα τους;

«Όπως βλέπουμε όλοι το ποδόσφαιρο αναπτύσσεται στο Λουξεμβούργο. Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, ασχέτως με τον αντίπαλο. Είναι ένα μονό παιχνίδι και είναι πολύ σημαντικό να νικήσουμε και να παίξουμε στον τελικό των Play Off».

«Ο Κβάρα είναι η ελπίδα μας, είμαστε έτοιμοι για μεγάλη διοργάνωση»

Στην εθνική ομάδα παίζεις στην επίθεση με ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τον Κβίτσα Κβαρατσχέλια. Πώς είναι ως συμπαίκτης και ως άνθρωπος;

«Ο Κβάρα είναι η ελπίδα μας. Μόνος του πέρυσι άλλαξε πολλά πράγματα στη χώρα μου. Ειδικά τα παιδιά τρελαίνονται να παίζουν ποδόσφαιρο όπως αυτός και όλοι τους αγαπούν τον Κβάρα, όχι μόνο επειδή είναι αστέρι και παίζει καλά.

Ο χαρακτήρας του είναι εκπληκτικός είναι τόσο ταπεινός έξω από το γήπεδο και… φωτιά μέσα σε αυτό. Είναι τύπος που δεν μπορεί να χαλαρώσει ακόμα και στην προπόνηση. Θέλει πάντα να κερδίζει ή να σκοράρει ακόμα και όταν προπονούμαστε. Θέλει να κερδίσει κάθε είδους πρόκληση. Αυτή είναι η ζωή του».

Υπάρχει πίεση στην ομάδα για την πρόκριση στο Euro;

«Νιώθουμε πίεση αλλά με καλό τρόπο. Παίζουμε εντός έδρας, οπότε όταν αρχίσει το παιχνίδι, αυτή η καλή πίεση θα μετατραπεί σε χαρά για ποδόσφαιρο».

Θεωρείς ότι έχει έρθει η στιγμή για να βρεθεί σε μία μεγάλη διοργάνωση η Γεωργία;

«Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες και επίσης αποδείξαμε τους εαυτούς μας στις δυο τελευταίες πορείες μας στο Nations League που βγήκαμε πρώτοι στη φάση των ομίλων. Είμαστε έτοιμοι».

Έχεις μιλήσει με τους συμπαίκτες σου στην εθνική ομάδα για όσα ξέρεις για την Ελλάδα;

«Όχι δεν έχουμε μιλήσει πολύ. Τώρα έχουμε το Λουξεμβούργο οπότε δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για άλλο παιχνίδι. Μόνο όταν τελειώσει ο ημιτελικός θα δούμε τη συνέχεια».

«Πολύ καλή ομάδα η Ελλάδα, αν δυναμώσουν ομάδες όπως ο Παναιτωλικός θα αναπτυχθεί το πρωτάθλημα»

Εάν προκριθείτε θα προτιμούσατε την Ελλάδα ή το Καζακστάν στον τελικό;

«Αν με ρωτάτε προσωπικά, προτιμώ την Ελλάδα, γιατί παίζω τώρα εδώ και μου αρέσουν τα παιχνίδια με προκλήσεις, Επίσης ξέρω πόσο αγαπάει η Ελλάδα το ποδόσφαιρο, οπότε θα είναι πολύ καλός αγώνας αν καταφέρουμε και οι δυο να νικήσουμε στους ημιτελικούς μας. Πραγματικά αυτές οι τέσσερις ομάδες έχουμε όλες τις ίδιες πιθανότητες για να προκριθούμε. Όποια παίξει καλύτερα εκείνη την ημέρα θα περάσει».

Ποια είναι η γνώμη σου για την Εθνική Ελλάδας;

«Παίξαμε αντίπαλοι σε προκριματικό όμιλο πριν λίγο καιρό και θυμάμαι πως η Ελλάδα έχει πολλούς καλούς παίκτες που παίζουν εδώ στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, έχουν εμπειρία. Σίγουρα πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα».

Είσαι στη δεύτερη σεζόν με τον Παναιτωλικό. Ποια είναι η γνώμη σου για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Για να είμαι ειλικρινής πριν έρθω εδώ, δεν ήξερα πολλά για την ελληνική Superleague. Ξέρω πως οι πέντε κορυφαίες ομάδες κυριαρχούν σχεδόν πάντα στο πρωτάθλημα και νομίζω ότι αν άλλες ομάδες όπως ο Παναιτωλικός στο μέλλον καταφέρουν να πλησιάσουν τους μεγάλους θα είναι καλύτερο για να αναπτυχθεί το πρωτάθλημα. Ακόμα και για τους μεγάλους συλλόγους θα είναι καλό. Είμαι σίγουρος ότι αν δυσκολέψει το πρωτάθλημα όλα τα παιχνίδια θα έχουν περισσότερο ενδιαφέρον».

Subscribe

Related articles

Προσφορά με 25 δώρα* κάθε μέρα χωρίς κατάθεση στη Νovibet!

Ατελείωτες δυνατότητες στο χέρι σου με το ανανεωμένο...

Μοσκέρα: «Ο Δέλλας μας είπε από την αρχή ότι θέλει πάντα τη νίκη»

Ο Σαντιάγκο Μοσκέρα μίλησε για το παιχνίδι κόντρα...

Η Λέστερ επέστρεψε στην Premier League

H ΚΠΡ διέλυσε με 4-0 τη Λιντς κι......

Γκριμάου: «Ικανοποιημένος από τον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες μου»

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 77-69 του Ολυμπιακού απόψε στο...

Ένα βήμα πιο κοντά στην παραμονή η Ναντ

Η Ναντ πήρε πολύτιμο βαθμό στην έδρα της...

Λίγη ντροπή τουλάχιστον, Μποντιρόγκα…

Θα μπορούσε να χάσει γιατί έχασε πολλά ριμπάουντ, γιατί...

Η Φροζινόνε έστειλε στη Serie B Μανωλά και Πασαλίδη!

Η Φροζινόνε πήρε μεγάλη νίκη με 3-0 απέναντι...