Ο Εθνικός Άχνας χρειάζεται τον Ηλία της κανονικής περιόδου, τον 2ο καλύτερο εξτρέμ της λίγκας

Η «μάχη» των Playout ξεκινάει σήμερα (24/2) και στον Εθνικό Άχνας μπορεί να έχουν βαθμολογικό αβαντάζ, ωστόσο χρειάζονται τον Μάριο Ηλία της κανονικής περιόδου, δηλαδή τον 2ο καλύτερο εξτρέμ της λίγκας.

  • Τρίτος σκόρερ αν και εξτρέμ
  • Μοιράζει γκολ, είναι αποτελεσματικός
  • Ντριμπλέρ, «μονομάχος» και κλέφτης

Το μεσημέρι του Σαββάτου (24/2, 16:30) ο Εθνικός Άχνας μπαίνει στη «μάχη» των Playout, καθώς υποδέχεται την Καρμιώτισσα στο Δασάκι για την πρώτη αγωνιστική αυτού του νέου μίνι πρωταθλήματος. Μπορεί η παράδοση των τελευταίων χρόνων να είναι υπέρ της ομάδας του Μαρίνου Σατσιά, καθώς σε κάτι παραπάνω από πέντε χρόνια και επτά ματς δεν έχει ήττα απέναντι στην ομάδα των Πολεμιδιών, ωστόσο για ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα θα χρειαστεί τη βοήθεια όσων την έφτασαν ως εδώ.

Ένας από αυτούς, είναι ο Μάριος Ηλία, με τον Κύπριο εξτρέμ να κάνει σούπερ σεζόν στην κανονική περίοδο, με στατιστικά που τον τοποθετούν στη 2η θέση της.. ειδικής κατάταξης στη θέση του, πίσω μονάχα από τον Μαρκίνιος του ΑΠΟΕΛ. Με τη βοήθεια του Wyscout θα καταλάβετε τι εννοούμε.

ΚΥΠΡΟΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΕΞΤΡΕΜ

Τρίτος σκόρερ αν και εξτρέμ

Ο άσος της ομάδας της Άχνας είναι τη δεδομένη στιγμή 3ος σκόρερ στη λίγκα με 10 τέρματα (όσα έχουν επίσης Τάνκοβιτς και Καστέλ), παρά το γεγονός πως δεν αγωνίζεται ως καθαρός επιθετικός. Έχει 7 γκολ σε κανονική ροή αγώνα και 3 από το σημείο του πέναλτι, με XGoals 7.09. Δηλαδή, βάζει τόσα όσα πρέπει.

Πρέπει όμως να βάλουμε και άλλους παράγοντες στο… παιχνίδι. Πρώτον, τη θέση του, η οποία είναι στα «φτερά», κάτι που δεδομένα σημαίνει λιγότερη απειλή συγκριτικά με έναν φορ. Δεύτερον, τη θέση και τη δυναμική της ομάδας του, η οποία είναι στο γκρουπ του υποβιβασμού και θα παλέψει για την παραμονή. Είναι άλλο να παίζεις στον ΑΠΟΕΛ, άλλο στον Εθνικό.

ΣΚΟΡΕΡΣ ΚΥΠΡΟΣ

Μοιράζει γκολ, είναι αποτελεσματικός

Είναι όμως και δημιουργός, έχοντας «σερβίρει» 4 γκολ στους συμπαίκτες του (5ος στη λίστα των ασίστ), δηλαδή έχει άμεση συμμετοχή στα 14 από τα 39 γκολ της ομάδας του. Όχι και αμελητέα ποσότητα.

Αυτό που κάνει τη διαφορά όμως είναι η αποτελεσματικότητά του. Ο Ηλία έχει σουτάρει μόλις 38 φορές στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας στείλει την μπάλα στα δίχτυα 7 από αυτές, ήτοι δηλαδή ένα γκολ ανά 5 σουτ περίπου. Κανείς άλλος δεν έχει τέτοια ευστοχία, τέτοια ποιότητα στις εκτελέσεις του. Και ξανά λέμε. Αγωνίζεται σε μια ομάδα που στόχο έχει την παραμονή, όχι τον τίτλο.

Μάλιστα, αξίζει να αναφέρουμε πως από αυτά τα 38 σουτ, τα 19, δηλαδή το 50% έχουν βρει εστία. Αν λοιπόν δούμε μόνο αυτά που ήταν… on target, τότε μιλάμε για ένα γκολ σε λιγότερα από τρια σουτ. Το διαβάζεις και λες «Ουάου».

ΚΥΠΡΟΣ ΣΟΥΤ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ

Ντριμπλέρ, «μονομάχος» και κλέφτης

Δεν είναι όμως μόνο τα παραπάνω που τον κάνουν και ξεχωρίζει. Ντριμπλάρει κιόλας, όντας ο 3ος στη σχετική λίστα με 122 απόπειρες σε 1 vs 1. Έχει 5.43 ντρίμπλες ανά ματς με ποσοστό επιτυχίας 43.4%.

ΚΥΠΡΟΣ ΝΤΡΙΜΠΛΕΣ

Όμως βοηθάει και ανασταλτικά. Με 20.92 «μονομαχίες» ανά αγώνα και 34.3% από αυτές κερδισμένες, δίνει στον Μαρίνο Σατσιά και τους συμπαίκτες του επιπλέον βοήθειες σε φάση άμυνας. Κλέβει περίπου 2 φορές την μπάλα ανά 90 λεπτά (1.74), ενώ βοηθά στην επανάκτηση της κατοχής στο αντίπαλο μισό, αφού η πίεσή του αποφέρει περίπου 2.49 ανακτήσεις κατοχής.

Όλα αυτά τα στοιχεία για έναν ποδοσφαιριστή 27 ετών που αγωνίζεται (το ξανά λέμε) σε μια ομάδα από τα «χαμηλά» της βαθμολογίας, λένε πολλά τόσο για την αξία του, όσο και για τη συνεισφορά του στον σύλλογο που τιμά. Έναν τέτοιο Μάριο Ηλία θέλει ο Εθνικός για να παραμείνει στα «μεγάλα σαλόνια».

Subscribe

Related articles

Παναθηναϊκός: «Ευχαριστούμε τον Φατίχ Τερίμ, του ευχόμαστε κάθε επιτυχία»

Ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε κι εκείνος με την σειρά...

Το πρόγραμμα των αγώνων της τελικής φάσης του EURO U-17

Με επίσημη ανακοίνωσή της η ΚΟΠ γνωστοποίησε και...

Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα, παρά τα… «100 κιλά α@@@δια» | Blog

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για το προδιαγεγραμμένο «διαζύγιο»...

Τεστάρει τους νεαρούς Κύπριους η ΑΕΛ

Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τον τεχνικό...

Με το μυαλό στους αμφίβολους στην Ομόνοια, αλλά και με 100% εμπιστοσύνη σε όλο το ρόστερ

Ολοκληρώνει με απογευματινή προπόνηση η Ομόνοια ενόψει του...

Τέλος ο Τερίμ από τον Παναθηναϊκό, προ των πυλών ο Κόντης!

Ο Φατίχ Τερίμ αποτελεί παρελθόν από τον Παναθηναϊκό...