Μάντζιος: «Θέλω το Κύπελλο για τον Άρη, τον κόσμο του αλλά και για μένα»

Ο Άκης Μάντζιος χρησιμοποίησε μια λέξη για να περιγράψει ό,τι έγινε στα αποδυτήρια του Άρη μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και εξήγησε γιατί θέλει την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Άκης Μάντζιος βρέθηκε για πρώτη φορά στον τελικό του Κυπέλλου το 1998 όταν απέναντι στον Παναθηναϊκό το κατέκτησε ως ποδοσφαιριστής ενώ τον ερχόμενο Μάη θα αντιμετωπίσει την ίδια ομάδα στην παρθενική παρουσία του ως προπονητής. «Μακάρι να είναι σημάδι. Θέλω το Κύπελλο για τον εαυτό μου, την ομάδα και τον κόσμο της», παραδέχθηκε ο 54χρονος τεχνικός και συμπλήρωσε. «Είναι μια μεγάλη βραδιά για μας. Επανερχόμαστε στον τελικό μετά από 14 χρόνια, σ’ έναν θεσμό τον οποίον κυνηγάμε κάθε χρόνο. Άλλες φορές ήμασταν κοντά, είχαμε αναποδιές που μας σταμάτησαν, πλέον όμως δικαιολογημένα και δίκαια περάσαμε στον τελικό. Δίνουμε χαρά στον κόσμο. Όλος ο οργανισμός θέλει και απαιτεί αυτό το Κύπελλο και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό».

Ρωτήθηκε για τις στιγμές που έλαβαν χώρα στα αποδυτήρια. «Χαμός έγινε στα αποδυτήρια και χάρηκα πολύ για τα παιδιά γιατί είναι λίγα τα παιδιά που νιώθουν και καταλαβαίνουν την πίεση που είχαμε για το Κύπελλο. Όσο περνούσε ο καιρός, τα νέα παιδιά καταλάβαιναν σε ποια ομάδα αγωνίζονται αλλά και τις απαιτήσεις. Τους δώσαμε να καταλάβουν τη σημασία αυτού. Και τώρα έχουμε χρόνο στο προετοιμαστούμε για να πάμε και να σηκώσουμε το Κύπελλο. Έχω ξαναπεί ότι έχουμε καλά αποδυτήρια. Όλοι λίγο πολύ βοήθησαν για να έχουμε καλό κλίμα και να ανταποκριθούμε στις δύσκολες στιγμές που περάσαμε».

Σχετικά με την εξέλιξη του αγώνα απάντησε ότι… «παρότι που το παιχνίδι δεν ήταν σπουδαίο, περιμέναμε ότι ο Παναιτωλικός θα έπαιζε αμυντικά με εννιά και δέκα παίκτες πίσω από την μπάλα. Θέλαμε να είχαμε υπομονή και να βρούμε γκολ για να ανοίξουμε το παιχνίδι. Σίγουρα υπήρχε άγχος αλλά δεν απειληθήκαμε στη διάρκεια του αγώνα. Θα θέλαμε ένα γκολ για να κυλήσουν όλα πιο εύκολα». Εκεί ρωτήθηκε για το αν κουβαλά και ο ίδιος την όλη πίεση για την κατάκτηση ενός τίτλου. «Προφανώς. Γνωρίζω τι εστί Άρης και τη σημασία του τίτλου. Στην προηγούμενη θητεία μου ένιωσα τι σημαίνει αποκλεισμός και μάλιστα δύο φορές. Ξέρω την πίεση αλλά και τη θέληση που υπάρχει. Νομίζω ότι ίσως και με την εικόνα μας στην αρχή του Πρωταθλήματος, ίσως ο κόσμος να μην το πίστευε πολύ. Βελτιώνοντας την ομάδα σε πολλά κομμάτια και καθώς σε κάποια παιχνίδια δεν ήμασταν καλοί και σε άλλα ήμασταν βελτιωμένοι, εκεί πιστέψαμε ότι μπορούμε. Δεν ήταν εύκολο γιατί κι εγώ είχα να διαχειριστώ μια καινούργια ομάδα, με πολλά προβλήματα και τραυματισμούς, με ανομοιογένεια λόγω της έλευσης είκοσι παικτών. Έπρεπε να βελτιωθούμε και να κερδίζουμε σαν ομάδα. Κι όταν μπήκε και ο παράγοντας κύπελλο στην καθημερινότητά μας, ήταν δύσκολο με όλα τα προβλήματα. Κάνοντας rotation κάποιες φορές το πληρώσαμε, αλλά ο στόχος ήταν ξεκάθαρος. Να πάμε στον τελικό. Δικαιωματικά το καταφέραμε. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Στους παίκτες, στους συνεργάτες μου, στον υπέροχο κόσμο που έδειξε τη δύναμή του και μας βοήθησε απίστευτα. Τον πρόεδρό μας και όλους τους ανθρώπους που είναι καθημερινά δίπλα μας».

Σχετικά με το κατά πόσο θα καταφέρει να κρατήσει συγκεντρωμένους τους παίκτες του στο διάστημα που μεσολαβεί. «Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να θίξω το αύριο. Να χαρούν τα παιδιά αυτό που έκαναν και από αύριο θα δούμε τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι εύκολο να διεκδικήσουμε την ν4η θέση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είμαστε αδιάφοροι. Θα χρησιμοποιήσουμε όλους τους ποδοσφαιριστές και με στόχο να είναι όλοι φρέσκοι στον τελικό».

Subscribe

Related articles

Η Ίντερ έσωσε τον βαθμό στο φινάλε κόντρα στη Λάτσιο

Με γκολ του Ντούμφρις στο 87΄η Ίντερ έσωσε...

Νίκη της Λίβερπουλ στο «αντίο» του Κλοπ, 8η η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Λίβερπουλ στο τελευταίο ματς του Γιούργκεν Κλοπ...

«Ισόβια» πρωταθλήτρια η Μάντσεστερ Σίτι με τέσσερις σερί Premier League!

Η Premier League... αλυσοδεμένη στο Μάντσεστερ! Με έναν...

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του αγώνα Κύπρος – Τσεχία για το EURO U-17

Η ΚΟΠ ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια...

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

0" :style="{display:matchInfo.events ? "block" : "none"}">{{p.min}}' {{p.min_p !=...

Οι 13 ομάδες της επόμενης σεζόν της Stoiximan Basket League, 8 είναι στην Αττική

Ο προβιβασμός του Μίλωνα και του Πανιωνίου διαμόρφωσε...