Κόλλησαν στο μηδέν ΑΕΛ και Δόξα με μόνη «Χ»αμένη την ομάδα της Κατωκοπιάς

Κόλλησαν στον μηδέν ΑΕΛ και Δόξα, παρά τις 20 συνολικές τελικές των δύο ομάδων. Συνεχίζει το αήττητο σερί στα πλέι-άουτ η ΑΕΛ, ενώ η Δόξα χάνει αρκετό έδαφος για την «μάχη» της παραμονής.

  • Α’ ημίχρονο:
  • Β’ ημίχρονο:
  • Ενδεκάδες:

Η ΑΕΛ Λεμεσού υποδέχθηκε την Δόξα Κατωκοπιάς στο στάδιο «Άλφαμεγα» για την 5η αγωνιστική των πλέι-άουτ του πρωταθλήματος Cyta.

Η ΑΕΛ ήθελε να δώσει συνέχεια στο αήττητο σερί 4 αγώνων που έχει στην φάση των πλέι-άουτ, χωρίς όμως να έχει βαθμολογικό κίνητρο καθώς βρισκόταν 17 βαθμούς πάνω από την Δόξα που ήταν στην ζώνη του υποβιβασμού.

Από την άλλη, η Δόξα χρειαζόταν διακαώς τους πολύτιμους τρεις πόντους για να μειώσει την διαφορά της από την Καρμιώτισσα που ήταν στους 27 βαθμούς και στην 11η θέση, έναντι των 21 βαθμών της 12ης Δόξας, και να δώσει συνέχεια στην «μάχη» της παραμονής στην Ά κατηγορία.

Α’ ημίχρονο:

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα πολύ ανοιχτό παιχνίδι με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει συνεχώς, αρκετές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες με ισορροπημένη κατοχή μπάλας. Η ΑΕΛ ήταν πιο άστοχη καθώς στις 6 τελικές που δημιούργησε δεν είχε κάποια στον στόχο.

Ξεκάθαρα πρόσωπο του ημιχρόνου ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, Ανέστης, καθώς χρειάστηκε να επέμβει δύο φορές σε πολύ μακρινά δυνατά σουτ των Ναμπί στο 3′ και Κυριάκου στο 33′, με το σουτ του Κύπριου ποδοσφαιριστή να ξεχωρίζει καθώς ήταν μια φωτοβολίδα με την μία εκτός περιοχής. Μάλιστα η μπάλα άλλαξε ελαφρώς πορεία αφού βρήκε σε σώμα αντιπάλου κάνοντας την απόκρουση του Ανέστη ακόμη πιο εντυπωσιακή.

Β’ ημίχρονο:

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα έχοντας περισσότερο την κατοχή και δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες και πιο εύστοχες, ενώ η ομάδα της Κατωκοπιάς αμυνόταν με σκοπό να μην δεχθεί γκολ και να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να σκοράρει με αντεπιθέσεις, χωρίς όμως να είναι ουσιαστική.

Για ακόμη ένα ημίχρονο οι τερματοφύλακες, Ανέστη και Αντωνίου, ήταν αυτοί που ξεχώρισαν με τις καίριες αποκρούσεις τους. Ενδιαφέρον στατιστικό που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των τερματοφυλάκων και των αμυντικών των δύο ομάδων εκτός από το σκορ, είναι τα 17 συνολικά κόρνερ. Συγκεκριμένα η ΑΕΛ είχε 12 κερδισμένα κόρνερ και 5 η Δόξα.

Ενδεκάδες:

ΑΕΛ (Αλέξης Γαρπόζης): Ανέστης, Τσούκα (73′ Φραντζής), Μπάστο, Ντε Λούκας, Ντζάλμα, Παπαφώτης, Θεμιστοκλέους (73′ Μεντόσα), Σέρνιτς, Μορέιρα (67′ Μίντσεφ), Ανδρέου (67′ Κα), Μακρής (81′ Σιλβέστρος).

Δόξα (Γιώργος Πετράκης): Αντωνίου, Ε. Κυριάκου, Πούριτς, Αντωνιάδης, Προβυδάκης, Χ. Κυριάκου (46′ Φοφανά), Τραϊτσέφσκι, Ναμπί (64′ Αλσεούς), Βελκόφσκι, Ασάντε (80′ Χάνι), Τρούγιτς.

Subscribe

Related articles

Ο «τίγρης» το θέλει περισσότερο από όλους

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Άντρος Καραπατάκης, βρίσκεται στην...

Συναντήσεις σε εξέλιξη και Πάσχα στα… τηλέφωνα στην Ανόρθωση

 Μπορεί σήμερα να είναι αργία αλλά στην Ανόρθωση...

«Αβέβαιο το μέλλον του Κάστανου στη Σαλερνιτάνα»

Σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα «tuttosalernitana» το μέλλον...

Ούγκο Μάρτινς: «Το βραβείο ανήκει σε πολλούς από μας»

Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ομόνοιας Αραδίππου Ούγκο Μαρτίνς...

Μήνυμα εμπιστοσύνης Άρη σε Σπιλέφσκι

Με δημοσίευσή του στα Social Media,ο Άρης Λεμεσού...

«Ταξίδι στο χρόνο στην Αραδίππου»

Αραδίππου. Το σπίτι του μυθικού βασιλιά Αράδιππου/ Ράδιππου....

Παραμένει στον πάγκο της ΠΑΕΕΚ μέχρι το 2025 ο Βασίλης Βούζας!

ΠΑΕΕΚ Κερύνειας και Βασίλης Βούζας συνεχίζουν για έναν...

Η ξεχωριστή μέρα για τα ιδανικά του ΑΣΟΛ και το καλό μομέντουμ Ομόνοιας ενόψει διακοπής

Εργατική Πρωτομαγιά σήμερα επιτρέψτε μας να ξεκινήσουμε λίγο...