Η Τσέλσι καθάρισε την Τότεναμ και φούλαρε για Ευρώπη!

Μια ψυχωμένη Τσέλσι δεν άφησε πολλά περιθώρια στην Τότεναμ και με γκολ σε κάθε ημίχρονο πήρε τη νίκη με 2-0 και έδωσε πνοή στις ελπίδες της για ευρωπαϊκή έξοδο.

Επρόκειτο για μια από τις τελευταίες της «ζαριές». Η Τσέλσι οφείλει να κυνηγήσει κάθε διαθέσιμο βαθμό μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος αν θέλει να βγει στην Ευρώπη και το ντέρμπι του Λονδίνου ήταν το απόλυτο τεστ για να δοκιμάσει την προθυμία της! Κι αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, οι Μπλε… αρίστευσαν. Με γκολ σε κάθε ημίχρονο οι παίκτες του Ποτσετίνο πήραν τη νίκη με 2-0 και μπήκαν δυνατά στην κούρσα για την Ευρώπη, την ώρα που η Τότεναμ έμεινε στο -7 από την τετράδα και βλέπει την πλάστιγγα για το Champions League να γέρνει επικίνδυνα υπέρ της Άστον Βίλα.

Οι Μπλε μάλιστα δεν άργησαν να δείξουν τις απειλητικές διαθέσεις τους και θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί μόλις στο 4΄, όταν ο Φαν Ντε Φεν έδιωξε τη μπάλα από το σουτ του Τζάκσον λίγο πριν περάσει τη γραμμή. Στο 23΄ήταν η σειρά του Μαντουέκε να απειλήσει με άστοχο τελείωμα , προτού τελικά ο Τσαλόμπα κάνει τη ζημιά στιγμές αργότερα. Στο 24΄συγκεκριμένα κι έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκάλαγκερ, ο Τσαλόμπα πήρε τρομερή κεφαλιά κι έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι για το 1-0. Η Τότεναμ προσπάθησε να αντιδράσει κι έκανε αισθητή την παρουσία της με μια άστοχη κεφαλιά του Ρομέρο (43΄), όμως το ημίχρονο παρέμεινε… μπλε.

Με την πλάτη στον τοίχο πλέον οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κρατήσουν περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους, απείλησαν με σουτ του Πόρο που εξουδετέρωσε ο Πέτροβιτς, αλλά δίχτυα βρήκε και πάλι η Τσέλσι. Στο 72΄ο Πάλμερ με τρομερή εκτέλεση φάουλ τράνταξε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Τζάκσον πήρε την κεφαλιά για να γράψει το 2-0.

Μερικές προσπάθειες των Τζόνσον και Λο Σέλσο δεν κατάφεραν να βάλουν ξανά στο παιχνίδι την Τότεναμ, η οποία υποχρεώθηκε σε ήττα με 2-0 και μαζί στο -7 από την Άστον Βίλα και τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League. Από την άλλη η Τσέλσι έβγαλε παλμό για την ευρωπαϊκή κούρσα από την 8η θέση, επιστρέφοντας στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από δυο αγωνιστικές.

Τσέλσι (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Πέτροβιτς, Γκιλκριστ (85΄Ατσέαμπονγκ), Τσαλόμπα, Μπαντιασίλ, Κουκουρέγια, Γκάλαγκερ, Καϊσέδο, Μαντουέκε, Μούντρικ (75΄Κάσαντεϊ), Πάλμερ, Τζάκσον

Τότεναμ (Άγγελος Ποστέκογλου): Βικάριο, Πόρο, Ρομέρο, Φαν Ντε Φεν, Έμερσον (86΄Λο Σέλσο), Μπισούμα (63΄Χόιμπεργκ), Σαρ (63΄Μάντισον), Κουλουσέφσκι, Τζόνσον (78΄Μπράιαν Χιλ), Σον, Ριτσάρλισον (63΄Μπεντανκούρ)

Subscribe

Related articles

Ξανά θεραπεία ο Μούργκ, κρίνεται αύριο η συμμετοχή του με Άρη

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε την προετοιμασία του για τον...

Επίσημη η παραμονή Πετράκη στον Παναιτωλικό

Ο Παναιτωλικός ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας του...

Όλα έτοιμα για τον σπουδαιότερο αγώνα στην ιστορία της Πάφου!

Λίγες ώρες απέμειναν μέχρι τον μεγάλο τελικό κυπέλλου...

Η… τραμπάλα με τους Κβιλιτάια και Ντάλσιο στον ΑΠΟΕΛ

Ημέρα έντονων διεργασιών είναι η σημερινή για τον...

Στο MEGA ο ιστορικός τελικός Ολυμπιακός – Φιορεντίνα

Το MEGA δίνει το παρών στο κορυφαίο γεγονός στην...