Η παρέμβαση Μαρινάκη στα αποδυτήρια, η… προειδοποίηση του Μεντιλίμπαρ και η αποστολή

Ο Ολυμπιακός είναι αδικημένος από την ιστορία. Από την τύχη. Από τον «Θεό του ποδοσφαίρου». Διαχρονικά του έχουν στερηθεί στιγμές μεγαλείου, που τις άξιζε.

Σπουδαίες ομάδες που δημιούργησε έμειναν στην προσπάθεια και στο «γιατί». Ομάδες όπως της δεύτερης περιόδου του Βαλβέρδε, του Μάρκο Σίλβα, του Πέδρο Μαρτίνς, πέτυχαν μεγάλες νίκες, έγραψαν χρυσές στιγμές στην ιστορία, αλλά δεν πήγαν έως εκεί που άξιζαν.

Διαβάστε επίσης: Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει βιώσει ο ίδιος πιο έντονα από κάθε άλλον όλες τις παραπάνω στιγμές. Και επειδή, πλέον, ξέρει, είναι εκείνος που επέλεξε να χαράξει τον δρόμο, μετά τη μεγαλειώδη νίκη επί της Άστον Βίλα.

Δεν είναι τυχαίο ότι το σπουδαίο «διπλό» του Ολυμπιακού στην Αγγλία, η πρώτη νίκη της ιστορίας του σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, είναι ίσως εκείνη που πανηγυρίστηκε λιγότερο και ηπιότερα από κάθε άλλη.

Όχι τυχαία. Αλλά επειδή ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου έβαλε τέλος σε κάθε πανηγυρική διάθεση, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στο «Βίλα Παρκ». H εντολή, ρητή και ξεκάθαρη. Κανένας πανηγυρισμός. Καμία συζήτηση για τελικό. Η μάχη, είναι ακόμη ανοιχτή.

Ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού, αν συγκινημένος και βαθιά συναισθηματικά φορτισμενος, αφού πήγε στον κόσμο των Πειραιωτών και ασπάστηκε τον Μανώλη Κονταρό, μπήκε στα αποδυτήρια της ομάδας του και αφού συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές και τον Μεντιλίμπαρ για τη μεγάλη νίκη, είπε αυτό που ισχύει.

Τίποτε εξεζητημένο. Την ωμή αλήθεια. «Συγχαρητήρια σε όλους. Πετύχαμε μια πολύ μεγάλη νίκη, αλλά χρειάζεται ψυχραιμία. Δεν τελειώσαμε ακόμη, έχουμε και το δεύτερο παιχνίδι μπροστά μας. Δεν χρειάζεται να πανηγυρίζουμε. Δεν προκριθήκαμε. Εχουμε ακόμη 90 λεπτά και ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

Δεν χρειάζεται να μιλάμε πολύ τώρα. Μόνο να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι», ανέφερε μεταξύ άλλων, χωρίς να χρειάζεται να εμβαθύνει. Καθώς όλοι είχαν καταλάβει ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να πάει ο Ολυμπιακός εκεί που θέλει. Ένα βήμα τη φορά.

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ
Εχει σημασία σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως ο κ. Μαρινάκης είχε θερμό χαιρετισμό και συνομιλία με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Τον προπονητή που ο ίδιος πίστεψε και επέκτεινε το συμβόλαιό του την ημέρα της πιο σκληρής ήττας της σεζόν (σ.σ. το 1-4 από τη Μακάμπι).

Ο Βάσκος, μάλιστα, είχε φροντίσει να μιλήσει και ο ίδιος στην ομάδα του, εκθειάζοντας τη νοοτροπία, το πάθος και τη συγκέντρωσή τους. Και ξεκαθαρίζοντας και ο ίδιος από την πλευρά του πως «…είμαι πολύ ικανοποιημένος από όσα κάναμε στο παιχνίδι. Νικήσαμε για το αξίζαμε και αυτή η νίκη είναι για όλους σας. Αλλά εάν αυτό το παιχνίδι θέλουμε να έχει αποτέλεσμα, πρέπει να το ξεχάσουμε και να προετοιμαστούμε για τον επαναληπτικό. Θα είναι πιο δύσκολο παιχνίδι από το σημερινό».
Ο Βάσκος τεχνικός ευχαρίστησε έναν έναν τους ποδοσφαιριστές του και απαίτησε… ξεκούραση. Από όλους. Σημειώνοντας πως ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει ενέργεια και φρεσκάδα την Πέμπτη, για περάσει αλώβητος την πίεση που δεδομένα θα ασκήσει η Αστον Βίλα.

Σε μια παρτίδα με τον φίλο του, Ουνάι Εμερι, που δεν έχει τελειώσει ακόμη. Με τον τεχνικό των Πειραιωτών να θέλει να πάρει και τη «μάχη» από τον συμπατριώτη και συντοπίτη του.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ…
Ακόμη και στη διάρκεια της επιστροφής από το Μπέρμιγχαμ στην Αθήνα, κανείς δεν είχε διάθεση για υπερθετικού τύπου πανηγυρισμούς και μεγαλοστομίες. Ο Ολυμπιακός έχει ανατρέψει τη λογική φέτος, οπότε γνωρίζει ότι δεν μπορεί να είναι χαλαρός ή «σίγουρος».

Η παρέμβαση Μαρινάκη στα αποδυτήρια, η… προειδοποίηση του Μεντιλίμπαρ και η αποστολή

Παρά συγκεντρωμένος και αποφασιστικός. Με την εικόνα του συνόλου και την εν γένει στάση όλων στο κλαμπ, να επιβεβαιώνει ότι ο Ολυμπιακός είναι σε αποστολή. Και δεν παρεκκλίνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Subscribe

Related articles

Θέλω να βλέπω μπάλα: Αll in με… θρίλερ

Μέρα με την αγωνία στα ύψη, καθώς ο...

Τι είπε ο Ιταλιάνο ενόψει του τελικού με τον Ολυμπιακό

Φιορεντίνα και Νάπολι, έμειναν στο 2-2 στο «Αρτέμιο Φράνκι»,...

Combo Προσφορά* χωρίς κατάθεση στη Νovibet!

Ατελείωτες δυνατότητες στο χέρι σου με το ανανεωμένο...