Η Έβερτον βάζει… φρένο στα όνειρα τίτλου της Λίβερπουλ

Η Έβερτον… σόκαρε τη Λίβερπουλ, επικράτησε 2-0 και άφησε τους Reds στο -3 από την κορυφή της Premier League, ενώ έχει και δυο ματς περισσότερα από τη Σίτι.

Τα όνειρα τίτλου της Λίβερπουλ γνώρισαν ένα σημαντικό χτύπημα στον ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ. Οι Reds του Γιούργκεν Κλοπ έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό, ηττήθηκαν με 2-0 από τη… μισητή αντίπαλο Έβερτον και ξέμειναν στο -3 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Άρσεναλ.

Αν και η Λίβερπουλ άγγιξε το γκολ μόλις στο 10΄σε πλασέ του Σαλάχ που σταμάτησε πάνω στη γραμμή ο Γκόντφρεϊ, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στο 17΄ο Κάλβερτ Λιούιν έριξε προειδοποιητική βολή σε προσπάθεια που εξουδετέρωσε ο Άλισον και τελικά οι γηπεδούχοι έκαναν τη ζημιά δέκα λεπτά αργότερα. Έπειτα από απανωτές… γκέλες στην άμυνα της Λίβερπουλ που αδράνησε χαρακτηριστικά στη φάση, η μπάλα στρώθηκε στον Μπράνθγουεϊτ που άνοιξε το σκορ με πλασέ.

Λίγο πριν από το ημίχρονο ο Πίκφορντ σταμάτησε με τα πόδια τον Λούις Ντίας και – όπως αποδείχθηκε – παράλληλα έδωσε την ευκαιρία στην Έβερτον να ανοίξει τη διαφορά του σκορ στο β΄μέρος. Σκόρερ αυτή τη φορά ο Κάλβερτ Λιούιν! Στο 58΄κι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Άγγλος νίκησε άπαντες στον αέρα και με κεφαλιά έγραψε το 2-0, ρίχνοντας τη Λίβερπουλ στο καναβάτσο.

Οι Reds προσπάθησαν να αντιδράσουν στα λεπτά που απέμειναν, άγγιξαν το γκολ σε δοκάρι του Λουίς Ντίας (70΄), αλλά η εμφάνιση τιμωρήθηκε με πικρή ήττα στο τοπικό ντέρμπι που αποτέλεσε τροχοπέδη στην κούρσα του τίτλου για τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ.

Περισσότερα σε λίγο…

Subscribe

Related articles

Οι ευχές της ΑΕ Λεμεσού για το Πάσχα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ ...

Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας

Με ανακοίνωσή της το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου...

Ποια έδρα θα «σπάσει» στα Game 5 της Euroleague; (poll)

Τρεις από τις τέσσερις σειρές των play off...

Ο ΠΑΟΚ και το ποδόσφαιρο που θέλει στην Ελλάδα | Blog

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το πώς φθάσαμε...

Το μεγάλο δίλημμα που έχει η Μπάγερν μπροστά της

Τα απανωτά «άκυρα» των προπονητών έχουν φέρει την...

Τέλος από την Ομόνοια 29Μ ο Τούτιτς!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Α.Λ.Σ. ΟΜΟΝΟΙΑ...

O μαχητικός άξονας της ΑΕΚ με δίδυμο Σιμάνσκι και Γιόνσον

Ο Ματίας Αλμέιδα στα τελευταία παιχνίδια ξεκινάει μαζί...

Με 22 και παραπάνω ήττες, έγινε το αναμενόμενο

ΑΕ Ζακακίου, Οθέλλος Αθηαίνου και Δόξα Κατωκοπιάς έχουν...