Εφιαλτική τεσσάρα για τη Γιουνάιτεντ, συντριβή και… SOS για Ευρώπη

Η υπέροχη Κρίσταλ Πάλας ποδοπάτησε όλα τα σημεία του γηπέδου μια ασθενική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη διέλυσε με το εκκωφαντικό 4-0 και πλέον οι Κόκκινοι Διάβολοι… τρέχουν για Ευρώπη.

Όσο κι αν το θέλει, ο Έρικ Τεν Χαγκ δύσκολα θα βρει κάτι θετικό από την εκδρομή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Λονδίνο. Μια βαριά άρρωστη ομάδα επέτρεψε στην Κρίσταλ Πάλας να στήσει πάρτι με διοργανωτές του Ολίσε Έσε και με το εκκωφαντικό 4-0 να να διαλύσει τους Κόκκινους Διάβολους που έχασαν πλέον το πάνω χέρι για έξοδο στην Ευρώπη τρεις στροφές πριν από το φινάλε.

Το σκορ τα λέει όλα από μόνο του για την εικόνα του αγώνα, αφού μόνο πλασματικό δεν ήταν. Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ανέβασαν ταχύτητα και η Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε να τους ακολουθήσει ποτέ, με συνέπεια τον όλεθρο που έπεται. Στην πρώτη της ευκαιρία η Κρίσταλ Πάλας κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν στο 12΄ο Ολίσε απέφυγε στην μεσαία γραμμή τον (τραγικό) Κασεμίρο κι αφού έτρεξε ανενόχλητος προς την περιοχή τελικά εκτέλεσε στη γωνία για το 1-0. Στο 28΄ ο Ονανά απέτρεψε το 2-0 νικώντας τον δαιμόνιο Ολίσε στο τετ-α-τετ μετά από λάθος του Μέινου, αλλά έδωσε απλώς παράταση στο αναπόφευκτο.

Στο 40΄άλλωστε κι έπειτα από κλέψιμο ψηλά ο Ματετά απέφυγε σαν να μην υπάρχει τον Έβανς και με οβίδα νίκησε τον Ονάνα για το 2-0. Το ημίχρονο είχε σμιλεύσει τις ισορροπίες του αγώνα, οι οποίες στο δεύτερο έγειραν ακόμα περισσότερο υπέρ των Αετών. Αφού ένα γκολ του Κασεμίρο ακυρώθηκε για οφσάιντ, ακολούθησε ένα ρεσιτάλ ευκαιριών για την Κρίσταλ Πάλας μέσα σε διάστημα τριών λεπτών προτού γίνει το 3-0.

Από το 55΄μέχρι το 58΄ συγκεκριμένα η Κρίσταλ Πάλας δεν έχασε μια, ούτε δυο, αλλά τρεις ευκαιρίες με τους Έζε, Μίτσελ και Χιους που δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ονάνα. Στο 59΄ωστόσο το κάστρο.. έπεσε, όταν έπειτα από γέμισμα στην περιοχή και χαρακτηριστική αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Μίτσελ σκόραρε σε κενή εστία για το 3-0.

Στο 63΄ο Χέντερσον έδιωξε τη κεφαλιά του Κασεμίρο στη μοναδική ευκαιρία της Γιουνάιτεντ στο ματς, προτού η Κρίσταλ Πάλας προσθέσει το κερασάκι στην τούρτα τρία λεπτά αργότερα με δυνατό σουτ του Ολίσε έξω από την περιοχή που βέβαια θα μπορούσε να είχε διώξει ο Ονάνα. Τουλάχιστον ο Καμερουνέζος μαζί με το δοκάρι απέτρεψαν το 5-0 στο 90+2΄στην προσπάθεια του Έντουαρντ, σε μια ντροπιαστική βραδιά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ξέμεινε στην 8η θέση πίσω από Τσέλσι και Νιούκαστλ και έχασε το πλεονέκτημα για έξοδο στην Ευρώπη.

Κρίσταλ Πάλας (Όλιβερ Γκλάσνερ): Χέντερσον, Κλάιν (78 Γκουέχι), Άντερσεν, Ρίτσαρντς, Μίτσελ, Μουνιόθ, Χιους (68΄Ρίντεβαλντ), Γουάρτον, Ολίσε (85΄Σλουπ), Έζε (85΄Αγιού), Ματετά (68΄Έντουαρντ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Ουάν Μπισάκα, Κασεμίρο, Έβανς, Νταλότ, Μαϊνού, Έρικσεν, Άντονι (60΄Άμραμπατ), Μάουντ (80΄Ντιαλό), Γκαρνάτσο, Χόιλουντ (80΄Γουίτλι)

Subscribe

Related articles

«Δρακόντεια μέτρα»: Η φράση των ημερών – Πώς προέκυψε

Είναι αναμφισβήτητα η φράση των ημερών με αφορμή τον...

Η ανάρτηση του Σιμόες για τη μάχη του τίτλου: «Πιστεύω»

Με ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο άλλοτε...

Η ευρωπαϊκή… σύνοδος κορυφής του Γκαγιέγο στην Ευρώπη

Ο Νταβίδ Γκαγιέγο, προπονητής του ΑΠΟΕΛ, έχει αναλάβει...