Αυτά μόνο ο Θρύλος: Τα 6 ευρωπαϊκά που διεκδικεί ο Ολυμπιακός!

Ο μεγαλύτερος πολυ-αθλητικός σύλλογος του πλανήτη γράφει ιστορία! Αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός, δεν έχει προηγούμενο. Όσο και αν ψάξετε, δύσκολα θα βρείτε να έχει γίνει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν!

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία. Αλλά έξι ευρωπαϊκά διεκδικεί ο Θρύλος σε 4 διαφορετικά αθλήματα! Απίστευτο κι όμως… Ολυμπιακό! Έχουμε φτάσει 19 Απρίλη, με την ελληνική ομάδα να βρίσκεται μπροστά σε μία πρωτόγνωρη συνθήκη. Πρωτόγνωρη για τον οποιονδήποτε σύλλογο στον πλανήτη!

  • Διαβάστε επίσης: Τρέλανε την Ευρώπη ο Ολυμπιακός – Πότε είναι οι δύο ημιτελικοί με την Άστον Βίλα

Ημιτελικά Europa Conference League, αντίπαλος η Άστον Βίλα. Play offs Euroleague, αντίπαλος η Μπαρτσελόνα. Προημιτελικοί όμιλοι Champions League πόλο ανδρών και 2η θέση με ρεκόρ 2-1 μέχρι στιγμής! Ημιτελικός Final Four Champions League πόλο γυναικών, αντίπαλος η ισπανική Ματαρό. Και φυσικά, τα «χρυσά» παιδιά της Κ-19 του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού: Ημιτελικός Final Four Youth League, αντίπαλος σήμερα (19/4, 15:00) η Ναντ!

Οι δυο κούπες στο ποδόσφαιρο

Ο Ολυμπιακός είναι μαζί με τη Μίλαν οι μοναδικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που αυτή την εποχή διεκδικούν δύο ευρωπαϊκά τρόπαια. Οι Ερυθρόλευκοι είναι στους ημιτελικούς του Europa Conference League (2-9/5) εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την Άστον Βίλα για μια θέση στον τελικό της «Opap Arena». Και είναι με την Κ-19 ομάδα τους ήδη στο Final Four του Youth League- της διοργάνωσης που αντιστοιχεί στο Champions league των πιτσιρικάδων-. Εκεί, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα Παρασκευή (19/4, 15:00) στον πρώτο ημιτελικό την Ναντ και ενδεχόμενη πρόκριση τον στέλνει στον τελικό 3 μέρες αργότερα απέναντι στον νικητή του ζευγαριού Πόρτο-Μίλαν.

Η Euroleague

Στο μπάσκετ οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στα playoffs της Euroleague. Εκεί θα αγωνιστούν με μειονέκτημα έδρας κόντρα στην Μπαρτσελόνα, για μια θέση στο final four του Βερολίνου: Στο τρίτο σερί final four, εάν και εφόσον καταφέρουν να φτάσουν. Πρόπερσι στο Βελιγράδι έχασαν τον ημιτελικό στο σουτ (Μίσιτς). Πέρσι στο Κάουνας τον τελικό από το… μανταρίνι του Γιούλ στο φινάλε. Μήπως ήρθε η ώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη στο Βερολίνο; Η σειρά ξεκινάει στη Βαρκελώνη την ερχόμενη Τετάρτη (24/4, 22:00).

Πόλο Χ2

Την ευκαιρία να κατακτήσουν ευρωπαϊκά τρόπαια θα έχουν και οι ομάδες πόλο του πειραϊκού συλλόγου. Η ανδρική ομάδα πριν από λίγες ημέρες νίκησε με 13-12 εκτός έδρας την Μπρέσια, για την 3η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και έστειλε ηχηρό «μήνυμα», δείχνοντας ικανή για μεγάλα πράγματα (2-1 ρεκόρ και 2η θέση αυτή τη στιγμή)!

Μια νίκη που έφερε τον Ολυμπιακό ακόμα πιο κοντά στο Final 4 του Champions League. Στις 23/4 (18:00) οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τη Φερεντσβάρος στο Παπαστράτειο, για την 4η αγωνιστική των ομίλων και στη συνέχεια (3/5) την Μπαρτσελονέτα στην Ισπανία (5η αγωνιστική) και τέλος την Μπρέσια στον Πειραιά (14/5).

Στο Final-4 του Champions League βρίσκεται ήδη η γυναικεία ομάδα πόλο του πειραϊκού συλλόγου. Οι Ερυθρόλευκες έκαναν το 6Χ6 στους ομίλους πηγαίνουν στην τελική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Αύριο Σάββατο (20/4, 15:00) ο Ολυμπιακός δίνει ραντεβού με την ιστορία. Στον ημιτελικό της Βαρκελώνης. Με αντίπαλο τη Ματαρό. Και ευχής έργων η πρόκριση στον τελικό της Κυριακής (21/4, 17:00) κόντρα σε μία εκ των Σαντ Άντριου ή Σαμπαντέλ.

Χάντμπολ

Στο χάντμπολ ο Ολυμπιακός απέκλεισε τη σλοβένικη Κρκα με δύο νίκες και πέρασε στα ημιτελικά του EHF European Cup. Εκεί θα αντιμετωπίσει την ουγγρική Φερεντσβάρος για μία θέση στον μεγάλο τελικό!

Η Μεγάλη Πέμπτη του Ολυμπιακού: Οι σπουδαίες «μάχες» με Μπαρτσελόνα και Άστον Βίλα

Αύριο Σάββατο (20/4, 15:00) είναι ο ημιτελικός στη Βουδαπέστη, για τον ιστορικό πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup!

Γράψτε το σχόλιο σας

Subscribe

Related articles

Ο «τίγρης» το θέλει περισσότερο από όλους

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Άντρος Καραπατάκης, βρίσκεται στην...

Συναντήσεις σε εξέλιξη και Πάσχα στα… τηλέφωνα στην Ανόρθωση

 Μπορεί σήμερα να είναι αργία αλλά στην Ανόρθωση...

«Αβέβαιο το μέλλον του Κάστανου στη Σαλερνιτάνα»

Σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα «tuttosalernitana» το μέλλον...

Ούγκο Μάρτινς: «Το βραβείο ανήκει σε πολλούς από μας»

Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ομόνοιας Αραδίππου Ούγκο Μαρτίνς...

Μήνυμα εμπιστοσύνης Άρη σε Σπιλέφσκι

Με δημοσίευσή του στα Social Media,ο Άρης Λεμεσού...

«Ταξίδι στο χρόνο στην Αραδίππου»

Αραδίππου. Το σπίτι του μυθικού βασιλιά Αράδιππου/ Ράδιππου....

Παραμένει στον πάγκο της ΠΑΕΕΚ μέχρι το 2025 ο Βασίλης Βούζας!

ΠΑΕΕΚ Κερύνειας και Βασίλης Βούζας συνεχίζουν για έναν...

Η ξεχωριστή μέρα για τα ιδανικά του ΑΣΟΛ και το καλό μομέντουμ Ομόνοιας ενόψει διακοπής

Εργατική Πρωτομαγιά σήμερα επιτρέψτε μας να ξεκινήσουμε λίγο...