Όταν παθαίνουν πλάκα με τα «πιτσιρίκια» του Θρύλου Φίγκο, Μιγιάτοβιτς, Βιειρά, Λάουντρουπ!

Πρωταθλητές Ευρώπης λοιπόν τα «τρομερά μωρά» του Ολυμπιακού. Νέοι από «χρυσάφι», ποδοσφαιριστές έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Στα χέρια του Ολυμπιακού μια τεράστια ευκαιρία. Να στηρίξει τα παιδιά του και να πάει ένα βήμα παρακάτω. Ο Ολυμπιακός του Συλλαϊδόπουλου που τρέλανε την Ευρώπη «σαρώνοντας» στο διάβα του μεγαθήρια της Γηραιάς Ηπείρου έως την ισοπεδωτική επικράτηση επί της Μίλαν στον τελικό του Youth League κατακτώντας το αήττητος, βάλθηκε να… τρελάνει και κάποιους από τους κορυφαίους του είδους.

Top-class ποδοσφαιριστές στην εποχή τους, ονόματα «βαριά» με μεγάλη ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που βρέθηκαν στις εξέδρες του «Κολοβρέ» και είδαν από κοντά την ερυθρόλευκη αρμάδα.

Λουίς Φίγκο, Πέτρ Τσεχ, Ολιβερ Μπίρχοφ, Μάικλ Λάουντρουπ, Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς, Ερίκ Αμπιντάλ, Πατρίκ Βιεϊρά, Χουάν Μάτα, Χένρικ Λάρσεν, Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ, μια 10αδα κορυφαίων βετεράνων ποδοσφαιριστών που μαζί με τους προπονητές Ράφα Μπενίτεθ και Ρομπέρτο Μαρτίνεθ και όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΟΥΕΦΑ παρακολούθησαν τον μεγάλο τελικό. Και δεν μπόρεσαν να κρύψουν τον θαυμασμό τους για τα παιδιά του Ολυμπιακού.

Το κατέβασμα του Μπάμπη Κωστούλα σε μια βαθιά μπαλιά από την άμυνα προς την επίθεση ήταν τόσο εντυπωσιακό και άψογο που έκανε ακόμη και τον Φίγκο με την παρέα του να εκφραστούν με ένα συνεχόμενο «οοοο» όπως και όλοι στις εξέδρες του γηπέδου. Οι σταρ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που δεν μπόρεσαν να μην χειροκροτήσουν θερμά στην επέλαση του Παπακανέλλου και το άψογο τελείωμα για το 2-0 και να μην βγάλουν κραυγές ενθουσιασμού στο μαγικό γκολ του Μπακούλα με ανάποδο ψαλιδάκι για το 3-0.

«Μαγεμένοι» από το σύνολο της ομάδας, από τον τρόπο παιχνιδιού, το αστείρευτο ταλέντο αλλά και απίστευτη ωριμότητα της ομάδας για την ηλικία των παιδιών, οι επίσημοι προσκεκλημένοι του τελικού με σπουδαία καριέρα στην εποχή τους δεν σταμάτησαν να μοιράζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους της ομάδας. Τον Βαγγέλη Μαρινάκη που περήφανος από τις εξέδρες, όρθιος στην ίδια θέση που ήταν και στον ημιτελικό, καμάρωνε τα δικά μας παιδιά να σηκώνουν ψηλά την ελληνική σημαία και να οδηγούν τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης.

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία»

Με το μέλλον για αυτά τα παιδιά να είναι λαμπρό μπροστά τους έχοντας κατακτήσει την Ευρώπη και έχοντας κάνει κορυφαίους του είδους αλλά και κορυφαίους συλλόγους να ασχολούνται ήδη μαζί τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Subscribe

Related articles

Χαμένη ευκαιρία για τη Λούτον που… βυθίζεται

Η Λούτον έπαιξε μια από τις τελευταίες ζαριές...

Νίκη με άρωμα.. Ευρώπης για τη Λανς

Η Λανς επιβλήθηκε με 2-0 απέναντι στη Λοριάν...

MVP των Game 4 των play off o Σλούκας

O Kώστας Σλούκας ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης στα...

Η Χόφενχαϊμ έκοψε τη φόρα της Λειψίας στο 90+1΄

Η Λειψία κρατούσε το τρίποντο στα χέρια της...