Το σταθερό σχέδιο του Μάντζιου στα ντέρμπι και οι τρεις κεντρικοί χαφ

Το πρόσφατο παρελθόν προσφέρει ξεκάθαρη ιδέα περί του τρόπου προσέγγισης αγώνων σαν αυτόν (3/4, 19:00) με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» καθώς ο Άκης Μάντζιος προτιμά διάταξη με τρεις κεντρικούς μέσους, αυτό έκανε τουλάχιστον στα εννιά από τα έντεκα αντίστοιχα παιχνίδια που προηγήθηκαν…

  • Η 11αδα απέναντι στον Ολυμπιακό θα έχει αλλαγές

Το βασικό πρόβλημα για τον έμπειρο τεχνικό έχει να κάνει με την κατάσταση του Φραν Βέλεθ ο οποίος αποκλείστηκε από την αποστολή του πρόσφατου αγώνα με τη Λαμία, δεδομένης όμως της μυϊκής ευπάθειας που διαχειρίζεται χρόνια τώρα, είναι εξαιρετικά πιθανό να προστατευτεί και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Καθώς ο Ζαν Ζουλ έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και παράλληλα υπάρχουν οι λύσεις των Μπίργκερ Βερστράτε, Νέβεν Τζούρασεκ, προφανώς υπάρχει η δυνατότητα διαχείρισης πιθανής απουσίας του Ισπανού μέσου. Και το τελευταίο έχει την αξία του καθώς σε παιχνίδια σαν αυτό με τον Ολυμπιακό, ο Άκης Μάντζιος προτιμά σχήματα με τρεις κεντρικούς μέσους.

Αν ανατρέξει κανείς στο πρόσφατο παρελθόν θα διαπιστώσει μάλιστα ότι αυτό έκανε στα εννιά από τα συνολικά έντεκα παιχνίδια σε Stoiximan Superleague και Κύπελλο Ελλάδας Betsson. Δεν το έκανε στον αγώνα του πρώτου γύρου της κανονικής διάρκειας με τον Ολυμπιακό καθώς εκεί ο Άρης παρατάχθηκε με δύο αμυντικούς χαφ (Βερστράτε, Νταρίντα) μεταφέροντας τον Σάπι Σουλεϊμάνοφ σε ρόλο δεκαριού. Με εξαίρεση τα πρώτα είκοσι λεπτά, το σχήμα ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις και η… ζημιά έγινε όταν τέθηκε σε εφαρμογή η διαδικασία φρεσκαρίσματος της ομάδας. Η δεύτερη φορά ήταν στον εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα όπου εκεί επέλεξε δύο «καθαρούς» αμυντικούς χαφ (Βερστράτε, Ζουλ) και τον Γιάννη Φετφατζίδη σε ρόλο 10αριου.

Ο Νταρίντα

Εστιάζοντας στα υπόλοιπα παιχνίδια, η τριάδα που τιμά ο Άκης Μάντζιος είναι αυτή των Ζουλ-Τζούρασεκ-Νταρίντα καθώς αυτή χρησιμοποίησε τέσσερις φορές εκτιμώντας ότι του προσφέρει τρεξίματα στον άξονα, αμυντική ισορροπία και κυκλοφορία μπάλας. Σε κάποιες περιπτώσεις η τριάδα στον άξονα είχε χαρακτήρα αναγκαιότητας, σαν δηλαδή τον αγώνα του Κυπέλλου με την ΑΕΚ όπου οι απουσίες των Βέλεθ, Ζουλ έδωσαν φανέλα βασικού στον Σέικ Ντουκουρέ, το ίδιο είχε γίνει και στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Η 11αδα απέναντι στον Ολυμπιακό θα έχει αλλαγές

Τούτο είναι προφανές λόγω των πειραματισμών που προηγήθηκαν στον αγώνα με τη Λαμία καθώς επίσης και γιατί ο Άκης Μάντζιος θα επιδιώξει τη χρησιμοποίηση παικτών με μεγαλύτερη συνέπεια στο αμυντικό κομμάτι. Για παράδειγμα, εκτός απροόπτου ο Μάρτιν Μοντόγια θα επιστρέψει στο αριστερό άκρο της άμυνας δίχως όμως να προβλέπεται άλλη αλλαγή στη συγκεκριμένη γραμμή. Το σενάριο της συνύπαρξης των Ζουλ, Τζούρασεκ (ή Βερστράτε), Νταρίντα στον άξονα της μεσαίας γραμμής αναδεικνύεται μέσα από το πρόσφατο παρελθόν. Αντιθέτως, υπάρχουν αμφιβολίες για την επιθετική τριάδα καθώς ο Άκης Μάντζιος προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγές, ενδεχομένως να δώσει μερικές ανάσες και στον Λορέν Μορόν στην κορυφή της επίθεσης.

Subscribe

Related articles

To «αντίο» του Τζαβέλλα στην Εθνική Ελλάδας μετά από 15 χρόνια

Ο Γιώργος Τζαβέλλας με ανάρτηση του στο Instagram...

Γερεμέγεφ: «Η έλευση του Κόντη θα φέρει ενέργεια στην ομάδα»

Ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ αναφέρθηκε στη θετική επίδραση που...