Ο παρτενέρ του Κάρμο στον Ολυμπιακό, με την…ίντριγκα Άμπι για Λιβάι! | Blog

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για το κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού ενόψει ΑΕΚ.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μεντιλίμπαρ συχνά μας επιφυλάσσει εκπλήξεις για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

Για παράδειγμα κόντρα στον Παναθηναϊκό άφησε στον πάγκο τον Τσικίνιο και είχε βασικό τον Ναβάρο σε ένα καθαρό 4-4-2. Στην Τούμπα εναντίον του ΠΑΟΚ επίσης είχε ξεκινήσει με τον Ναβάρο αντί του Ελ Κααμπί. Στη ρεβάνς με τη Μακάμπι έβαλε τον Τζολάκη αντί του Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Ακόμη και στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Ολυμπιακού, αν θυμάστε, με τη Φέρεντσβαρος στο Καραϊσκάκη, στην αρχική ενδεκάδα ήταν οι Καρβάλιο, Αλεξανδρόπουλος, Μασούρας και όχι οι Τσικίνιο, Όρτα, Ποντένσε-μνημονεύω δε τα πιο σημαντικά και μεγάλα παιχνίδια, καθώς στα υπόλοιπα (με Αστέρα, Παναιτωλικό και Βόλο) οι εκπλήξεις στις επιλογές ήταν πολύ περισσότερες και μεγαλύτερες, όμως εκεί μπορεί κάποιος να πει ότι οφείλονταν πρωτίστως στις ανάγκες ενός πιο εκτεταμένου ροτέισον.

Ένα καλό ερώτημα λοιπόν: σκέφτεται κάποια έκπληξη ο Μεντιλίμπαρ κι ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ, την στιγμή που όλοι περιμένουμε να βάλει την ενδεκάδα του 6-1 επί της Μακάμπι, με μοναδική αλλαγή, κι αυτή εάν, τον Πασχαλάκη αντί του Τζολάκη; Κι αν ναι, ποια μπορεί να είναι αυτή; Μήπως ο Ναβάρο ξανά, με το σκεπτικό ότι ο Ελ Κααμπί γύρισε τελευταίος από τους διεθνείς; Θεωρητικά η απάντηση είναι αρνητική, υπό την έννοια ότι ο Μαροκινός έχει σκοράρει 13 γκολ στα 10 τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού και στράικερ με τέτοια ρέντα πάρα πολύ δύσκολα τον αφήνεις πάγκο.

Πάντα στη θεωρία, θα μπορούσε ο προπονητής να αλλάξει τον δεξιό στόπερ και να βάλει αντί του Ρέτσου τον Μπιανκόν-ο Γάλλος άλλωστε ήταν βασικός και στα δύο ντέρμπι, με τον ΠΑΟΚ και με τον Παναθηναϊκό, έστω με την υποσημείωση ότι στο δεύτερο ήταν τιμωρημένος ο Ρέτσος. O δε Μπιανκόν ήταν βασικός και στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Κάρμο

Ίντριγκα: ο Νέλσον Άμπι μπορεί να ήταν μία κίνηση έκπληξη! Ο νεαρός Άγγλος, που διέπρεψε στα παιχνίδια της Κ20 της Εθνικής του τώρα στη διακοπή, θα ήταν ίσως μία ενδιαφέρουσα επιλογή, πάνω στον Λιβάι, εναλλάξ με τον Κάρμο! Γιατί ο Άμπι είναι ο πιο ταχύς στόπερ του Ολυμπιακού, αλλά και αρκετά αλτικός παρότι όχι πολύ ψηλός. Με το ρίσκο, βέβαια, ότι έχει παίξει μόλις μία φορά με τα «ερυθρόλευκα» κι αυτή κόντρα στον Βόλο των 10 παικτών από το 5ο λεπτό, μέσα στο Φάληρο. Συν το ότι δεν είναι το πιο…απλό πράγμα να παίζει μία ομάδα με δύο αριστεροπόδαρους σέντερ μπακ, ε;

Ρεαλιστικά, νομίζω ότι ο Ρέτσος θα παίξει. Κι αν όχι ο Ρέτσος, ο Μπιανκόν. Αυτό λέει η λογική. Υπό την έννοια ότι ένας προπονητής δεν θέλει να αλλάζει συχνά το κεντρικό του αμυντικό δίδυμο, αφού όλοι ξέρουμε ότι οι στόπερ είναι οι πρώτοι παίκτες που χρειάζονται χημεία. Στον δε Ολυμπιακό ήδη αλλάζουν συχνά οι στόπερ, καθώς υπάρχει και η μη δυνατότητα συμμετοχής στην Ευρώπη των Μπιανκόν, Άμπι, Βέζο.

Μπιανκόν

Όπως κι αν έχει, για τον Ολυμπιακό θα είναι σημαντικό να βγάλει μία καλή δυναμική στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού του στη Φιλαδέλφεια. Εξάλλου, και οι νίκες με τον Μεντιλίμπαρ έχουν έρθει όταν η ομάδα κράτησε το μηδέν (με Φέρεντσβαρος 1-0 κι 1-0 και Βόλο 3-0) η, δέχθηκε μάξιμουμ ένα γκολ (ΠΑΟΚ 4-1, Μακάμπι 6-1, Αστέρας 2-1, Παναιτωλικός 2-1)…

Άσχετο: Ακόμη το φυσάνε και δεν κρυώνει οι μικροί της Μπάγερν το χουνέρι που τους έκανε η Κ19 του Ολυμπιακού στο Μόναχο τις προάλλες για το Γιουθ Λιγκ. Ο Μαξιμίλιαν Χένκινγ, βασική μονάδα της Μπάγερν και παγκόσμιος πρωταθλητής με την Κ17 της Γερμανίας, δήλωσε τις προάλλες απογοητευμένος: «Είμαστε προσβεβλημένοι. Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί σε εμάς. Μας πονάει γιατί ξέρουμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε παιχνίδια σαν αυτό».

Η φωτογραφία της ημέρας:

Ο Σολμπάκεν ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση από τις μεταγραφές του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι. Αποκτήθηκε υποτίθεται για να είναι στην πρώτη τριάδα των εξτρέμ και παρότι έπαιξε σε οκτώ παιχνίδια ήταν σαν να μην τον είδαμε ποτέ!

Σολμπάκεν

Ο Ολυμπιακός τον χειμώνα τον γύρισε άρον άρον πίσω στη Ρόμα, διακόπτοντας τον δανεισμό του, με την ιταλική ομάδα να τον «φορτώνει» στην ιαπωνική Ουράβα Ντάϊμοντς. Απογοήτευση ακόμη κι εκεί! Έχουν περάσει δύο και πλέον μήνες από τη μεταγραφή του και δεν έχει παίξει ούτε ένα λεπτό, παραπονούμενος συνεχώς για ενοχλήσεις. Οι Ιάπωνες κι αυτοί θα τον επιστρέψουν πίσω κι η μοναδική επιλογή της Ρόμα μοιάζει να τον στείλει πίσω στη Νορβηγία…

Και για το τέλος ένα για τους τρεις πρώην της Γρανάδα στον Ολυμπιακό: Ελ Αράμπι, Φραν Ρίκο (βοηθός Μεντιλίμπαρ), Κίνι

Qué nostalgia. Tres tipos estupendos con los que hemos hablado y cuentan cosas interesantes. Escribe @JICejudo. https://t.co/Azm1XfNaBI

— Rafael Lamelas IDEAL (@RafaelLamelasjr) March 28, 2024

Subscribe

Related articles

Γιοκουμπάιτις: «Πήραμε το μάθημά μας- Πολύ σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»

Η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-69 στο Game...

«Νέα προσπάθεια της Γκρέμιο για Ελίασον το καλοκαίρι»

Σύμφωνα με δημοσίευμα από την Βραζιλία, η Γκρέμιο...

Αγώνας δρόμου για τη σωτηρία της Ανόρθωσης

Ένας κοινός στόχος συνδέει αυτή την στιγμή τον...

Δημόσια Συγνώμη στον Vladimir Ivić

Με την παρούσα αναφερόμαστε στο άρθρο του Νίκου...

Για τον πιτσιρικά ρε γαμώτο…

Είναι η στιγμή που πια το ματς έχει χαθεί...