Ο Παναθηναϊκός δεν είναι στο +2 από τον Ολυμπιακό, αλλά στο +3

Το επιπλέον κέρδος του Παναθηναϊκού από τον θρίαμβο στο «Καραϊσκάκη» επί του Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μία τεράστια νίκη με 3-1 και μάλιστα με ανατροπή κόντρα Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην πρεμιέρα των Play Off της Stoiximan Superleague κάνοντας μία δυνατή εκκίνηση στην τελική κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, στην οποία είχε μείνει λίγο πιο πίσω από τους άλλους τέσσερις διεκδικητές με τις γκέλες που έκανε στις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας.

Με τη νίκη αυτή που έκαναν οι «πράσινοι» κατόρθωσαν να προσπεράσουν τους «ερυθρολεύκους» και να ανέβουν στην τρίτη θέση με 59 βαθμούς αφήνοντας τους Πειραιώτες στην τέταρτη με 57 και δημιουργώντας μεταξύ τους μία διαφορά δύο βαθμών.

  • To καλύτερο ντέρμπι, η αμυντική προσήλωση, το τρίτο γκολ και δύο αφανείς ήρωες του Παναθηναϊκού

Αυτό όμως δεν ήταν το μόνο κέρδος από το αποτέλεσμα αυτό. Βλέπετε με τη νίκη αυτή ο Παναθηναϊκός απέσπασε ένα μεγαλύτερο πλεονέκτημα κόντρα στον Ολυμπιακό απ’ ότι δείχνει η μεταξύ τους διαφορά που υπάρχει στην βαθμολογία κι αυτό επειδή έφτασε τις τρεις νίκες στο πρωτάθλημα εναντίον του σε ισάριθμους αγώνες.

Οι «πράσινοι» πήραν στα χαρτιά το ντέρμπι που έγινε στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην κανονική διάρκεια λόγω του περιστατικού με την κροτίδα στον Χουάνκαρ, κέρδισαν στην Λεωφόρο με 2-0 στην κανονική διάρκεια και επικράτησαν και με 3-1 την Κυριακή. Κάπως έτσι έφτασαν τους εννέα βαθμούς σε τρεις αγώνες κόντρα στους Πειραιώτες ενώ απομένει ακόμη ένα μεταξύ τους παιχνίδι στα Play Off στην Λεωφόρο.

  • Παναθηναϊκός: Τα «δώρα» του Μεντιλίμπαρ, η πίστη του Τερίμ και το φαινόμενο «Ιωαννίδης»

Με τον τρόπο αυτό, ο Παναθηναϊκός μπόρεσε ουσιαστικά να καπαρώσει και την ισοβαθμία απέναντι στον Ολυμπιακό, αφού σύμφωνα με το επίσημο σάιτ της Superleague, το πρώτο κριτήριο στην ισοβαθμία μεταξύ των ομάδων των Play Off είναι οι βαθμοί που συγκέντρωσαν στους μεταξύ τους αγώνες, προσμετρώντας και τους αγώνες της κανονικής διάρκειας.

Επί της ουσίας τώρα οι «πράσινοι» θα κουβαλούν ένα μόνιμο +1 απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό τους», αφού εκείνος θα πρέπει για να βρεθεί μπροστά τους να έχει πάντα όσους βαθμούς έχουν εκείνοι κι έναν παραπάνω.

  • O ταπεινός… σταρ Μπερνάρντ που έφτασε από την αμφισβήτηση στην δόξα

Αυτή τη στιγμή, λόγω και της περιρρέουσας ατμόσφαιρας που επικρατεί μετά το αποτέλεσμα του ντέρμπι, ίσως φαίνεται σε πολλούς να μην έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, ωστόσο είναι κάτι που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της διαδικασίας των Play Off του πρωταθλήματος.

Subscribe

Related articles

Καρεμπέ: «Αποστολή εξετελέσθη και τώρα ραντεβού στον τελικό»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ κάνει το μίνι απολογισμό της...

Ο αντί-Πίριτς, ο Αλάγμπε, ο Καμπρέρα και οι ανανεώσεις στην ΑΕΚ Λάρνακας

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός έχει ξεκινήσει για τα καλά...

Ο Γιόβετιτς άλλαξε όλο το ματς για τον Ολυμπιακό

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είδε τον Ολυμπιακό να δέχεται...

Οι ημερομηνίες της παρθενικής ευρωπαϊκής προσπάθειας της Πάφου

Ιστορικά παιχνίδια θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει...

Ο Τάισον σκόραρε και θύμησε… Πρίγιοβιτς

Η τρομερή σύμπτωση στο γκολ του Τάισον που...