Ο ηγέτης Άμραμπατ και το φοβερό ρεκόρ της ΑΕΚ στο ‘Βικελίδης’

-

Η ΑΕΚ πέρασε από το Βικελίδης και πηγαίνει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια, που εξελίχθηκε σε ματς της χρονιάς, ούσα στην πρώτη θέση. Η Ένωση ποδοπάτησε τα καρέ του Άρη με επίδοση ρεκόρ από το 2019, με κορυφαίο τον Άμραμπατ που επίσης είχε κι αυτός ένα ρεκόρ πέραν του ότι έκρινε το ντέρμπι.

Η ΑΕΚ έκανε τη δουλειά της κόντρα στον Άρη επικρατώντας με 2-1 στο Κλεάνθης Βικελίδης και πλέον πηγαίνει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena την Τετάρτη ούσα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η Ένωση μπήκε κάπως νωθρά στο πρώτο μέρος και το πλήρωσε προς το φινάλε, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Λορέν Μορόν προς το φινάλε του πρώτου μέρους, ωστόσο στο δεύτερο 45λεπτο ήταν καταιγιστική και έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της σε αυτό το χρονικό διάστημα για να πάρει το τρίποντο, λυγίζοντας τον εξαιρετικό Λευτέρη Χουτεσιώτη με τα γκολ των Σιντιμπέ και Άμραμπατ.

Κορυφαίος της ΑΕΚ δίχως αμφιβολία ο Νορντίν Άμραμπατ, όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε και ολοκλήρωσε την ανατροπή αλλά για τη συνολική του παρουσία και το ρεκόρ που έκανε σε δημιουργία. Κι όλα αυτά σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό και ιστορικό παιχνίδι για την πορεία του στην Ένωση, καθώς συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με τα κιτρινόμαυρα.

Το ρεκόρ πενταετίας της ΑΕΚ κι ο Άμραμπατ που δημιούργησε όσο κανείς άλλος

Η επιθετική γραμμή της ΑΕΚ ήταν περίπου στην ίδια ευθεία, όπως βλέπουμε και στο γράφημα της Opta Stats/Perform. Ο Πόνσε (14) αναγκάστηκε να γυρίσει λίγο πιο πίσω και ήταν περίπου στο ίδιο ύψος με τον Άμραμπατ (5), ενώ οι Τσούμπερ (10) και Ελίασον (19) ήταν ελαφρώς πιο πίσω τους στην ίδια ευθεία, ο πρώτος στον άξονα και ο δεύτερος στην αριστερή πτέρυγα.

Ο ηγέτης Άμραμπατ και το φοβερό ρεκόρ της ΑΕΚ στο
Το δίκτυο μεταβιβάσεων της ΑΕΚ κόντρα στον Άρη

Αυτό συνέβη γιατί η ΑΕΚ πίεσε ασφυχτικά στο δεύτερο μέρος για να κάνει την ανατροπή και να σκοράρει. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της πίεσης είναι να ολοκληρώσει το ματς έχοντας 58 ενέργειες στην περιοχή του Χουτεσιώτη, μια επίδοση που αποτελεί ρεκόρ από το 2019, όταν η Opta άρχισε να καλύπτει τη Super League.

Τις 38 από τις 58 ενέργειες οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα τις έκαναν στο δεύτερο 45λεπτο, το οποίο αποτελεί ρεκόρ στο φετινό πρωτάθλημα για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Μέσα από το “κουτί” είχε τις περισσότερες από τις 17 τελικές στο δεύτερο μέρος, αλλά και τα δύο γκολ που σκόραραν οι Σιντιμπέ και Άμραμπατ.

Ο ηγέτης Άμραμπατ και το φοβερό ρεκόρ της ΑΕΚ στο
Οι ενέργειες του Άμραμπατ στο παιχνίδι με τον Άρη

Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός έμεινε στο ματς για 87 λεπτά και ολοκλήρωσε το ματς με 72 ενέργειες με την μπάλα. Μάλιστα οι 13 έγιναν στην περιοχή του Χουτεσιώτη, όντας ο παίκτης που έκανε τις περισσότερες ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή.

Μόνο ο Λιβάι Γκαρσία (στην OPAP Arena με την Κηφισιά) και ο Φαν Βέερτ (με τον Πανσερραϊκό στην OPAP Arena) από πλευράς ΑΕΚ είχαν περισσότερες σε ένα ματς (συνολικά 14 αμφότεροι).

Εκτός από το γκολ ο Άμραμπατ συνείσφερε και στη δημιουργία εκτός από το σκοράρισμα, έχοντας 9 key passes. Η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί ρεκόρ στη φετινή Stoiximan Super League, καθώς μέχρι πρότινος το ρεκόρ κατείχε ο Χουάνπι του Παναιτωλικού με οκτώ. Μαζί με τις εννέα key passes είχε και τρεις τελικές και έτσι ήταν “μέσα” στις 12 από τις 28.

Ο 37χρονος ολοκλήρωσε το ματς με 19/29 εύστοχες πάσες και τέσσερις ανακτήσεις κατοχής, συνθέτοντας έτσι την κορυφαία του εμφάνιση στη σεζόν μακράν της δεύτερης.

Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός δείχνει ότι ο χρόνος δεν τον αγγίζει και μαζί με τον Ελίασον, που κάνει τρομερή χρονιά φέτος, αποτελεί πάντα μια αξιόπιστη επιλογή για τις πτέρυγες και γι’ αυτό άλλωστε παρά την ηλικία του δεν αποκλείεται να συνεχίσει και του χρόνου στην ΑΕΚ.

Προέχουν όμως τα τέσσερα ματς που έχει να δώσει η ΑΕΚ για να πάρει τον τίτλο, όπως δήλωσε και ο ίδιος. Και σε αυτά η Ένωση θα χρειαστεί ανάλογες εμφανίσεις από τον Άμραμπατ.

Subscribe

Related articles

Χαμένη ευκαιρία για τη Λούτον που… βυθίζεται

Η Λούτον έπαιξε μια από τις τελευταίες ζαριές...

Νίκη με άρωμα.. Ευρώπης για τη Λανς

Η Λανς επιβλήθηκε με 2-0 απέναντι στη Λοριάν...

MVP των Game 4 των play off o Σλούκας

O Kώστας Σλούκας ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης στα...

Η Χόφενχαϊμ έκοψε τη φόρα της Λειψίας στο 90+1΄

Η Λειψία κρατούσε το τρίποντο στα χέρια της...