Οι πολυπρωταθλητές και οι πρωτάρηδες!

Με πέντε χρόνια μακριά από το πρωτάθλημα, ο ΑΠΟΕΛ έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφή, έχοντας ένα «μείγμα» ποδοσφαιριστών με εμπειρία σε τίτλους αλλά και… πρωτάρηδες.

Η ανταπόκριση των οπαδών του ΑΠΟΕΛ στην πώληση των εισιτηρίων για τον επικείμενο τελικό με την ΑΕΚ, όπου εξαντλήθηκαν σε επτά ώρες, επιβεβαιώνει την έντονη δίψα τους για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος. Έχοντας μείνει πέντε χρόνια χωρίς τίτλο, η προσδοκία των φιλάθλων να δουν την ομάδα στην κορυφή είναι πιο έντονη από ποτέ.

Ο προπονητής Ρικάρντο Σα Πίντο καθώς και παίκτες όπως οι Μπέλετς, Ντάλσιο, Βιγιαφάνες,Ζέφτε, Τσεμπάκ, Μαρκίνιος, Δώνης, Σατσιάς, Καραμανώλης, Καττιρτζής, Φαουάζ, Βρόντης, Σιπριάνο και Μαϊόλι, αναζητούν την πρώτη τους πρωταθλητική διάκριση με τα «γαλαζοκίτρινα». Είναι σημαντικό για τους νεότερους παίκτες να αποκτήσουν αυτή την εμπειρία και να ενισχύσουν το βιογραφικό τους με έναν τόσο σημαντικό τίτλο.

Στην αντίπερα όχθη, έμπειροι παίκτες όπως ο Σούσιτς με οκτώ πρωταθλήματα, ο Πέτροβις και ο Εφραίμ με έξι, φέρνουν μαζί τους την πείρα των κατακτήσεων σε διάφορες χώρες. Ο Σούσιτς έχει πανηγυρίσει τίτλους σε Βοσνία, Μολδαβία και Ρουμανία, ενώ ο Πέτροβις έχει κατακτήσει πρωταθλήματα στη Σερβία, Ουκρανία, Πορτογαλία. Ο Εφραίμ, από την πλευρά του, έχει επίσης κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα στην Κύπρο, καθιστώντας τον έναν από τους πλέον επιτυχημένους Κύπριους ποδοσφαιριστές.

Παράλληλα, άλλοι παίκτες όπως ο Ντβάλι με τρία πρωταθλήματα στην Ουγγαρία, ο Γουίλσον με τίτλους σε Κροατία και Πορτογαλία, ο Κβιλιτάια στη Γεωργία και οι Κοσταντίνοφ, Τομανέ με πρωταθλήματα στη Βουλγαρία και Σερβία αντίστοιχα, προσθέτουν πολυπολιτισμικό βάθος και εμπειρία στο ρόστερ. Η παρουσία τους είναι καταλυτική για την ομάδα, καθώς μπορούν να μεταδώσουν τη φλόγα της νίκης και την εμπειρία.

Η τωρινή προσπάθεια της ομάδας να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα είναι ζήτημα ταυτότητας και ανάκτησης της παλιάς της δόξας. Οι φίλαθλοι, ο προπονητής, και οι παίκτες έχουν όλοι το ίδιο όνειρο: να δουν τον ΑΠΟΕΛ να επανέρχεται στην κορυφή.

Subscribe

Related articles

Χρύσης Μιχαήλ: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλους τους αγώνες»

 Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της τελικής φάσης...

Η ανάρτηση της Πάφου για τον τελικό

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ COCA COLA ΠΑΦΟΣ ...

«Δρακόντεια μέτρα»: Η φράση των ημερών – Πώς προέκυψε

Είναι αναμφισβήτητα η φράση των ημερών με αφορμή τον...