Οι πλάγιοι μπακ, ο Γιαννούλης και οι σκέψεις για το ρόλο του Τσιλούλη

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Η ΑΕΚ “φουλάρει” για την τελική μάχη του πρωταθλήματος, παράλληλα όμως δεν σταματά με ηρεμία και με κινήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, να “χτίζεται” για το επόμενο αγωνιστικό βήμα της.

Μια πολύ ενθαρρυντική αλήθεια για τον τρόπο λειτουργίας της ΑΕΚ κατά την τελευταία διετία, μας λέει ότι παρόλο που βρίσκεται για δεύτερη σεζόν απόλυτα ενεργή στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου, δουλεύει μεθοδικά και για το άμεσο αγωνιστικό μέλλον της.

Η ομάδα της επόμενης σεζόν θα έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις από τη φετινή. Αρκετά συμβόλαια εκπνέουν, κάμποσα από αυτά δεν αναμένεται να ανανεωθούν, ενώ από το “διάβασμα” της τρέχουσας σεζόν, προκύπτουν και αποφάσεις για ‘’ανακατασκευές’’ σε συγκεκριμένες θέσεις.

Οι δύο πτέρυγες της ομάδας ταλαιπωρήθηκαν σημαντικά φέτος, είτε από έλλειψη επάρκειας, είτε από τραυματισμούς, τόσο ανασταλτικά όσο και μεσοεπιθετικά. Εξετάζοντας πιο διεξοδικά το αμυντικό κομμάτι -που βέβαια στην ΑΕΚ του Αλμέιδα έχει ανεπτυγμένο επιθετικό ρόλο- οι αλλαγές που έγιναν και θα γίνουν, είναι σημαντικές.

Το όνειρο μιας “τριάδας” με Γιαννούλη

Στο αριστερό άκρο της άμυνας, δεν υπάρχει πλέον ο Μίλαντ Μοχαμάντι, ενώ ο Εσχάν Χατζισαφί θα παραμείνει για επιπλέον μία σεζόν, όπως προβλέπεται από το “+1” στο συμβόλαιό του. Το είπε άλλωστε και ο Αλμέιδα ότι τον θέλει στην ομάδα και ότι τον υπολογίζει ακόμα και ως αριστερό στόπερ.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, ο Σταύρος Πήλιος εδραιώθηκε στην ομάδα. Εμφανίστηκε έτοιμος και συγκεντρωμένος όταν η ΑΕΚ τον είχε απόλυτη ανάγκη και ανταποκρίθηκε σε τέτοιο βαθμό ώστε σήμερα να θεωρείται ένα “κλικ” πιο μπροστά και από τον Χατζισαφί.

Ωστόσο η παραδοχή εντός των τειχών ότι θα πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση, είναι ξεκάθαρη. Το μεγάλο “θέλω” της ΑΕΚ είναι ο Δημήτρης Γιαννούλης. Το ξέρει και ο ίδιος, έχει γίνει συζήτηση μαζί του και οι πληροφορίες λένε ότι σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε, η Ένωση έχει προβάδισμα για να πάρει την υπογραφή του εφόσον δεν βρεθεί τελικά αυτό που ψάχνει στο εξωτερικό.

Ο αντι-Σιντιμπέ και η σκέψη για τον Τσιλούλη

Στη δεξιά πτέρυγα, δεν άλλαξε κάτι κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ο Λάζαρος Ρότα παραμένει η νο. 1 λύση για τη θέση καθώς ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ είχε και πάλι (όπως και πέρυσι) εμφανείς διακυμάνσεις στην απόδοσή του. Το συμβόλαιο του Γάλλου λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και δεν προβλέπεται να ανανεωθεί.

Η παραμονή του Ρότα είναι βέβαιη, όπως και ότι θα δοθεί λίγη παραπάνω εμπιστοσύνη στον 22χρονο Βεντάντ Ραντόνια που έδειξε ετοιμότητα και μπορεί να προσφέρει ασφάλεια στην ομάδα και ξεκούραση στους άλλους ανταγωνιστές της θέσης σε αγώνες που δεν έχουν υψηλό βαθμό επικινδυνότητας.

Η λογική πρεσβεύει ότι θα αποκτηθεί ένας δεξιός μπακ με ισχυρό προφίλ αντί του Σιντιμπέ, ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο Αλμέιδα σκοπεύει να δοκιμάσει τον Σωτήρη Τσιλούλη σε ρόλο μπακ-χαφ, έχοντας διακρίνει την ικανότητά του να ανταποκρίνεται σε όλη την πτέρυγα. Κάτι που παλαιότερα είχε κάνει ο Μπάγεβιτς με τον Χάρη Κοπιτσή και αργότερα με τον Βασίλη Μπορμπόκη.

Αυτή η σκέψη πιθανότατα να σχετίζεται και με τη διάθεση να υπάρξει ακόμα ένα αγωνιστικό σχέδιο από το καλοκαίρι και μετά, με τον προπονητή να δουλεύει επίσης και το “3-5-2” ή παραλλαγές αυτού. Οψόμεθα…

Subscribe

Related articles

Γιοκουμπάιτις: «Πήραμε το μάθημά μας- Πολύ σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»

Η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-69 στο Game...

«Νέα προσπάθεια της Γκρέμιο για Ελίασον το καλοκαίρι»

Σύμφωνα με δημοσίευμα από την Βραζιλία, η Γκρέμιο...

Αγώνας δρόμου για τη σωτηρία της Ανόρθωσης

Ένας κοινός στόχος συνδέει αυτή την στιγμή τον...

Δημόσια Συγνώμη στον Vladimir Ivić

Με την παρούσα αναφερόμαστε στο άρθρο του Νίκου...

Για τον πιτσιρικά ρε γαμώτο…

Είναι η στιγμή που πια το ματς έχει χαθεί...