Οι απίθανες «πτήσεις» του ώριμου Μπέλετς

Ο Βιντ Μπέλετς αποτελεί ένα από τα βασικότερα «γρανάζια» στη μηχανή του Σα Πίντο, καθώς σε κάθε ματς υψώνει ανάστημα και αποδίδει στο μέγιστο βαθμό. Ο γκολκίπερ του ΑΠΟΕΛ είναι ένας εκ των καλύτερων στο πρωτάθλημα και έχοντας πλέον την ωριμότητα, μπορεί να αναδειχθεί σε κορυφαίο.

Για να καταφέρει ο ΑΠΟΕΛ να φτάσει στην υλοποίηση του μεγάλου στόχου που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, χρειάζεται η συμβολή όλων των παικτών. Και αυτών που δεν βγαίνουν ούτε με… αίτηση από την ενδεκάδα και αυτών που αποτελούν δεύτερη ή ακόμα τρίτη επιλογή.

Ο Βιντ Μπέλετς ωστόσο είναι εξ αυτών που χαρακτηρίζονται «κλειδί» στην πορεία και από τις επεμβάσεις του θα εξαρτηθούν πάρα πολλά. Οι αναμετρήσεις στη β’ φάση, θα έχουν υψηλό βαθμό δυσκολίας αφού οι αντίπαλοι απέδειξαν ότι διαθέτουν ικανότατους παίκτες στην επίθεση. Άλλες περισσότερους και άλλες λιγότερους. Και σίγουρα ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας θα κληθεί σε καθοριστικά σημεία των 900 αγωνιστικών λεπτών που απέμειναν να υψώσει ανάστημα, κατεβάζοντας τα ρολά της εστίας του.

Ο Μπέλετς αποτελεί αν όχι τον καλύτερο, έναν εκ των κορυφαίων πορτιέρο του φετινού πρωταθλήματος, μετρώντας αρκετές σωτήριες επεμβάσεις. Και τέτοιες θα πρέπει να πραγματοποιήσει στη συνέχεια ώστε ο ΑΠΟΕΛ να πάρει το μάξιμουμ από κάθε ματς. Έχει καταφέρει να αποσπάσει το βραβείο του Stoiximan Golden Gloves για τη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, δωρίζοντάς το μάλιστα για καλό σκοπό στο σωματείο Charity Idols.

Δεν συμβιβάζεται με το απλό, όπως την απόκρουση ενός σουτ. Φωνάζει συνεχώς στους συμπαίκτες του και εφορμά στους αντιπάλους επιθετικούς, κάνοντας τον κυρίαρχο της μεγάλης περιοχής.

Ο Μπέλετς είχε αποδείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια ότι δεν… μασάει στα δύσκολα. Έχει τεράστια εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του, λατρεύει να πρωταγωνιστεί σε παιχνίδια που η εστία του «βομβαρδίζεται», παραμένοντας πάντοτε ψύχραιμος.

apoel belec

Το στοιχείο που εντυπωσιάζει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο είναι η ωριμότητά του. Χωρίς την περιττή ενέργεια στο παιχνίδι του, και χωρίς υπερβολική αντίδραση, εμπνέει σιγουριά και αυτοπεποίθηση στους συμπαίκτες του.

Στην ομάδα της Λευκωσίας αναγνωρίζουν την προσφορά του διεθνούς τερματοφύλακα και γι’ αυτό άλλωστε ξεκίνησαν τις συζητήσεις για πολυετές συμβόλαιο. Ο Μπέλετς, την ίδια ώρα, δηλώνει απόλυτα συγκεντρωμένος και πανέτοιμος για νέες επιτυχίες.

Στα τελευταία παιχνίδια, μάλιστα, η φλόγα της θέλησης και της πίστης αναβλύζει από το πρόσωπό του μετά από επεμβάσεις του και μεγάλες νίκες του ΑΠΟΕΛ. Παρουσιάζεται πιο παθιασμένος από ποτέ, κάτι που μεταφέρεται και στους συμπαίκτες του.

Subscribe

Related articles

Ο Ποντένσε «ζωγράφισε» σαν τον Ζιοβάνι

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει τον στόχο του, στο...

Απίστευτος οπαδός του ΠΑΟΚ: Έβαψε το όνομα της ομάδας στο αμάξι του

Ένας οπαδός του ΠΑΟΚ βρήκε έναν ιδιαίτερο τρόπο...

Η Τούμπα πάλι ήταν… καζάνι!

Η Τούμπα πήρε... φωτιά από τα χιλιάδες καπνογόνα...

Τζίμας: «Απόψε γιορτάζουμε, αύριο έχω εξετάσεις στο σχολείο. Εχω διαβάσει»!

Ο Στέφανος Τζίμας πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος,...