Οι ‘Έλληνες’ που βλέπουν τα τελικά του Euro 2024

-

Το παζλ των 24 ομάδων του Euro 2024 συμπληρώθηκε στο διάλειμμα του Μαρτίου και οι ομάδες της Stoiximan Super League γνωρίζουν ποιους παίκτες τους δεν θα έχουν διαθέσιμους τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού.

Το βράδυ της Τρίτης (26/03) άλλες τρεις ομάδες έκλεισαν θέση στα τελικά του Euro 2024, το οποίο θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας και συμπλήρωσαν το παζλ των 24 ομάδων.

Εκεί δεν θα βρίσκεται η Εθνική μας καθώς ηττήθηκε από τη Γεωργία στα πέναλτι και έχασε ένα εισιτήριο από το “παράθυρο” των playoffs.

Ωστόσο το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έχει εκπροσώπηση σε αυτό το μεγάλο τουρνουά, καθώς αρκετοί ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Stoiximan Super League θα δώσουν τα “παρών” με τις εθνικές ομάδες της χώρας τους.

Το SPORT24 σάς παρουσιάζει ποιοι ποδοσφαιριστές των ελληνικών ομάδων ενδέχεται να δώσουν το “παρών” στη Γερμανία τον Ιούνιο.

Ο Παναθηναϊκός η ομάδα με τους περισσότετους παίκτες

Το τριφύλλι είναι η ομάδα που αναμένεται να έχει τους περισσότερους ποδοσφαιριστές από κάθε άλλη ελληνική ομάδα στο Euro 2024.

Η σλοβένικη παροικία των Αντράζ Σπόραρ, Άνταμ Τσέριν και Μπένιαμιν Βέρμπιτς αναμένεται να δώσει το “παρών” στα γήπεδα της Γερμανίας, καθώς και οι τρεις είναι τακτικές επιλογές του Ματίας Κεκ.

Σημαντικές πιθανότητες συγκεντρώνουν και οι δύο Σέρβοι των πρασίνων, Φίλιπ Μλαντένοβιτς και Φίλιπ Τζούριτσιτς. Ο πρώτος ήταν στις τελευταίες κλήσεις, ενώ ο δεύτερος έμεινε εκτός προεπιλογής για τα φλικά του Μαρτίου, ωστόσο συμμετείχε κανονικά στα ματς του Νοεμβρίου.

Από εκεί και πέρα, ο Σαμέτ Ακαϊντίν που αποκτήθηκε με δανεισμό από τη Φενέρμπαχτσε ήταν στις κλήσεις της Τουρκίας για τα παιχνίδια του Μαρτίου, ενώ ο Μπαρτολομιέι Ντραγκόφσκι (επίσης παίζει στο τριφύλλι ως δανεικός από τη Σπέτσια) δεν έπαιξε στα προκριματικά, ωστόσο ο Φερνάντο Σάντος τον καλούσε στα προκριματικά χωρίς να του δώσει φανέλα βασικού.

Βέβαια ο Πορτογάλος πρώην προπονητής της Εθνικής μας έχει αποχωρήσει από τον πολωνικό πάγκο και ο Ντραγκόφσκι έκτοτε έμεινε εκτός κλήσεων.

Οι δύο δικέφαλοι ακολουθούν στην κούρσα

Με τον Παναθηναϊκό, δεύτερη σε παίκτες του Euro 2024 μεταξύ των ελληνικών ομάδων αναμένεται να είναι η ΑΕΚ. Η Ένωση έχει τον Ντομαγκόι Βίντα που είναι από τις παλιές καραβάνες της “χρβάτσκα” (έχει φορέσει 104 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο της Κροατίας) και συμπεριλαμβάνεται πάντοτε στις κλήσεις του Ζλάτκο Ντάλιτς.

Μέσω των κιτρινόμαυρων ο Νταμιάν Σιμάνσκι κέρδισε μια θέση στην εθνική Πολωνίας και εκεί βρίσκεται τακτικά από το καλοκαίρι του 2021. Έτσι συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας το καλοκαίρι.

Η τρίτη περίπτωση είναι ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός πριν αγωνιστεί στην Ένωση είχε πραγματοποιήσει την τελευταία του συμμετοχή με τη χώρα του το 2020. Ωστόσο τον περασμένο Οκτώβριο επέστρεψε στις κλήσεις και έπαιξε στον αγώνα με την Ουγγαρία για τα προκριματικά, όπως και στα φιλικά παιχνίδια του Μαρτίου και έτσι βάζει υποψηφιότητα για να αγωνιστεί στο Euro 2024.

Υπάρχει και η περίπτωση του Στίβεν Τσούμπερ, με τον Ελβετό μεσοεπιθετικό να αγωνίζεται για τελευταία φορά με την εθνική τον περασμένο Ιούνιο. Ωστόσο από τότε έμεινε εκτός κλήσεων και οι πιθανότητες να παίξει στο Euro με την Ελβετία δεν είναι με το μέρος του.

Μετά την ΑΕΚ ακολουθεί ο ΠΑΟΚ. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς παίζει τακτικά στη Σερβία και σε σχέση με τους προαναφερθέντες Σέρβους (Τζούριτσιτς, Μλαντένοβιτς, Γκατσίνοβιτς) είναι αυτός που έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να βρεθεί στο σύνολο του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς.

Συμπαίκτης του Σιμάνσκι ενδέχεται να είναι ο Τόμας Κετζιόρα. Ο 29χρονος αμυντικός δεν συμπεριλήφθηκε στις τελευταίες κλήσεις (τελευταία του συμμετοχή ήταν τον περασμένο Οκτώβριο), ωστόσο έχει βάλει υποψηφιότητα για το Euro 2024. Το ίδιο ισχύει και για τον Ντόμινικ Κοτάρσκι.

Ο Κροάτης κίπερ του Δικεφάλου κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική του στο διάλειμμα του Μαρτίου και έκανε το ντεμπούτο την Τρίτη (26/03) στη φιλική νίκη επί της Αιγύπτου. Ο Ζλάτκο Ντάλιτς πήρε μια γεύση από αυτόν και μένει να φανεί αν θα τον καλέσει τελικά και τον Ιούνιο.

Η εκπροσώπηση Ολυμπιακού, Άρη και Παναιτωλικού

Ο Ολυμπιακός με βάση τις συμμετοχές στα προκριματικά του Euro 2024 δεν θα έχει κάποια συμμετοχή παίκτη του στα τελικά της διοργάνωσης, δίχως να αποκλείεται φυσικά να κληθεί κάποιος στα τελικά.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι ο Σαντιάγκο Έσε είναι κάτοχος πολωνικού διαβατηρίου και είναι στα ραντάρ της ομοσπονδίας για τις κλήσεις. Μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει το βάπτισμα του πυρός και μένει να φανεί αν θα γίνει στο Euro 2024.

Από πλευράς Άρη, ο Γιακούμπ Μπράμπετς έχασε τη θέση του στην εθνική Τσεχίας λόγω πειθαρχικού παραπτώματος. Πριν από αυτό ήταν τακτικό μέλος στην ενδεκάδα της Τσεχίας και έτσι είναι υποψήφιος για τα γήπεδα της Γερμανίας.

Τέλος ο Λεβάν Σενγκέλια της Γεωργίας που αποχώρησε με τραυματισμό κόντρα στην Εθνική μας είναι επίσης ένας βασικός υποψήφιος για το Euro 2024, καθώς ο Γουίλι Σανιόλ τον συμπεριέλαβε στις κλήσεις του για τα περισσότερα ματς των προκριματικών.

Subscribe

Related articles

Τα συγχαρητήρια του Απόλλωνα Λεμεσού στις Apollon Ladies για την κατάκτηση του νταμπλ

Μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι «κυανόλευκοι»...

Γιοκουμπάιτις: «Πήραμε το μάθημά μας- Πολύ σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»

Η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-69 στο Game...

«Νέα προσπάθεια της Γκρέμιο για Ελίασον το καλοκαίρι»

Σύμφωνα με δημοσίευμα από την Βραζιλία, η Γκρέμιο...

Αγώνας δρόμου για τη σωτηρία της Ανόρθωσης

Ένας κοινός στόχος συνδέει αυτή την στιγμή τον...