Μπακασέτας και Ιωαννίδης έχουν συμμετοχή στο 46% των «πράσινων» γκολ

Η κοινή… υπογραφή που έβαλαν Μπακασέτας και Ιωαννίδης στο χθεσινό θριαμβευτικό διπλό, η συμμετοχή τους στο 46% των γκολ της ομάδας και τα πρώτα τέρματα που προήλθαν από άμεσή τους συνεργασία.

  • Μπακασέτας και Ιωαννίδης έχουν συνεισφορά στο 46% των γκολ του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε σε υγιεινό… περίπατο το εκτός έδρας παιχνίδι με την Λαμία για την 6η αγωνιστική των Play Off της Stoiximan Superleague, αφού επικράτησε με το εκκωφαντικό 5-0.

Οι «πράσινοι» είχαν ως μπροστάρηδες τους Φώτη Ιωαννίδη και Τάσο Μπακασέτα, με τους δύο παίκτες να έχουν άμεση ή έμμεση συμμετοχή και στα πέντε τέρματα που πέτυχε η ομάδα τους, με τον Έλληνα φορ και τον… διόσκουρό του Έλληνα χαφ να είναι πραγματικά ασταμάτητοι σκοράροντας και δημιουργώντας.

  • Παναθηναϊκός: Το ματς της χρονιάς να γίνει η τρίτη και… φαρμακερή του Τριφυλλιού

Ο 24χρονος επιθετικός ήταν εκείνος που έβγαλε την κάθετη πάσα στον Λημνιό για το σουτ του που πήγε στο δοκάρι και στην συνέχεια ο Βέρμπιτς, παίρνοντας το ριμπάουντ, σκόραρε προ κενής εστίας.

Έπειτα, στο δεύτερο γκολ των «πρασίνων», πήρε την μπάλα από μπαλιά του Μπακασέτα, έκανε μία υπέροχη ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Έλληνα μέσο που σκόραρε για το 0-2.

Για το 0-3 του «τριφυλλιού» ο Μπακασέτας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ιωαννίδης σκόραρε με κεφαλιά. Στο τέταρτο γκολ της ομάδας του Φατίχ Τερίμ, ο Βέρμπιτς έκανε την ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Λημνιό, όμως τα δύο του κόπηκαν από τον Σίντκλεϊ. Η μπάλα από την δεύτερη κόντρα κατέληξε στον Μπακασέτα, που την έστειλε στα δίχτυα του Κοσέλεφ.

Το… κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 61ο λεπτό, όταν ο Μπακασέτας γέμισε προς το αντίπαλο τρίτο του γηπέδου, ο Ιωαννίδης έγινε κάτοχος της μπάλας ισοπεδώνοντας τον Τζανετόπουλο, μπήκε στην περιοχή και τελείωσε υπέροχα την φάση για το 0-5.

Με τη νίκη αυτή και την ήττα του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό, οι «πράσινοι» μπόρεσαν να ξεπεράσουν και τον ΠΑΟΚ και πλέον πάνε την Τετάρτη για έναν πραγματικό τελικό στην «OPAP Arena» κόντρα στην ΑΕΚ έχοντας την ψυχολογία τους στα ύψη.

Για πρώτη φορά επί Φατίχ Τερίμ έφτασαν τις τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, το είχαν καταφέρει και το διάστημα 28/01-14/02, αλλά με δύο ματς Κυπέλλου μέσα. Τελευταία φορά είχαν πετύχει κάτι αντίστοιχο την φετινή σεζόν το διάστημα 08/10-04/11, όταν είχαν κερδίσει κατά σειρά Ατρόμητο εντός, Ολυμπιακός εκτός (στο ντέρμπι με την κροτίδα στον Χουάνκαρ, όπως έχει μείνει πλέον στην ιστορία), Πανσερραϊκό εντός και Λαμία εκτός.

Μπακασέτας και Ιωαννίδης έχουν συνεισφορά στο 46% των γκολ του Παναθηναϊκού

ioannidis_bakasetas_mesa_intime

Οι δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές των «πρασίνων» πραγματικά «ξεσάλωσαν» στον χθεσινό αγώνα απέναντι στην ομάδα της Φθιώτιδας. Από την πρώτη στιγμή της έλευσης του Τάσου Μπακασέτα στην ομάδα τον Γενάρη, όλοι περίμεναν με ενθουσιασμό την στιγμή που θα τον δουν να παίζει μαζί με τον Φώτη Ιωαννίδη. Τόσο λόγω της τρομερής ποιότητας που έχουν ως παίκτες όσο και λόγω των εξαιρετικών σχέσεων που διατηρούν, που πάντα βοηθάει και στην μεταξύ τους χημεία και συνεργασία.

Και φαίνεται πως τελικά είχαν δίκιο, αφού όσο περνούν τα παιχνίδια γίνονται απολαυστικοί, όταν αγωνίζονται μαζί, με την απόδοσή τους να έχει ανέβει κατακόρυφα μετά την έναρξη των Play Off.

Από τότε που έκανε ντεμπούτο με το «τριφύλλι» ο Τάσος Μπακασέτας στο εντός έδρας ματς του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον Ατρόμητο, οι «πράσινοι» έχουν παίξει συνολικά 17 παιχνίδια στα οποία έχουν σημειώσει συνολικά 35 τέρματα.

Οι Τάσος Μπακασέτας και Φώτης Ιωαννίδης έχουν συμμετοχή στα 16 απ’ αυτά τα γκολ στα οποία είτε έχουν σκοράρει είτε έχουν δώσει την ασίστ. Ο Έλληνας επιθετικός μέσος έχει σημειώσει έξι γκολ κι έχει δώσει δύο ασίστ ενώ ο Έλληνας φορ έχει σκοράρει επτά γκολ κι έχει μοιράσει τρεις ασίστ. Συνολικά οι συμμετοχές αυτές είτε σκοράροντας είτε δίνοντας ασίστ είναι 18, όμως υπάρχουν και δύο τέρματα που έχουν επιτευχθεί έπειτα από μεταξύ τους συνεργασία και άρα οι δύο συμμετοχές που έχουν σε καθένα απ’ αυτά (γκολ και ασίστ) μετριούνται ως μία.

Συνολικά δηλαδή με την συνεισφορά των δύο αυτών ποδοσφαιριστών στα γκολ του Παναθηναϊκού στα 17 αυτά παιχνίδια φτάνει στο 46% (45,7% για την ακρίβεια) επί του συνόλου των τερμάτων που έχει σημειώσει σε όλο αυτό το διάστημα. Δηλαδή οι δυό τους έχουν συμμετοχή σχεδόν στα μισά τέρματα της ομάδας τους στην κρίσιμη αυτή χρονική περίοδο.

Το δεύτερο και το τρίτο τέρμα που σημείωσαν οι «πράσινοι» στο χθεσινό παιχνίδια με την Λαμία ήταν τα πρώτα δύο τέρματα που έρχονται μετά από άμεσα συνεργασία των δύο αυτών παικτών, δηλαδή που ο ένας να έχει δώσει την ασίστ και ο άλλος να έχει εκτελέσει. Πολύ κοντά σ’ αυτό ήταν και το πέμπτο τέρμα του «τριφυλλιού», όμως το γέμισμα που έκανε ο Μπακασέτας δεν μπορεί να χρεωθεί σαν ασίστ, μετά τα όσα χρειάστηκε να κάνει ο Ιωαννίδης για να φτάσει στην επίτευξη του γκολ.

Αντί επιλόγου, ας δούμε άλλη μία φορά τα όσα είπε χθες ο Τάσος Μπακασέτας για την συνεργασία του αυτή με τον Φώτη Ιωαννίδη:

«Είναι μια συνεργασία που έχει ξεκινήσει από την Εθνική, αν και δεν είχαμε παίξει πολλά παιχνίδια μαζί κοντά ο ένας στον άλλον. Και με την Γαλλία εγώ είχα παίξει πιο πολύ εξτρέμ, ο Φώτης σαν φορ. Η συνεργασία αυτή είναι και έξω από το παιχνίδι, που το θεωρώ εξίσου σημαντικό. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλο μέσα στο παιχνίδι, ο ένας κάνει πράγματα που δεν κάνει ο άλλος. Για μένα είναι πολύ εύκολο να παίζω μαζί του, ευχαριστιέμαι και διασκεδάζω το παιχνίδι μαζί του και έχω πολύ μεγάλες απαιτήσεις από αυτόν, όπως ξέρω κι ο ίδιος ότι έχει για τον εαυτό του, που είναι πιο σημαντικό από το να έχουμε οι υπόλοιποι για κείνον. Θέλω να το απολαύσουμε, κι εγώ ακόμα παραπάνω αυτή τη συνεργασία για όσο θα διαρκέσει, γιατί κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να φέρει το μέλλον».

Subscribe

Related articles

Χαμένη ευκαιρία για τη Λούτον που… βυθίζεται

Η Λούτον έπαιξε μια από τις τελευταίες ζαριές...

Νίκη με άρωμα.. Ευρώπης για τη Λανς

Η Λανς επιβλήθηκε με 2-0 απέναντι στη Λοριάν...

MVP των Game 4 των play off o Σλούκας

O Kώστας Σλούκας ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης στα...

Η Χόφενχαϊμ έκοψε τη φόρα της Λειψίας στο 90+1΄

Η Λειψία κρατούσε το τρίποντο στα χέρια της...